Recomanda o carte
|
04 May 2010, 16:20
|||
|
|||
Eu am citit recent De veghe in lanul de secara. E super tare...E un fel de jurnal al unui baiat de 16 ani, la liceu. Am citit-o dupa Harry Potter cand nu mai vroiam sa incep altceva si mi-a placut foarte mult
![]() Acum citesc Un yankeu la curtea regelui Arthur si imi place foarte mult, dar am facut o pauza in perioada cu tezele ... Rose Evans
Half-Blood ![]() |
|||
04 May 2010, 18:59
|||
|
|||
Va recomand Seria Casa Noptii "Semnul,Tradarea si Aleasa" cel putin astea sun pe piata la noi
![]() Dar pe bune sunt suuper Semnul: Zoey Redbird este o adolescenta de saisprezece ani, a carei viata o ia complet razna in momentul in care primeste Semnul Noptii. Aleasa sa fie initiata in scoala de vampiri, Zoey pleaca de acasa, un loc pe care il uraste de moarte din pricina tatalui vitreg, si incepe o aventura care ii schimba total viata. Dezamagita de prieteni, plina de indoieli si de nesiguranta, pustoaica nu o are alaturi decat pe bunica Redbird, al carei sange cherokee il poarta si ea in vine. Ajunsa in Casa Noptii, locul transformarii ei in vampir adevarat, Zoey se va confrunta cu o altfel de existenta, va trece prin intamplari care ii vor confirma calitatile si ii vor desavarsi in cele din urma destinul. Mai mult, va gasi acolo prieteni adevarati si un loc caruia, in sfarsit, sa ii apartina. Alte aventuri ale rebelei adolescente urmeaza in curand, in volumele Tradarea si Aleasa. Tradarea Aratam cumplit.Eram palida,iar sub ochi mi se desenau cearcane vinetii.Desene safirii de pe fata,spate si umeri contrastau puternic cu albul pielii ºi cu petele ruginii de sânge de pe corp. Nu-mi scosesem colierul Fiicelor ?ntunericului. ?n lumina din baie, argintiul lãnþiºorului ºi arãmiul granatelor strãluceau. – De ce? am ºoptit. De ce ai lãsat-o pe Stevie Rae sã moarã? Nu aºteptam niciun rãspuns ºi nici n-am primit vreunul. Am intrat în duº ºi am stat acolo o veºnicie, lãsându-mi lacrimile sã se împleteascã cu apa ºi sângele ºi sã se ducã departe.” Viaþa lui Zoey devine, în sfârºit, frumoasã – a înþeles cã a fost înzestratã cu puteri neobiºnuite de cãtre Zeiþa Nopþii ºi este acum noua preoteasã a Fiicelor ?ntunericului. A început sã se simtã acasã în Casa Nopþii ºi are chiar un iubit... sau doi. Dar iatã cã în lumea oamenilor se petrec niºte crime îngrozitoare ºi toate semnele par sã conducã spre ºcoala pentru vampiri. Ca ºi cum lucrurile nu ar fi destul de complicate, moartea loveºte ºi Casa Nopþii, exact când Zoey are mai multã nevoie de prietenii ei. ?n cele din urmã, ea trebuie sã gãseascã în sine însãºi curajul de a înfrunta o trãdare teribilã, care ar putea sã-i distrugã sufletul ºi sã punã în pericol întregul univers al ºcolii. Aventura continuã aºadar într-o carte incredibil de tenebroasã, frumoasã ºi ºocantã! Aleasa Forþele rãului se pun în miºcare în Casa Nopþii, iar aventurile lui Zoey Redbird iau o întorsãturã misterioasã. Cei care pãreau cã îi sunt prieteni se întorc împotriva ei, iar duºmanii declaraþi îi devin, în mod ciudat, prieteni. Aºa începe partea a treia a seriei, în care calitãþile lui Zoey sunt puse la cea mai grea încercare de pânã acum. Stevie Rae, cea mai bunã prietenã a protagonistei, este transformatã în zombie ºi încearcã din rãsputeri sã-ºi pãstreze umanitatea. Zoey nu are nici o idee despre cum o poate ajuta, dar este conºtientã cã totul trebuie sã rãmânã secret faþã de toþi cei din Casa Nopþii, locul unde încrederea a devenit o calitate rarã. Aºa cum rarã, dar ºi surprinzãtoare, este ºi situaþia în care se gãseºte ea însãºi, aceea de a avea trei iubiþi, lucru care are potenþialul unui adevãrat dezastru. Tocmai când pare cã lucrurile nu pot fi mai rele de atât, încep sã moarã vampiri. De-adevãratelea. Curând, Zoey ºi prietenii ei vor afla cã lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi... sper sa va placa daca va hotarati sa o cititi ![]() |
|||
23 Jun 2010, 18:10
|||
|
|||
In primul rand nu imi place cum a ajuns threadul asta. Vreau sa ma apuc de o carte noua si m-am gandit sa vad ce carti va plac voua, dar am ajuns la concluzia ca threadul asta nu ajuta pe nimeni cu nimic.
