3. Copii Incuiati si Copii Vrajitori
07 Feb 2010, 21:14
Am intrat in clasa goala si am privit in jur. Mi-am aruncat ochii peste ceasul de la mana si am realizat ca am ajuns cu 10 minute mai devreme.
Am pus bagheta si manualul de Studiul Incuiatilor pe catedra, apoi m-am sprijinit de aceasta.
Elevii au inceput sa vina cateva minute mai tarziu, clasa umplandu-se.
- Buna-ziua! Vreau sa spun ca sunt mandra de voi, pentru temele anterioare, nu au fost note sub 8.50, din cate probabil stiti. Si au fost acordate 210 puncte pentru Casa Cercetasilor si 40 pentru Casa Viperinilor. Astazi as dori sa trecem la o alta lectie.. Care se va numi Copii Incuiati si Copii Vrajitori. Dar mai intai, imi poate spune cineva cateva diferente dintre un copil Incuiat si unul Vrajitor?

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
07 Feb 2010, 23:54
Rose asculta cu atentie intrebarea profesoarei, se gandi cateva secunde si ridica mana cu entuziasm...
" - Da, domnisoara Evans! spuse profesoara calm uitandu-se la fata.
" - Hmm...Pai copii Incuiati se aseamana in multe privinte cu cei Vrajitori, insa sunt si multe deosebiri. Copilul Incuiat trebuie sa studieze o perioada mai indelungata de timp inainte sa-si poata lua o slujba. El trebuie sa urmeze 8 ani de scoala generala si 4 ani de liceu, apoi in functie de specializare, trebuie sa urmeze o facultate. In schimb, copilul Vrajitor, trebuie sa urmeze o scoala timp de 7 ani, pana ce implineste 17 ani. Apoi acesta isi poate alege o cariera pe care sa o urmeze in continuare. O alta deosebire mai e si faptul ca un copil Incuiat studiaza de acasa, adica merge la scoala(liceu) in timpul zilei, dar noaptea acestia dorm acasa. Copilul Vrajitor isi petrece tot timpul anului, exceptand vacantele, la scoala : doarme, invata si mananca tot la scoala. Mai difera si sporturile sau materiile pe care le au. Copii Incuiati sunt trimisi la scoala de la varsta de 7 ani, iar cei Vrajitori de la 11 ani.

Rose Evans

Half-Blood

[Image: 250v610.jpg]
Find all posts by this user
08 Feb 2010, 21:27
Am privit-o o secunda pe fata, apoi am spus:
- Felicitari, domnisoara Evans. Inca 50 de puncte pentru Casa Cercetasilor. Acum, ca domnisoara Evans a spus diferentele esentiale, as dori sa va predau lectia mai amanuntita. As dori sa precizez ca voi face doar o parte din lectie, pentru ca aceasta este foarte complexa si nu vreau sa va dau prea multe informatii de invatat, deodata. Va voi preda diferentele pentru inceput..

COPII INCUIATI SI COPII VRAJITORI
I. DIFERENTELE

Diferentele dintre un copil Incuiat si unul vrajitor, sunt foarte multe. Pentru inceput, vom spune despre diferentele legate de scoala:

1. - copilul Incuiat face in total 12 ani de scoala (scoala generala + liceul) si daca mai punem si facultatea, sunt 16 ani; iar copilul vrajitor face 7 ani de scoala.
- copilul Incuiat scrie pe caiete, cu stiloul / pixul (desi nu sunt total de acord cu aceasta afirmatie.. deoarece, cum spunea si domnisoara Ginny di Hahalina intr-o tema, cu mult timp in urma si Incuiatii foloseau pergament sau parirus, ca si vrajitorii de astazi) iar copilul vrajitor scrie cu pana.
- materiile difera si ele, desigur.
2. Cu totii stim ca sunt foarte multe diferente intre copii incuiati si cei vrajitori, iar acestea se vad din viata de zi cu zi:
- copilul vrajitor foloseste foarte mult magia, in timp ce copilul Incuiat nu o foloseste deloc.
- sporturile si activitatile de recreere sunt foarte diferite, si asta o puteti vedea in lectia anterioara (Divertismentul Incuiatilor)
- copii vrajitori se deplaseaza si cu ajutorul magiei, zburand cu matura, insa copii Incuiati nu pot face acest lucru.
- imbracamintea copiilor Incuiati difera de cea a vrajitorilor.

