Egipt.. Si alte chestii ciudate..
15 Feb 2010, 14:11
Post: #41
buey vin si eu imi place Egiptul

[b] Ramses al II-lea (cunoscut ca Ramses cel Mare; Ozymandias, în greacã) a fost al treilea faraon al celei de-a XIX-a Dinastii a Egiptului, Noul Regat. A fost cel mai mare, cel mai celebrat ºi cel mai puternic faraon al Egiptului antic.[sup][2][/sup] Succesorii sãi ºi poporul egiptean l-au supranumit "Marele predecesor" ºi-l numesc, ºi astãzi, cu afecþiune "Sese". Data încoronãrii lui Ramses al II-lea, III Shemu ziua 27 (31 mai 1279 î.Hr.),a fost declaratã sãrbãtoare în timpul Dinastiei XX.
S-a nãscut în anul 1303 î.Hr., iar la vârsta de 14 ani Ramses a fost numit Prinþ Regent de cãtre tatãl sãu Seti I. Se presupune cã a urcat pe tron în jurul vârstei de 24 - 25 de ani ºi a condus Egiptul din 1279 î.Hr pânã în 1213 î.Hr.., domnia sa durând 66 de ani ºi 2 luni, conform scrierilor lui Manetho. Conform anumitor legende ar fi trãit 99 de ani, dar de fapt a trãit pânã la vârsta de 90 - 91 de ani. Oricum în timpul domniei sale a celebrat 14 festivaluri Sed, mai mult decât oricare alt faraon egiptean. A fost înmormântat în Valea Regilor în mormântul KV 7., apoi mumia sa a fost mutatã într-un loc secret la Deir el-Bahari, fiind descoperitã în 1881, iar acum mumia sa se aflã la Muzeul din Cairo.
Fiind Prinþ Regent a condus expediþii în sud în Nubia, comemorate în inscripþiile de la Beit el-Wali ºi Gerf Hussein. În timpul domniei sale a condus câteva campanii militare în nord, în estul Mãrii Mediteraneene, pe actual amplasament al Israelului, Libanului ºi Siriei.
În prima parte a domniei sale s-a axat pe construcþia de oraºe, temple ºi monumente. El ºi-a stabilit capitala în noul oraº Pi-Ramses în Delta Nilului, pe ruinele oraºului Avaris, fostã capitalã a hiksoºilor. În acest oraº se afla principalul templu a lui Seth.
Ramses al II-lea a fost fiul faraonului Seti I ºi al Marii Soþii Regale Tuya. El a avut doi fraþi. Fratele mai mare Nebchasetnebet, succesorul direct al lui Seti I, dar acesta a decedat la o vârstã fragedã, ºi sora Tia.
Primul eveniment mare al vieþii viitorului faraon a fost, fãrã îndoialã, ascensiunea la tron a bunicului sãu, Ramses I, Ramses având atunci doar cinci ani. Doi ani mai târziu, în 1290 î.Hr., dupã moartea lui Ramses I, Seti I, tatãl sãu, a devenit faraon.
Seti I, pentru ai oferi o bunã educaþie, a numit cei mai buni oameni de la curte sã-i fie mentori. Astfel, Paser Vizirul s-a ocupat de educaþia sa în tehnica militarã, diplomaþie, finanþe ºi astrologie. Al doilea profesor menþionat este Imenemipet, prieten al lui Ramses din copilãrie ºi vecerege al Nubiei. Dar nu se cunoaºte cu ce anume a contribuit acesta la educaþia viitorului faraon. Tia, a fost un alt mentor al lui Ramses. Acesta a devenit unul dintre cei mai buni prieteni ai faraonului ºi un om foarte influent când discipolul sãu devine faraon, merge atât de departe încât îi devine acestuia cumnat, cãsãtorindu-se cu sora sa omonimã Tia.
Ramses a primit responsabilitãþi de la o vârstã fragedã, la 10 ani fiind numit Comandant al armatei ºi Supervizor al construcþiilor. O inscripþie gãsitã la Quban, glorificã noile titulaturi ale tânãrului Ramses, astfel: Nici un monument nu a fost ridicat fãrã supravegherea ta, nici o misiune nu a avut loc fãrã aprobarea ta.
[Image: 29zbq5l.jpg]

