Greseli minore in carti...
04 Jun 2010, 10:32
Eu, personal, sunt abia la volumul al 4-lea, insa deja am observat cateva detalii pe care autoarea, ori le-a trecut cu vederea, ori a pastrat pentru ele vreo explicatie iesita din comun.

In primul si in primul rand:
Limba serpilor.
Stie toata lumea ce-i cu ea. Majoritatea descendentilor lui Salazar Slytherin (harry e o exceptie) erau "Parselmouth", putea vorbi cu serpii.
Asa cum facea si Harry Potter in Camera Secretelor. Sasaia ceva si serpii il auzeau...
Pana aici nu ati observat nimic in neregula?

Ei bine, sa va zic ceva, serpii sunt SURZI ! da, exact, ei nu aud, in schimb percep foarte bine vibratiile din aer si de pe pamant. Deci pana la urma, care e motivul pentru care "Parselmouth"-þii sunt auziti de aceste reptile?
O fi ceva special, genetic, evident si magic, cu corzile vocale, si atunci cand parselmouth-ul incepe sa sasaie, zgomotul produs elibereaza anumite vibratii, de o anumita frecventa?
Oricare ar fi motivul, tot e ciudat....

Pocalul de foc si "The Triwizard Tournament"

Cunostintele elevilor despre intrunire mi se par neobisnuit de "patate". Fred stia destul cat sa exclame in gura mare, mirat, cand aude ca "Turnirul" se va tine "anul acesta", dar nu indeajuns cat sa banuiasca macar cum sunt alesi concurentii. Si Hermione nici macar nu pare sa fi auzit de Concurs [nu-mi vine sa cred! Finna)], nici de fapul ca in trecut murisera oameni, participand - si de cate ori de-a lungul cartilor nu a "citat" tot felul de informatii din "Hogwarts - a History" ? Cu siguranta ar fi trebuit sa dea de informatie intr-una din pagini...

Frica lui Ron fata de paienjeni...

Deci, atunci cand Ron avea 3 ani, Fred i-a transformat ursuletul de plus intr-un paianjen. iar asta inseamna ca Fred avea 5 ani... cum ar fi fost posibil sa stie o vraja de transfigurare?
Nu ca si cand nu ar fi fost tipul de gluma pe care Fred ar face-o, dar elevii la Hogwarts de 11-12 ani de chinuie sa transforme niste chibrituri in ace.

E posibil ca aceasta sa fi fost un exemplu de "magie accidentala", de tipul celor facute de Harry cand era mic, dar Hagrid a zis intr-un capitol ca asta se intampla numai cand rajitorul respectiv e ori extrem de speriat sau furios.

Indiferent de intentia lui Rowling... nu are prea mult sens.

Dar care e parerea voastra? Mai aveti si alte exemple?

[Image: Signature___Incendia.png]

"And so I'll be reborn like the fire bird from ashes!"

"Wit beyond meansure is man's greatest treasure!"

[Image: Ravenclaw_student.jpg]
Find all posts by this user
04 Jun 2010, 10:38
Sunt foarte bune exemplele pe care le'ai dat , Samantha
Nu prea m'am gandit niciodata la chestii de genul asta
Dar la faza cu Fred mi se pare destul de exagerat ca un copil de 5 ani sa fi facut o asemenea vraja.

- Bella Emily Rose -

There's a white moon hanging in the southern sky,
under the sun rising in the east, but the west wind sings for me.

[Image: fight.png]

I love you , Dess.

04 Jun 2010, 10:58
Poate ca Fred era foarte furios si se gandea atunci la cea mai buna razbunare pentru Ron

and the crashes are heavy for a sinner like me ~

[Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o1_250.gif]    [Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o2_250.gif]
You're too pretty for your own good. That's why you destroy everything you touch.

Love you, Bells.
Visit this user's website Find all posts by this user
04 Jun 2010, 11:13
Posibil, dar varianta e cam la limita. I mean, transfigurarea altui lucru? fara bagheta? la 5 ani...