TEMA:
1. Scrieti alte diferente legate de scoala, dintre un copil Incuiat si unul vrajitor.
2. Scrieti inca trei diferente legate de viata de zi cu zi, dintre un copil Incuiat si unul vrajitor.

O data ce am terminat de scris, m-am intors spre elevi si am spus:
- Daca exista intrebari, as dori sa nu ezitati. Cine nu are intrebari, poate trece direct la tema.
Apoi m-am asezat la catedra asteptand..

You run. I con.
09 Feb 2010, 21:23
Bellatrix nu avea intrebari. Lua o pana si incepu sa scrie pe bucata de pergament :

Tema

1. ~ In clasele gimnaziale si la liceu , Incuiatii au o diriginta sau un diriginte,in schimb Vrajitorii au un sef de casa .
~ Incuiatii isi desfasoara majoritatea orelor intr-o singura clasa, in schimb, copiii Vrajitori isi desfasoara orele in clase diferite.
~ Incuiatii isi pot alege singuri clasele ,in schimb Vrajitorii sunt sortati.

2. ~ Copiii Incuiatilor folosesc telefoanele mobile,in schimb Vrajitorii nu.
~ Vrajitorii au ca animale de companie bufnite,soareci,etc ,iar Incuiatii au caini,papagali,pesti,etc.
~ Incuiatii au televizor si calculator,in schimb Vrajitorii nu.

- Bella Emily Rose -

There's a white moon hanging in the southern sky,
under the sun rising in the east, but the west wind sings for me.

[Image: fight.png]

I love you , Dess.

09 Feb 2010, 21:47
- O tema buna, domnisoara Cullen! Felicitari.

Bellatrix Cullen: 10
+ 50 de puncte pentru Casa Cercetasilor

You run. I con.
11 Feb 2010, 20:11
Jan lua pana, o inmuie in cerneala si scrise:

Tema

1. Scrieti alte diferente legate de scoala, dintre un copil Incuiat[nume original: Muggle-kid] si unul vrajitor.
Copilul Incuiat are culegeri, cel vrajitor are doar manual.
Pe cand fiecare clasa Incuiata difera in functie de litera distinctiva [deobicei doar "a", "b" si "c"] clasele ["anii"] vrajitoresti se deosebesc doar prin varsta si nivelul de cunostinte al elevilor. De semenea, copii la scolile vrajitoresti sunt sortati in case in mod intelept, pe cand cei Incuiati ajung fiecare in clasa "a", "b" sau "c"[mai pot fi si clasele "d" si "e" in scolile mari] dupa cum aleg parintii si dupa locurile libere. Fiecare clasa Incuiata are un diriginte, dar la vrajitori fiecare casa are un profesor sef de casa, doi sefi de Perfecti, care au o pozitie mai inalta decat Prefectii simpli, care pot fi intre patru si sase la numar pentru fiecare casa. De asemenea intre case este un campionat anual pe cand la scolile vrajitoresti nu este intre clase. De asemenea, copii Incuiati nu invata sa zboare si nu au campionate anuale intre ei la sporturile lor, cum au vrajitorii la Vajhat[nume original: Quidditch]. Copii vrajitori stau tot anul la scoala, cu exceptia Craciunului si a Pastelui cand pot alege sa mearga acasa pe durata vacantei. Copii vrajitori au doar doua luni vacanta, cei Incuiati au trei luni de vacanta. Copii Incuiati au si o mai mare dificultate in trisarea la rezolvarea temei, acolo neexistand "Auto-correcting Quills"[Pene cu corectare automata], "Remembralls"[Glob Aminteste-ti tot] si altele{nu zic ca s-ar folosi, eu doar spuneam de posibilitate}

2. Scrieti inca trei diferente legate de viata de zi cu zi, dintre un copil Incuiat si unul vrajitor.
~ Un copil vrajitor foloseste bufnitele pentru a trimite mesaje, precum si Patronusi vorbitori si oglinde conectate[te uiti intr-una si il vezi pe cel care are perechea], pe cand cel Incuiat poate folosi telefonul pentru a trimite SMS-uri, sa vorbeasca la telefon, sa trimita e-mail-uri, sa vorbeasca pe skype sau pe messenger.
~ Un copil vrajitor detine puteri magice dar nu le poate folosi decat in casele altor vrajitori, datorita faptului ca Incuiatii nu trebuie sa afle de existenta vrajitorului[exceptie fac cei care care au copii incuiati si Primul Ministru Incuiat]
~ Un copil vrajitor calatoreste cu Polen Zvrrr, pe maturi, cu Aparitie ingemanata etc., cel Incuiat foloseste mijloace de transport in comun.

