Recomanda o carte
01 Nov 2008, 23:57
Eu va recomand colectia Septimus Heap de Angie Sage.La noi in tara au aparut pana acum 3 volume: Magie,Zbor si Leacuri .Trebuie sa apara in curand si al patrulea.
Aceste carti sunt foarte frumoase,transpunandu-te intr-o alta lume fantastica.Stilul de a scrie al autoarei este foarte original,punand inintiala mare la unele cuvinte ca sa scoata in evidenta unele denumiri ,de exemplu : Vrajitor NeObisnuit.
Eu sunt doar la a doua carte,dar m-au fascinat in mod special.vi el recomand cu cea mai mare placere.

[Image: 23ib095.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
23 Mar 2009, 13:22
Torturati-l pe Artist - Joey Goebel
E o carte scrisa prin jurul lui 2004 e vorba de un tip pe nume Vicent care are o mama care se drogheaza si mai are 5 copii.Vicent l-a cunoscut pe narator la varsta de 7 ani cand a fost dat la o academie ce pregatea copii pentru a deveni scriitori,muzicieni,pictori si toate chestiile din domeniul artelor.Cei de la academie constata ca Vicent este cel mai potrivit sa ajunga faimos insa Vicent are toata viata tinuta din scurt.Pe mine sincer ma face sa plang doar cand ma gandesc.O carte geniala..si daca va place cum scrie Joey atunci incercati si "Anomalii"

[Image: Harry-Potter-7-GIF.gif]
13 Apr 2009, 20:57
^ Ohhh, Torturati-l pe artist a fost o carte geniala, si eu v-o recomand [Image: love.gif] si de acelas autor: Anomalii. A fost asa, mai speciala ("Spune-le ca noi nu suntem o trupa rock. Noi facem power-pop new-wave heavy-metal punk-rock la puterea a zecea" - sau pe aproape : D)

Va recomand Colectionarul de John Fowles. De fapt in general ce-a scris Fowles (in special Magicianul) este scriitorul meu preferat

Am citit si eu cronicile Wardstone (mai putin ultima carte care aduna praf pe rafturile mele, asteptand sa fie citita Blush). A fost ok cand am citit primele parti,acum vreun an, acum parca nu ma mai atrage asa mult

"Le destin se moque bien de nous"

[Image: 2jb4n49.png]

13 Apr 2009, 21:19
Hmm..Am vazut topicul asta si ma gandeam sa va recomand o carte ceva mai reala. De fapt foarte reala. Este pe tema mult stiuta a sangelui pur. Este foarte celebra cartea. Se numeste "Jurnalul Annei Frank". Probabil pe unii o sa-i plictiseasca deoarece nu e ceva complex. Trebuie sa intelegi printre linii si ce simte acea fata. Anna era o fata normala de 14 ani, de origine evreiasca. Cred ca toti stiti de Holocaust. Deci cum spuneam era o fata normala, nu sugea sange, nu facea vraji, doar ca tinea acest jurnal pe perioada cand se ascundea de SS sa nu-i duca in lagar, fara sa stie sau sa-si imagineze ca acest jurnal va fii citit mult timp dupa ce a murit. Anna si ceilalti care se ascundeau alaturi de ea au murit in lagar, insa tatal ei a trait si a publicat jurnalul ei. Dar sa nu intelegeti gresit. Ea nu a scris acest jurnal in lagar, ci pe perioada cand a stat ascunsa vreo 2 ani. Pana la urma cineva i-a tradat si au ajuns in lagarele de concentrare.
Dar sa revin la jurnal. Ei bine,Anna a scris in jurnal despre ,,prizonieratul,, de doi ani din camaruta aceea. In locul ei eu innebuneam inchisa atata timp fara sa am voie sa scot capul pe geam sa nu fiu vazuta sau sa nu fac nici un zgomot. Dar vedeti voi, instinctul de supravietuire si frica de moarte, te face sa rezisti la orice. Pentru unii o sa para o prostie si cum am zis mai sus o carte plictisitoare. Dar sa amintesc ca fata nu era scriitoare si avea doar 14 ani. In acel jurnal puteti citi trairile unei adolescente care de la o viata normala, a ajuns sa fie vanata de gestapo.
Pe mine una m-a impresionat mult aceasta carte fiindca m-am pus in fiecare rand in locul fetei si de aceea a devenit una dintre cele mai frumoase carti citite de mine si una din preferatele mele.