[Image: YotrHop.gif]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 20:37
Post: #42
Thanks, Ginny B. chiar dupa Ramses ma si uitam..
Well.. June.. Ma gandeam azi.. Evreii sunt niste.. mnah, hai sa nu spun, dar mi se pare ca gresesc enorm in doua chestii: Pai unu.. ei cred ca religia lor trebuie sa conduca lumea.. (asta pt. ca multe comapnii, emisiuni tv, firme, sunt conduse de evrei) si se cred importanti numai pentru ca .. sunt evrei, ca Hristos s-a nascut in tara lor, etc, etc. Ei bine, e gresit! Unde naiba scrie (scuzati-mi exprimarea) ca evretii trebuie sa conduca lumea, numai pentru simplul fapt ca sunt evrei?! Asta e strigator la cer.. Si, revenind la prima mea fraza, ei gresesc in al doilea rand, pentru ca il asteapta pe Antichrist, gresesc chiar foarte mult in aceasta privinta, nah, acum, unde mai sunt credinciosii aia de evrei? Da-i in palaria soarelui ( cum zice maicamea ) ca sa nu spun altceva..

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 21:09
Post: #43
Imi place ce ai scris Ginnyb
Sper sa mai postati

- Bella Emily Rose -

There's a white moon hanging in the southern sky,
under the sun rising in the east, but the west wind sings for me.


[Image: fight.png]

I love you , Dess.


Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 21:14
Post: #44
Eu vreau sa postez in seara asta despre Egiptul Antic si alte mituri si mistere..
Asta daca v-ar interesa?:>

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 21:25
Post: #45
Stii prea bine
Mai ales ca azi am asteptat cam 15 minute pana ai luat cartile de la biblioteca
Am gasit si eu o legenda,dar o sa o postez mai tarziu Love

- Bella Emily Rose -

There's a white moon hanging in the southern sky,
under the sun rising in the east, but the west wind sings for me.


[Image: fight.png]

I love you , Dess.


Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 21:34
Post: #46
Scuzati de dublu post ,dar m-am hotarat sa scriu legenda.
Sper sa nu va plictiseasca


