Hai sa gatim ^^
|
14 Sep 2008, 14:22
|||
|
|||
Lyra Dust era hotarata. Nu avea de gand sa fie singura care nu stie sa gateasca. Nu stia sa faca decat un sandwich si o salata. Ei... Gata!
" M-am hotarat. Ma duc la spiridusi si poate ma vor invata sa gatesc ceva. " Incercase odata sa faca niste cartofi prajiti si ii prajise prea tare Se indrepta spre coridorul unde se afla portertul cu fructe. Spuse parola si intra. Deodata oti spiridusii navalira spre ea, intimpinand-o cu multe farfurii pline de macare. Lyra adora spiridusii de casa. Erau asa de draguti " Wow, multumesc! " spuse Lyra luand o placinta cu branza de pe o tava. " Dar... uh... de data asta am venit sa invat sa gatesc nu sa mananc. Credeti ca-mi puteti arata unele dintre trucurile voastre? " intreba fata ezitand. Un spiridus cu un sortulet ponosit clatina fericit din cap. " Nu esti prima care vrea sa invete. Acum 2 minute a mai venit un elev " spuse spiridusul facand semn inspre cineva pe care Lyra nu apucase sa-l observe. ![]() I have no plans, only ideas. No problems with anybody and too much imagination; so I leisurely explore days and nights and some smiles. |
|||
14 Sep 2008, 14:39
|||
|
|||
Era Ada, care deja mai avea putin si arunca castelul in aer. Inca era la stadiul " Cum se aprinde aragazul
![]() " Aceasta fata era sa ne arunce in aer de cateva ori " zambi un spiridus, aratandu-i calea lui Lyra. " Huh ... Buna " zambi Lyra Adei " Hey.. ce faci? " intreba Ada care se pare ca se chinuia sa tina cutitul in mana ... " ciudat ... are un maner mai gros " Lyra radea de Ada. Era multumita ca nu era chiar ca ea. " Pai bine. Am venit sa invat sa gatesc. Nu stiu sa fac nimic. Iar cand parintii vor pleca, nu stiu cum ma voi descurca " spuse Lyra punandu-si un sort adus de Dobby. " Ador spiridusul asta " spuse Ada dandu-i un ghiont lui Dobby. Este prea sweet. Dobby facu o plecaciune si le spuse niste instructiuni, care Ada si Lyra se chinuiau sa le respecte, desi nu prea le iesea. " Cred ca ma dau batuta " spuse Lyra, care, in timp ce se chinuia sa taie niste ceapa, a aruncat o bucata in parul Adei. |
|||
14 Sep 2008, 16:58
|||
|
|||
Ana intra si ea caci si ea era grabita sa invete sa gateasca.
-Ce s-a intamplat?intreba Lyra in timp ce Ana lua un sort. -Iam zis lui Mary Mystery ca vreau sa invat sa gatesc iar ea ma luat cu SPAS-ul. M-am prefacut ca ma duc la etajul trei dar s-ar putea sa vina in curand sa-mi deie nu stiu ce insigna. Apoi se auzi tabloul semn ca venise cineva. Acel cineva era... Va rog nu scrieti replicile personajului meu
|
|||
15 Sep 2008, 23:00
|||
|
|||
Ophelia ratacea printre coridoarele de la subsolul castelului,in cautarea unui drum,cat mai scurt,spre pivnitele Viperinilor.
I se intampla,deseori,sa fie captivata de gandurile sale,pierzand complet notiunea orientarii,iar intunericul din jur nu ii era de nici un folos. Era deja trecut de ora stingerii,astfel ca Astropufii,a caror dormitoare se aflau in apropiere,nu o puteau ajuta cu indicatii. Deodata,ii ajunsera pana la urechi cateva voci vesele si un raset abia stapanit,urmat de zdranganitul a zeci de farfurii si tigai. Isi lipi capul de un tablou,ce infatisa un cos de fructe,incercand sa auda mai bine,pentru ca in urmatoarea secunda,sa se trezeasca pe podeaua unei sali spatioase. Dupa cateva priviri in jur,incaperea grandioasa,de marimea salii in care serveau masa elevii,se dovedi bucataria scolii Hogwarts,plina ochi de spiridusi,dornici de munca. Acel loc ii era,inca,necunoscut,in ciuda faptului ca nu era chiar noua la Hogwarts. Prin urmare,se hotara sa arunce un ochi prin jur.Nici nu apuca sa faca cinci pasi,ca mireasma imbietoare de placinta de dovleac fu doborata de un miros puternic de ars. In fata sa,Ada,Lyra si Emma,imbracate in sortulete pentru spiridusi,se straduiau,de zor,sa gateasca ceea ce parea a fii...o supa? Se amuza pentru o secunda.Nu era,nici pe departe,cea mai priceputa in domeniul gastronomiei,asa ca de ce sa nu incerce sa invete ceva nou? Ruga un spiridus sa ii imprumute un sortulet alb,micut,si se indrepta spre cele trei fete. "Va pot ajuta cu ceva?",le intreba ea,pe un ton senin. Ada ii facu semn,cu mana plina de faina,spre o tava de lemn,plina de morcovi. Numaidecat,Ophelia isi roti bagheta,iar clinchetul cutitului fu confirmarea ca acesta,deja,taia legumele in rondele subtiri. |
|||
20 Sep 2008, 21:20
|||
|
|||
Atunci si Kennya aparu imbracata in haine de armata cu o plasa in mana alergand dupa un spiridus. Aceasta avea un rucsac in spate si o carte in mana opuse celei care avea plasa. Dupa cateva ture de bucatarie in care toti ceilalti erau , reusi sa prinda spiridusul de casa. Il lega cu cateva sfori si il aseza pe o masa libera langa un aragaz aprins. Isi dadu ghiozdanul jos din spate si incepu sa scoata tacamurile, oalele si diferite ingrediente si legume. Se uita putin la spiridus si apoi lua cartea in mana si o rasfoi cu niste ochi ageri. In sfarsit gasise pagina potrivita si se apropie de spiridus, examinandu-l.