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
13 Apr 2009, 21:26
Va recomand seria "Roata Timpului" de Robert Jordan. E bestiala, pentru orice cititior de fantasy si nu numai. De asemenea va recomand si "Shogun" de James Clavell, o carte superba.

Visit this user's website Find all posts by this user
13 Apr 2009, 21:39
Hmm... "La rascruce de vanturi" e o carte foarte buna. Twilighters, Bella chiar avea de ce sa o citeasca! E foarte frumoasa Happywide. Inca nu am terminat-o, dar imi place mult Love.

[Image: 20htuyu.jpg]
13 Apr 2009, 23:11
Kurt Vonnegut - Bufoniada..
Este vorba de un om .. care avea o sora.. si erau amandoi handicapati.. si parintii lor nu ii doreau .. si i-au dus intr-o casa unde ii ingrijeau alti oameni . ERau handicapati ca aspect [ 4 tate , foarte intalti etc] in schimb , erau foarte destepti desi nu recunosteau ... pana la urma.. le-au descoperit..ingeniozitatea.. si cititi sa vedeti ce se intampla cu fiecare

If you love her, you'll let her go.
I'll wait for you...
[Image: tumblrmbpe5yf4cr1rafbq6.gif]
"If the innocent are unjust, I'd rather be counted among the guilty."

Visit this user's website Find all posts by this user
15 Apr 2009, 18:00
Si eu pot sa va recomand aceeasi carte ca si Black Rose: "La rascruce de vanturi". E superba sau cel putin mie mi-a placut foarte, foarte mult.
Alta carte pe care v-o recomand este "Marile sperante" de Charles Dickens, care este si autorul meu preferat din afara Romaniei.

[ Mary Mystery ]

[Image: 97340994.png]

[Image: brees.jpg]
21 Apr 2009, 18:17
Mary si mie imi place "Marile Sperante"LoveLove desi nu am reusit sa o termin deoarece nu era cartea mea si eram undeva la munte si a trebuit sa plec si faze.
Va recomand "Tropicul Cancerului" de Henry Miller.O carte buna,despre un tip care locuieste in Paris.Autorul ne dezvaluie pasiunile sale,povesteste despre prietenii sai,despre viata sa de zi cu zi,persoanele de alte nationalitati pe care tot da si intra in bucluc si asa mai departe.

[Image: Harry-Potter-7-GIF.gif]
09 Jul 2009, 22:27
[ ia sa mai trezim la viata acest topic ]

Tocmai am terminat aseara de citit Mandrie si prejudecata de Jane Austen. Mi-a placut enorm de mult. Este a 4-a carte preferata a mea.
Personajul meu preferat este Darcy. Extrem de bine conturat si cu niste insusiri aparte. Pot spune ca pasajele mele preferate din carte sunt cele in care apare Darcy indiferent de modul in care se comporta.
La inceput mi s-a parut plictisitoare. Inceput insemnand cam primele cinci capitole, dar apoi nu o mai puteam lasa din mana. Din prima apareau multe nume si eram cam confuza, dar apoi m-am familiarizat cu ele [ bine... cam pe la al treilea capitol xD ].

P.S. Si mie mi-a placut La rascruce de vanturi de Emily Bronte. Pot sa-i atribui un singur cuvant acestei carti: divina.

[Image: lalalax.png]

I have no plans, only ideas. No problems with anybody and too much

imagination; so I leisurely explore days and nights and some smiles.