Nut a avut cinci copii: Osiris, Horus cel Bãtrân, Seth, Isis ºi Nephthys. În prima zi ea l-a nãscut pe Osiris, moºtenitorul tatãlui sãu, Geb. Osiris a devenit primul faraon. În a doua zi, s-a nãscut Horus cel Bãtrân, zeul cu cap de ºoim, divinitatea rãzboiului. În a treia zi, Nut vrea sã se odihneascã într-o oazã, însã din ea þâºneºte zeul Seth, zeu al fulgerelor, al deºerturilor ºi al rãzbunãrilor. În a patra zi, zeiþa cerului a nãscut-o pe Isis, protectoarea culturii, a cãminului, a naºterii. În a cincea zi, este adusã pe lume zeiþa Nephtys, una din protectoarele morþilor.
Dintre cei cinci copii, patru se cãsãtoresc: Isis se cãsãtoreºte cu Osiris, iar Seth cu Nephthys. Se spune cã iubirea dintre Osiris ºi soþia lui era imensã, cei doi fiind înlãnþuiþi în pântecele mamei, înainte de a se naºte. Într-o zi însã, Osiris o confundã pe Isis cu sora ei, Nephthys (cele douã erau gemene) ºi o lasã însãrcinatã. În urma acestei confuzii se naºte zeul Anubis, cel cu cap de ºacal. Isis aflã peste puþin timp de acest accident, dar nu vrea sã se rãzbune, ci dimpotrivã îl adoptã pe Anubis ºi îl creºte ca pe propriul copil. Însã la rândul ei îºi doreºte un copil de la Osiris, copil care avea sã moºteneascã tronul Egiptului.
Seth aflã de relaþia dintre Nephthys ºi Osiris ºi devine gelos cu atât mai mult cu cât el domnea peste deºerturi, în timp ce fratele sãu domina pãmânturile fertile de la Nil. De aceea el pune la cale un plan pentru a se rãzbuna. Seth pune sã se construiascã un minunat cufãr de lemn parfumat, încrustat, pictat ºi înfrumuseþat. În timpul unui banchet la care se adunaserã toþi zeii, Seth aratã cufãrul ºi anunþã cã îl va oferi celui care va atinge exact marginile cu capul ºi cu picioarele. Toþi zeii acceptã sã încerce. Dupã unele surse, cufãrul era foarte mare, având în lungime aproape cinci metri. Singurul care a încãput exact în cufãr era chiar Osiris (se spune cã însuºi Seth a luat mãsurile fratelui sãu în timp ce acesta dormea). Când Osiris s-a culcat în cufãr, Seth l-a acoperit repede cu capacul. Complicii de complot au sosit imediat, au îndepãrtat toþi zeii, au bãtut cuie în cufãr, ca sã nu poatã fi deschis ºi l-au dus cu ei. O confuzie de nedescris domneºte printre zei. Geb se rãneºte ºi din picãturile sale de sânge se nasc pinul ºi rãºina, Atum plânge, iar din lacrimile lui apar albinele. Seth ºi acoliþii lui au aruncat cufarul bine ferecat în fluviu.
Dupã ce a sãvârºit aceastã faptã, Seth a devenit cunoscut ca zeul egiptean al rãului, dar a devenit ºi un zeu al forþei. Pe o piramidã stã scris cã regele mort avea „forþa lui Seth”. Seth a fost zeul Egiptului Superior ºi tovar㺠al lui Horus (fiul lui Osiris), zeul Egiptului Inferior. În dinastiile a XIX-a ºi a XX-a (1567-1085 î.Hr.), Seth a fost principalul zeu ºi patronul ramessizilor, de aici, numele regal Seti.
Înspãimântatã Isis porneºte în cãutarea soþului ei, strãbãtând întreg pãmântul Egiptului. Nephthys i se alãturã cu gând sã o ajute. Isis aflã de la niºte oameni cã au vãzut cufãrul sprijinit d un mic arbore, însã când zeiþa ajunge în locul cu pricina vede cã de fapt cufãrul nu este acolo ºi aflã cã arborele a fost tãiat de regele acelui þinut, iar din lemnul lui a fãcut o coloanã pentru palat. Isis se mirã cã un aºa mic arbore ar putea deveni o coloanã puternicã. Ea se prezintã la palat, vede coloana ºi descifreazã misterul: tânãrul copac din mlaºtinã atingând cufãrul a crescut într-o noapte. Trunchiul arborelui a învelit cufãrul, apãrându-l de privirile curioºilor. Arborele s-a înãlþat spre cer ºi a devenit atât de mare încât l-a atras pe rege.

