Lectia II - Transfigurarea animalelor
|
15 Apr 2010, 17:08
|||
|
|||
Alice se uita la soricelul care ii statea in fata. Mai multe Cercetase au reusit si nu vroia sa-i dezamageasca pe Astropufi. Asa ca ridica bagheta si o indrepta spre soricel. Isi imagina o cescuta mica si colorata. Inchise ochii si rosti nu prea tare incantatia:
-"Corectius"! Un zgomot se auzi si Alice deschise ochii incet fiindu-i frica de ce va vedea dar in fata ei, in loc de soarece, statea o cescuta alba, cu buline de diferite culori si cu toarta in forma da stea, exact cum isi imaginase. Isi aminti acum ca Ron a incercat o vraja asemanatoare doar ca bagheta lui era rupta si ceasca lui inca avea blana de soarece. Incepu sa zambeasca dupa care ridica mana. -Da, Alice, zise doamna profesoara indreptandu-se spre banca ei. -Si mie mi-a reusit vraja, uitati! Dna profesoara era vizibil impresionata iar Alice continua: Aceasta vraja nu este la fel ca vraja "Veraverto"? OOC:am luat vraja din film pentru ca nu mai tineam minte cum era in carte Edit by Bell: Acceasi vraja am pus'o si eu la lectia pe care am predat'o, si este tot din film ![]() |
|||
16 Apr 2010, 19:50
|||
|
|||
Stateam acolo ca o stana de piatra si priveam soricelul. Imi era frica sa nu dau gres. Profesoara ma privea atenta,zambindu-mi senin. Vroiam sa rostesc vraja , dar simteam cum mana imi tremura,la fel si bagheta. Mi-am facut curaj si am rostit :
"-Corectius ! ",gandindu-ma la o cana roz, precum cea primita de la fratele meu. Pe moment, nu s-a intamplat nimic. Am crezut ca vraja mea a dat gres,dar apoi soricelul s-a transformat in cana pe care mi-o doream. Profesoara ma privi si spuse : "-..." - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
16 Apr 2010, 19:57
|||
|
|||
"-Felicitari, domnisoara Cullen, o cana perfecta! Daca ati fi toti asa talentati, Hogwarts ar deveni #1 pe plan mondial" spuse Bell, zambind.
Bellatrix ii raspunse la zambet, iar cativa elevi chicotira. "-Si domnisoara Morris a efectuat o vraja de transfigurare absolut perfecta, nu ma asteptam sa reusiti din prima! Felicitarile mele" mai zise Bell, placut surprinsa. "Si acum, Casa Cercetasilor mai primeste 50 de puncte, la fel si Casa Astropufilor" completa ea, dupa care continua sa se uite la cescutele sau soriceii elevilor.. |
|||
17 Apr 2010, 16:21
|||
|
|||
Dragos era in clasa de Transfigurare, uitandu-se la soricelul pe care trebuia sa il transforme in cana. Profesoara cea noua i se pare foarte draguta, si ii placea mult modul de predare. Ora era mai serioasa, iar baiatul deja dezvoltase un respect pentru domnisoara Evans. In cele din urma se hotari sa lase admirarea profesoarei la o parte si sa se ocupe de soricelul ala.
"-Corectius!" murmura el, gandindu-se in acelasi timp la forma cescutei, la atingerea ei rece si la culoarea portelanului alb. Curand, in locul micului animalut statea o ceasca alba, cu o toarta frumos incovoiata. Acum, Dragos astepta parerile lui Bell. ![]() |
|||
17 Apr 2010, 16:27
|||
|
|||
Isabella statea in banca ei privind cum incet-incet toti colegii ei transformau soriceii in cani.
Trase aer adanc in piept si spuse: ''- Corectius!'' gandindu-se la o ceasca albastra cu modele albe pe ea. Timp de o secunda, Isabella crezu ca nu se va intampla nimic. Insa mai apoi, soricelul deveni ceea ce isi dorise.. ceasca albastra cu modele albe.. You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
|
|||
17 Apr 2010, 16:36
|||
|
|||
Desiree se uita intrebatoare la soricelul din fata ei.Avea ochii negri,intunecati,dar inteligenti.Fata incerca sa-si imagineze o cescuta albastra,cu model simplu,si cu toarta usor incovoiata.
"-Corectius!"sopti ea. Insa,in ultima clipa,s-a gandit la alti ochi negri,ce apartineau unor creaturi mari,cu opt picioare paroase. Soricelul se transforma intr-o cescuta albastra,cu picatele albe,dar cu toarta... "-Uh oh",murmura fata. Toarta era formata din doua picioare de paianjen incovoiate,care se miscau. Desiree intra in panica si deschise manualul ca sa vada cum putea reface cescuta.Sopti o data vraja inversa,iar apoi din nou cuvantul "Corectius". In fata ei statea acum o cescuta albastra,cu picatele albe,si cu o toarta normala,exact cum si-a dorit.
and the crashes are heavy for a sinner like me ~
![]() ![]() You're too pretty for your own good. That's why you destroy everything you touch. Love you, Bells.
|
|||
18 Apr 2010, 11:28
|||
|
|||
Bell ajunse in dreptul lui Dragos, si observa ca cescuta lui arata impecabil.