Cu ce ma ajuta ca cineva posteaza ce scrie pe spatele unei carti? Sau prefata? La fel de bine o pot cauta de google sau sa ma duc in librarie si sa o citesc. Am subliniat clar in primul post ca trebuie sa precizati o carte per post! Si cu ce ma ajuta cand precizati doar niste titluri fara sa spuneti autorul si de ce va placut cartea? Cu nimic. De acum toate mesajele care nu corespun criteriilor din acest thread vor fii sterse pentru ca sunt SPAM. Acum in alta ordine de idei, eu recomand cartea Ultimul cantec, de Nicholas Sparks. Pana acum am mai citit de acelasi autor O plimbare de neuitat, dar m-a dezamagit comparativ cu filmul dupa care sunt innebunita. Nu neg ca m-am apucat de cartea asta "Ultimul cantec" dupa ce am vazut filmul, pentru ca mi-a placut mult povestea. Nici nu regret ca am citit-o. Este o carte placuta, despre o fata care isi petrece vara alaturi de tatal ei si fratele ei. Ea se indragosteste de un baiat din orasul nou, dar cartea nu este bazata pe relatia dintre cei doi. Asta chiar mi-a placut! Nu se invarte totul in jurul lor. Am gasit si cateva citate care m-au impresionat si pot spune ca lasam cu greu cartea din mana. Autorul nu are un stil complicat de a scrie, nici macar deosebit, dar te prinde repede. Recomand aceasta carte celor care cauta ceva nu foarte complicat, cu o intriga placuta, cu adolescenti, dar mai sentimentala. ![]() I have no plans, only ideas. No problems with anybody and too much imagination; so I leisurely explore days and nights and some smiles. |
|||
23 Jun 2010, 18:32
|||
|
|||
Eu recomand, pentru iubitorii de aventuri, multa actiune, umor si drama, volumele lui Karl May: Winnetou (cele 3 carti), Mustangul Negru si, eventual, Old Surehand.