La palat, Isis câºtigã încrederea reginei, fãrã sã-i spunã cine este ºi ce vrea. În fiecare noapte, zeiþa se transformã în rândunicã ºi zboarã în jurul coloanei gemând. În cele din urmã îi dezvãluie povestea ei reginei, iar aceasta înduioºatã îi oferã coloana. Isis o ia, elibereazã cufãrul, îl deschide, dar gãseºte trupul lui Osiris fãcut bucãþele.
Isis îl cheamã în ajutor pe Anubis, zeul cu cap negru (culoare ce simboliza renaºterea în Egiptul Antic). Cu rãbdare acesta adunã la un loc membrele, le freacã cu ulei, le înfãºoarã în bucãþi de pânzã, confecþionând prima mumie. Când îºi terminã treaba, Osiris deschide ochii ºi începe din nou sã respire. Isis se transformã într-un erete ºi se aºazã pe trupul soþului ei. Astfel, cei doi au conceput un copil, care va putea deveni rege ca tatãl sãu. Acest copil a fost Horus cel Tânãr. Pentru a-ºi proteja iubitul, Isis ascunde cufãrul devenit sarcofag, printre trestiile Nilului, unde zeiþele apelor îi erau prietene.
Între timp, deoarece Osiris dispãruse, Seth reclamã tronul în locul lui ºi îl ºi primeºte, deoarece Atum avea o slãbiciune pentru acest zeu. Isis care se afla încã în cãutarea cufãrului nu se poate opune acestui fapt. Se presupune cã Seth a fost un rege rãu ºi lacom. Într-o zi însã, aflându-se la vânãtoare, el descoperã printre trestii sarcofagul lui Osiris. Cuprins de furie, el ciopârþeºte sicriul, scoate mumia, desface pânzele, face bucãþi trupul ºi aruncã aceste bucãþi în cele patru colþuri ale fluviului. Aflând acestea, Isis porneºte din nou în cãutarea soþului ei, trecând cu o barcã de-a lungul fluviului. Pe fiecare mal unde gãseºte o bucatã din Osiris construieºte un templu în onoarea lui. În cele din urmã strânge toate bucãþile, în afarã de organele genitale (în amintirea acestui lucru, multe mumii nu vor avea la rândul lor). Osiris este din nou îmbãlsãmat ºi mumificat ºi devine regele lumii de dincolo. Se spune însã, cã vocea lui poate fi auzitã uneori într-un loc aflat în apropierea Nilului, numit „Gura lui Osiris”.

- Bella Emily Rose -

There's a white moon hanging in the southern sky,
under the sun rising in the east, but the west wind sings for me.


[Image: fight.png]

I love you , Dess.


Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 21:57
Post: #47
Well.. Sa incepem.. Love

~ Egiptul Antic ~


Istoria civilizatiei egiptene
Civilizatia antica a Egiptului a privit inaltarea marilor faraoni, dar si decaderea acestora, care a deschis portile catre anii de dominatie straina.
Civilizatia egipteana a fost una dintre cele mai vechi si marete ale lumii.
In urma ci 5000 de ani, pe cand Mesopotamia era inca in fatza neintelegerilor dintre oresele-state, pe cand Europa, America si Vestul Asiei erau locuite de vanatorii Epocii de Piatra, egiptenii antici invatau sa faca paine, sa amestece vopsele si sa faca bere. Din aceasta simpla fraza se deduce cat de avansati erau. Imaginati-va, cand oamenii Epocii de Piatra habar n-aveau de paine sau bere, egiptenii deja faceau aceste lucruri. Pe langa asta, ei topeau si turnau cuprul in forme, semanau seminte in straturi si smaltuiau pietre si ceramica. Ei au inventat sapa, cea mai veche unealta agricola si au facut experiente in cresterea animalelor si plantelor.
Egiptul este un taram cu o izolare geografica foarte neobisnuita. Fluviul Nil face legatura dintre Egiptul de sus si cel de jos. Inainte ca apele Nilului sa fie utilizate prin tehnologie, inundatiile anuale se revarsau pe campii lasand un strat gros de aluviuni. Acesta era un lucru bun, deoarece, ploile fiind absente in Egipt, recoltele oamenilor depindeau de fluviu, asadar, civilizatia egipteana se baza pe fertilitatea solului.
Viata de dincolo de moarte
Egiptenii aveau un mod destul de ciudat, asta privind din timpurile noastre, in legatura cu moartea.
Ei credeau, ca asa cum soarele rasare in fiecare dimineata, iar inundatiile soseau anual, tot asa, omul renaste dupa moarte.
Era piramidelor
Majoritatea istoricilor considera ca Regatul Vechi, de la dinastia III la dinastia VI, reprezinta nivelul dezvoltarii maxime, asta mai ales la capitolul piramide.