"-Felicitari, domnule Diggory, o transfigurare impecabila! 50 de puncte pentru Ochi-de-Soim" zise ea, iar baiatul ii zambi. Merse mai departe, ajungand langa Desiree si Isabella. "-Si inca doua Cercetase care au reusit o transfigurare perfecta! Inca 100 de puncte pentru casa voastra. Sunt mandra de voi toti, pentru prima ora ati reusit transfigurari foarte bune, chiar perfecte! Acum voi pune tot punctajul pentru fiecare casa, iar apoi tema pentru ora viitoare. OOC: Aveti la dispozitie doua saptamani sa mi'o predati aici, nu prim PM; nu necesita RPG. Le reamintesc tuturor celor care au participat la lectie ca sunt obligati sa trimita tema. Cercetasi: 500 de puncte Astropufi: 50 de puncte Ochi-de-Soim: 90 de puncte Sper ca am calculat corect De asemenea, efectuarea temelor va aduce inca 50 de puncte pentru casele din care faceti parte. Tema acasa ● Explicati modul in care trebuie sfichiuita bagheta pentru ca Transfigurarea inversa cana->soricel sa fie realizata corect.
● Dati o explicatie pentru urmatorul caz: un vrajitor vrea sa transforme un soricel intr'o cescuta. Trebuie sa se gandeasca la atingerea rece a portelanului, la culoarea albastra a modelelor de pe margine si la forma invoiata a toatei, dar in acest timp el se gandeste la atingerea calda a flacarilor albastre, la culoarea rosie a unui soare in asfintit si la forma liniara a unei baghete din lemn de soc. Ce se intampla cu soricelul? ● Imaginati'va de ce poate da gres transfigurarea inversa cana->soricel (2-3 explicatii). ● Optional! Spuneti de ce a inventat Elisabeth Torsten transfigurarea soricel->cana (vreau sa vad originalitate la acest subiect) |
|||
18 Apr 2010, 12:34
|||
|
|||
tema:
1)Trebuie sa facem o rotire circulara din incheietura dar in sens invers fata de rotirea pentru transformarea soricel->cana 2)Soricelul se va transforma intr-o cescuta rosie, cu flacari albastre pe margini si cu toarta sub forma de mini-bagheta 3)a.pronuntarea gresita a incantatiei b.miscarea gresita a incheieturii c.concentrare insuficienta 4)Elisabeth Torsten a inventat aceasta vraja deoarece avea soareci ca animale de casa si nu vroia sa-si sperie prietenii cand acestia veneau in vizita asa ca ii transforma in cescute. Si pentru ca nu mai exista o astfel de vraja. ![]() |
|||
18 Apr 2010, 14:58
|||
|
|||
O tema foarte buna, domnisoara Morris.
Nota 10 si 50 de puncte pentru Astropufi |
|||
18 Apr 2010, 15:42
|||
|
|||
Tema Acasa 1. Miscarea baghetei trebuie sa vie semi-circulara, si in sens invers acelor de ceasornic. 2. Soricelul nu va mai avea parte de o transfigurare perfecta, si nu se va transforma in cana dorita de vrajitor. Aceasta va fi rosiatica, la fel ca apusul la care s-a gandit, calda (in ciuda atingerii reci, specifica portenalunui), lipsita de toarta rotunjita, ci drepta din lemn de soc, paralela cu suprafata canii. 3. -vrajitorul nu se concentreaza indeajuns asupra vrajii -miscarea baghetei este gresita -vrajitorul se gandeste la alte trasaturi, nu la cele ale animalului 4. Elisabeth Torsten a inventat aceasta vraja deoarece avea frica de soareci, iar atunci cand ii vedea ii transforma in cescute, si ii adauga la serviciul sau de colectie. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lectia I - Introducere | Veronique A. Dupont | 31 | 4,695 |
16 Jan 2012, 18:38 Last Post: Veronique A. Dupont |
|
Lectia III - Fera Verto | Bell Evans | 20 | 3,424 |
05 Aug 2011, 21:36 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia II - Vraja Nallaw | Arwen Jade | 60 | 7,390 |
10 Apr 2011, 11:10 Last Post: Anaella L. Hathway |
|
Lectia I - Istoria Transfigurarii | Arwen Jade | 35 | 5,398 |
26 Oct 2010, 18:37 Last Post: Arwen Jade |
|
Lectia IV - Vraja Kndun | Bell Evans | 30 | 6,367 |
25 Aug 2010, 20:25 Last Post: Kasumi Mikoto |
|
Lectia III - Animagi. Varcolaci | Bell Evans | 59 | 12,183 |
15 Jul 2010, 16:32 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Principalele categorii de Transfigurari. Notiuni elementare | Ginny Malfoy | 26 | 6,074 |
17 Mar 2010, 10:06 Last Post: Guest |