[Image: sig.png]
11 Feb 2010, 20:46
- Domnisoara Janella, o tema chiar foarte buna. Felicitari!

Jenella Ginston: 10

You run. I con.
24 Feb 2010, 21:20
ANUNT: Mai aveti timp pana saptamana viitoare, joi, sa va scrieti temele.
- Domnisoara Rose Evans, astept tema ta, deoarece ai participat la ora si ai obligatia de a o face. Acest lucru este scris si in Regulament.
Multumesc!

You run. I con.
24 Feb 2010, 23:21
Rose statea pe fotoliul comod din camera Cercetasilor cand isi dadu deoadata seama ca nu-si scrisese tema la Studiul Incuiatilor, iar urmatoarea ora era maine. Sari de pe fotoliu si se aseza la o masuta de lucru. Insfaca grabita primul pergament pe care il vazu si inmuie pana in cerneala. Hmmm.... Se gandi cateva minute apoi incepu sa scrie...

Tema :

1. Scrieti alte diferente legate de scoala, dintre un copil Incuiat si unul vrajitor.

Exista multe diferente intre Copii Incuiati si Copii Vrajitori. Una dintre ele ar fi organizarea in cadrul scolii. De exmeplu Copilul Vrajitor merge la o scoala speciala de magie unde isi petrece tot timpul. Acolo el este sortat pe case, fiecare casa avand cate un sef. El mai trebuie sa asculte si de Seful de Promotie sau de Prefecti. Orele se desfasoara in clase diferite in functie de materii. Insa Copilul Incuiat nu isi petrece decat o parte din zi la scoala/liceu. Acolo el este repartizat intr-o clasa unde se vor desfasura toate orele. Locul Sefului de Casa il tine Dirigintele care este responsabil de clasa respectiva pana cand aceasta termina studiul. Copii Incuiati merg la scoala cu ghiozdane in care au cartile. La fiecare obiect, elevul Incuiat are un manual si minim un caiet, in timp ce elevul Vrajitor nu tine la el decat un pergament si un manual. La majoritatea orelor Copii Vrajitori fac vraji, invatand totul mult mai usor din practica. Neputand sa faca vraji Copii Incuiati trebuie sa invete aproape totul din carti si manuale fara a putea face practica.

2. Scrieti inca trei diferente legate de viata de zi cu zi, dintre un copil Incuiat si unul Vrajitor.

O diferenta intre Copii Incuiati si Copii Vrajitori legata de viata de zi cu zi ar fi modul de a se recrea. Copilul Vrajitor isi petrece timpul liber cu prietenii, citind sau practicand sporturi (vajthat, sah vrajitoresc), in timp ce Copilul Incuiat se joaca pe calculator sau se uita la televizor. Alta deosebire ar fi modul de comunicare. Copii Vrajitori comunica cu scrisori trimise prin bufnite, iar Incuiatii comunica prin mesaje, internet sau telefon. Si dulciurile reprezinta o diferenta, deoarece Copii Incuiati mananca ducluri de ciocolata, de fructe etc. , iar Copii Vrajitori au bomboane speciale, unele cu gust rau, dar care iti pot aduce unele schimbari.

Rose termina de scris, usurata ca-si adusese aminte la timp. Isi stranse pergmanetul si calimara si observa cat de tarziu era. Era ora 1 noaptea, scria de 2 ore. Casca obosita si se arunca in patul moale, adormind pe loc.

A doua zi se trezi devreme, isi trase rapid roba pe ea si se indrepta spre clasa de Studiul Incuiatilor. Acolo o gasi pe profesoara, singura, aranjand incaperea.
"-Buna dimineata, doamna profesoara! V-am adus tema!" spuse Rose cerandu-si scuze ca uitase sa o faca cand trebuia.

Rose Evans

Half-Blood

[Image: 250v610.jpg]
24 Feb 2010, 23:30
Am privit-o pe fata si am zambit.
- Multumesc, domnisoara Evans, si nu ai intarziat cu tema, insa ar fi fost vina mea daca nu te-as fi anuntat. Multumesc.
Mi-am aruncat ochii pe pergamentul frumos scris. Imi placea sa vad o tema scrisa caligrafic.
- Felicitari, domnisoara Evans! Ai 10+. O tema excelanta.

Rose Evans: 10+

You run. I con.