Ok.. sper ca nu v-am plictisit.. Nu e mare lucru aici, e mai mult istorie...... Insa mai tarziu, sau maine dimineata voi pune despre Regatul Vechi si Piramide.. la piramide sunt lucrurile cele mai interesante. Kiss

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 22:01
Post: #48
Hmm...interesant
Si de unde ati luat toate informatiile astea?

and the crashes are heavy for a sinner like me ~
   
[Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o1_250.gif]    [Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o2_250.gif]
You're too pretty for your own good. That's why you destroy everything you touch.

Love you, Bells.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 22:02
Post: #49
Am gasit cateva informatii despre semnificatia pisicii in Egiptul Antic.
Aceste informatii sunt legate si de Bastet.




Bastet - Zeita pisicilor

[Image: Bastet.jpg]

In Egiptul antic , pisicile erau adorate ca animale sacre. Bastet era zeita egipteana a pisicilor, a femeilor si a copiilor. Pisica, cu afinitatea sa catre oameni , reprezint simbolul lumii paranormale ,oculte,o lume dominata de senzatii. Prin simpla ei prezenta magnetiza totul. Bastet reprezenta fascinatia locurilor interzise. De asemenea , era zeita rasaritului de soare. Obligatiile sale in calitate de zeita, s-au schimbat odata cu trecerea anilor , fiind cunoscuta ca si zeita dragostei, a fertilitatii ,a nasterii ,a muzicii si a dansului.
Venerarea sa , dateaza cel putin din a doua dinastie ( 2890-2686 ) . La inceput Bastet era reprezentata cu cap de leu si a fost privita ca mama a lui Mahes ,zeul cu cap de leu. In mod curent,este infatisata ca o pisica sau ca o femeie cu cap de pisica sau leu. Zeita este legata de Hathor , Sekhmet, Tefnut , Atum ( care este tatal sau ) si Mut. Cand Grecii au sosit in Egipt au asociat-o pe Bastet cu Artemis,deci aceasta a incetat sa mai fie o zeita solara , devenind in schimb zeita Lunii. Cu timpul , ea si-a pierdut forma initiala a capului de pisica salbatica sau de leu,capatand cap de pisica domestica.
Pisicile erau foarte importante pentru vechii egipteni,caci protejau granele de rozatoare, iar Bastet era zeita protectoare a pisicilor. Uciderea unei pisici se pedepsea cu moartea. Cand murea o pisica,stapanii isi radeau sprancenele in semn de doliu si uneori cereau ca animalele sa fie mumificate.
Bastet era adesea venerata alaturi de Sekhmet, zeita cu cap de leu a Memfisului.

- Bella Emily Rose -

There's a white moon hanging in the southern sky,
under the sun rising in the east, but the west wind sings for me.


[Image: fight.png]

I love you , Dess.


Find all posts by this user
Quote this message in a reply
15 Feb 2010, 22:14
Post: #50
Interesant, Bellatrix.. Insa nu prea sunt de acord cu imaginea.. Bastet nu avea aripi, in primul rand.. Da, multe imagini si unele statui chiar o infatiseaza cu aripi, insa ea nu avea.. Cam asa ar arata Bastet:
[Image: 2cbc573e8337737c1e4becb63432f046.gif]

[Image: eaaf5dbe3c23a41432c055b93d0dee3b.gif]


Desiree, eu am luat informatiile dintr-o carte de la biblioteca.. mi-am luat vreo trei azi.. si singurele despre Egipt pe care el avea.. Doamne.. chestia cu rasul sprancenelor in semn de doliu e... groaznica.. Finna

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Vise ciudate Alice Swan 57 9,169 21 Sep 2012, 21:35
Last Post: Julieta D. Thibault