Era destul de tanar si fraged, asa ca viperina se hotara sa faca niste friptura de spiridusi cu cartofi la cuptor. Isi ascultii cutitele pentru o mai buna manuire si isi aseza ingredientele in ordinea folosirii. Toti din bucatarie nu facura nimic sa impiedice fata, insa abia cand isi dadura seama care este adevaratul scop in toate acestea fetele sarira pe Kennya sa o opreasca.l Numai Ophelia se chinuia sa aprinda cuptorul mai repede. Ceilalti spiridusi de casa se uitau putin ciudat la elevele de la Hogwarts nestiind ce sa faca sau sa creada. Insa chiar atunci, aragazul exploda si Kennya se descuraja ca nu mai avea unde sa-si gateasca spiridusul. "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
24 Sep 2008, 09:53
|||
|
|||
" Oh " facu Ada dezamagita " Si eu care tot timpul mi-am dorit sa gust o astfel de delicatesa. "
Ceilalti se uitau ciudat la ea, si continuau sa o certe pe Kennya, cum a putut fi atat de cruda cu bietul spiridus care nu-i facuse nimic. Lyra o intreba ce i-a facut, iar Kennya ii raspunse suparata [gen "[-(" ] ca a incercat sa ii faca patul , iar nimeni nu are voie asa ceva, in afara de ea. Lyra dadu din umeri si renunta sa o mai intrebe ceva , vazand cutitele alea atat de ascutite si de mari . " Acum sa trecem la treabaaaa!! " urla Ada, luand de pe masa un alt cutit si incepand sa se chinuie sa taie o bucata de pulpa de miel. Dupa cateva minute, observa ca nu reusi sa faca nimic. Mai tarziu, Ophelia avu bunavointa sa ii spuna ca acel "cutit" era defapt o cheie. |
|||
08 Oct 2008, 23:39
|||
|
|||
"STATI!" racni Ginevra, care intrase in fuga prin perete [cul =)]. Toti se speriara, nu de infatisarea fetei, care incercase sa mimeze pe Bubu Cluntu [sotul Babei Cloanta], ci de faptul ca peisajul era PREA normal [Draco atarna din tavan legat de un veceu]
Ada reusise in sfarsit, dupa o sfortare supra omeneasca, pentru care a fost aplaudata in delung, sa taie o sutime de mm de ceapa; Lyra, in schimb, halea nishte budinca ,iar Kennya se hotarase in sfarsit sa ridice privirea si sa observe din nou peisajul monoton de pe tavan [intre timp Draco incepuse sa cante Imnul TziTzic]. "Heei eu sunt experta la gatit " sp Ginny fericita, aprinzand aragazul. IN doua secunde, acestuia ii aparura aripioare si incepu sa zburde pe campii.. a stai nu e din poveste =] sa marsaluiasca p'acolo. Ophelia avansase cel mai mult. Preparase o chestie vascoasa si verzulie, in care pusese niste papuci si o periuta de dinti. "Hei ce face aragazul ala pe tavan? :|" zise Kennya, facandu'si pedichiura. "Fta dar nu ar trebui sa gatim? ![]() Deodata se auzi un tipat. Cu totii vazura un fulger, pe langa injuratura Kennyei caci se patase cu oja pe degetele de la picioare. Ginny cazu fulgerator; al ei fusese tipatul. Ophelia spuse, inspaimantata: "Ce tot face Draco pe balerina pe tavan?" Ba nu, de fapt spusese: "Ce e mujer?" Ginny se agata, gafaind, de Lyra, care se prabusi la pamant [ce sa faca saraca daca Ginny nu o prevenise ca se agata de ea]. Un bec se sparse. Spiridusii de casa se dusesera sa verifice instalatia [a nu.. stai ca alea nu exista pe la Hogwarts]. Ada, Ophelia si Kennya se uitau in jos spre Ginny, care murmura: "Alt semn." Un fulger se auzi pe fundal. "Suntem... suntem..." Continua in soapta [ce soapta? =]] racnea din tot sufletul]: "Blestemate.." Se uita spre cele 4 fete de langa ea, ingrijorata. "Aveti grija cu Carnatul Fermecat!! E foarte periculos!! A renascut acum 2 minute din lacasul sau mistic si nestiut de nimeni, plin de intelepciune, adica fusta Babei Cloante! NU dormiti cu carnatii sub perna!! Carnatul Fermecat se va razbuna! Kennya draga, ai grija sa nu te agate un carlig de fund, caci acela e un semn ca esti urmatoarea victima a Papucului Malefic! Lyra... tu... tu.. FERESHTE'TE DE MAMALIGA TURBATA! Ada, tu trebuie sa previi inceperea prieteniei cu Pwki Gwki, Mancatorul de sarmale, caci e foarte periculos! Ophelia, Capra Saltareata e pe urmele tale! Iar eu.. eu trebuie sa ma feresc de Hartia Igienica a lui Voldemort!! Toti acestia sunt supusii Carnatului Fermecat!" Apoi leshina. Alt fulger lumina privirile inspaimantate ale Kennyei, Lyrei, Adei si Opheliei; nu fiindca se speriasera de vorbele Ginevrei, ci pentru ca observasera ca betisoarele de scobit in urechi se terminasera. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|