04 Jun 2010, 13:07
vrajitorii pot avea puteri incredibile ciar daca sunt mici
si transformare aursuletului in paianjeni nu pare ceva destul de greu pentru un vrajitor chiar si la 5 ani[ desi e cam improbabil sa se intample]
poate Ron i-a furat broastele de ciocoleta si fred a vrut sa se razbune
copil fiind asta a fost singura metoda de razbunare care ia venit in minte
magia e foarte imprevizibila si chestia este foarte posibila sa se poata intampla[in lumea din carti] dar este deasemea si foarte improbabil sa se intample de mei multe ori
asa ca un caz singula r nar trebui sa va uimeasca
si faptul ca la Hogwarts in anii I-II abia se invata cum sa transformi chibriturile in ace nu inseamna ca vrajitorii din anul I sau II nu au puteri mari ci ca inca nu leau exersat destul

Opusul iubirii e indiferenta, nu ura. Daca ma urasti, inseamna ca inca iti mai pasa

de mine si ca eu pot sa te modelez cum vreau.

[Image: Signature_by_AliceMorris.jpg]
04 Jun 2010, 13:25
Nu ne uimeste, Sophia, dar incercam sa gasim un raspuns 'logic' la niste detalii carora, aparent, nu le-a fost acordata prea mare importanta asa ca postul tau a fost binevenit

Apropo, ati observat cum cartea lui harry "isi schimba denumirea"? Nu stiu daca e greseala de tiparire, dar in povestea scrisa pe internet si pe care o citesc acum a mentionat de cateva ori de "One Thousand Magical Herbs and Fungi" iar mai tarziu i-a spus "One Hundred Magical Herbs and Fung"...

04 Jun 2010, 13:35
heloo.. e o carte despre magie, logica nu prea mai este logica acolo

si faza cu 100/1000 poate e doar o freseala de tipar sau de neatentie

Opusul iubirii e indiferenta, nu ura. Daca ma urasti, inseamna ca inca iti mai pasa

de mine si ca eu pot sa te modelez cum vreau.

[Image: Signature_by_AliceMorris.jpg]
04 Jun 2010, 15:05
sophia, e chestie de placere aicea, o fac fiindca pur si simplu mi-a placut sa dezbat cartile pe care le-am citit. De magie sau nu, logica intr-o carte inseamna mai mult decat sa urmezi un sir de intamplari "neiesite" din comun.

Sectiunea nu cred ca a fost creata numai ca sa spunem cine-i personaju' preferat/nepreferat, sophia.

yo fie ca vreau fie ca nu incerc sa ma regasesc intr-un personaj sau intr-o situatie dintr-o carte.

si ma rog, nu mai continui k deja e prea lung off-ul xD

nu stiu, ... alte elemente care au batut la ochi in carti? pe masura ce continui lectura poate mai observ cevaThinking

05 Jun 2010, 22:22
Chestia aia cu "reptomita" mi-a venit si mie in cap cand am citit cartile, dar cine stie ce explicatie are, avand in vedere ca vorbim despre o lume a vrajitorilor...

my momma { raised } me a prophet
Visit this user's website Find all posts by this user
16 Jun 2010, 16:40
nu stiu eu nu am dat importanta acestor greseli. Sunt minuscule greselute in 7 romane fabuloase

[Image: 2u6zhqe.jpg]

" Tu esti...nu esti tocmai dragostea vietii mele, pentru ca imi doresc sa te iubesc mult mai mult... Dragostea existentei mele. Te voi iubi pe vecie- in fiecare zi din vecie... " by Stephenie Meyer

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Cate carti ati citit? Cho_Chang 72 13,169 27 Oct 2010, 12:41
Last Post: Evelina R. Potter
  Greseli Alice Morris 7 1,924 02 Apr 2010, 10:23
Last Post: Ginny Malfoy
  Preturi carti Harry Potter Ioana Weasley 5 1,940 02 Sep 2008, 20:42
Last Post: Kennya Allen