Sunt extrem de frumoase, parerea mea, din cauza subiectului mai "unic" abordat: amerindienii. Oameni ca si noi, dar totusi, cu o cultura si obiceiuri de-a dreptul interesante si deosebite. Dar din pacate, cartile sunt bazate, la anumite aspecte, pe fapte istorice adevarate (si nu demne de lauda) in care indienii au fost persecutati de americani dar...eh, merita citite, sunt o lectura usoara si captivanta Personajele principale sunt Old Shatterhand si Winnetou (in general) si exista niste serii de carti cu aventuri petrecute in Africa. (egipt, arabi, etc...) ![]() "And so I'll be reborn like the fire bird from ashes!" "Wit beyond meansure is man's greatest treasure!" ![]() |
|||
23 Jun 2010, 19:25
|||
|
|||
OFF: Lyra, vorbesti cumva de cartea "The last song", la fel ca si filmul cu Miley Cyrus
ON:stiu ca le'am mai recomandat intr'un post anterior dar de data asta o sa si detaliez Va recomand sincer trilogia Bartimaeus de Jonathan Stroud Eu am gasit cartea la biblioteca si mi'a placut coperta, de aia am imprumutat'o dar cartile sunt super Fiecare carte este in genul Harry Potter in sensul ca, fiecare carte are un final, care nu faca sa para ca mai urmeaza o continuare, dar in fiecare carte exista consecinte ale cartii din urma Este vorba despre un magician adolescent, pe numele sau adevarat Nathaniel, care invoca un Djin, si il trimite intr'o misiune. Prima carte este scrisa din 2 planuri, planul lui Nathaniel, scris la persoana a 3a, si planul djinului Bartimaeus, scris la pers. I. Capitolele scrise din pdv al lui Bartimaeus sunt amuzante, fiindca spiritul are simtul umorului, si este sarcastic, si, in unele pagini, se pune cate o cifra in dreapta-sus a unui cuvant, si te trimite in josul paginii, unde citesti explicatii sau gandurile lui Bartimaeus. In cartile 2 si 3 apare si al treile pdv, al unei fete Kitty, membra a unei organizatii anti-magicieni, numita Rezistenta Am descris in mare cum sunt scrise cartile, nu o sa dau detalii despre actiune, dar sper sa va trezesc interesul. ![]() |
|||
23 Jun 2010, 21:31
|||
|
|||
eu am inceput sa citesc "Pe aripile vantului"
am terminat deja primul volum si pot spune ca e o carte ce merita citita in legatura cu Nicholas Sparks, vreau sa fac rost de cartea "Dear John" tot el a scris'o as vrea sa o citesc in engleza, la fel cum am citit si "A walk to remember" unele traduceri sunt jalnice, mai ales la cartile astea noi..cel putin la Twilight, le'am citit mai intai in romana si am regretat..in engleza, sunt mult mai multe faze scoase, gen expresii intraductibile peste care s'a sarit..si mult mai tari |
|||
29 Jun 2010, 22:03
|||
|
|||
Ai mare dreptate , Bell.
Va recomand "Cainii Razboiului". Este scris de Sven Hassel , care povesteste prin intermiedul acestor romane trairile din razboi . Sunt multe volume , printre care eu am doar sase : Desertul damnatilor , Legiunea blestematilor , Camarazi de front , Stepa mortii , Gestapo si Blindatele mortii. Daca o sa cititi , poate o sa va para unele faze cam dure , dar sunt superbe cartile. Si are si umorul ei propriu ![]() ![]() I see nothing in your eyes, and the more I see the less I like. I know nothing of your kind, and I won't reveal your evil mind. Is it over yet? I can't win. |
|||
03 Jul 2010, 15:46
|||
|
|||
eu recomand cartea Fetita Celei De-a Sasea Luni,este vorba despre o fetita a carui parintii plecau mereu la munca in alte orase indepartate,si ea statea imprena cu matusile ei,pana la urma se duce la bunici si afla ca bunicul ei a murit,iar dupa aceea afla ca bunicul ei era alchimist si devine si ea alchimista,dupaia afla de un om rau printro caseta de la bunicul ei,dupa afla ca bunicul ei nu murise , doar isi parasise corpul,spiritul lui plecase pe ce-a de-a sasea luna.In total sunt 4 volume
If you are sad,come on at me,i can to help you,with my hand i can destory all your enemies.You can't be forggoten in the dark,you cant killed by a shark,you cant be like DarkMark!
|
|||
03 Jul 2010, 15:50
|||
|
|||
^^ am citit si eu cartea aia, Ed
si a fost foarte tare asa, eu mai recomand "Ratiune si simtire" de Jane Austen..pentru cei care au citit "Mandrie si prejudecata" sigur va fi o placere sa o cititi pe asta e o poveste asemanatoare, doar ca aici accentul nu e pus pe calitatile negative, cu pe blandete, gandire limpede si bun-simt..mie mi'a placut enorm, gen romance amestecat cu drama |
|||
03 Jul 2010, 16:34
|||
|
|||
o colega dea mea a citti seria Ftetita celei dea sasea luni, si mia trezit si mie interesul, si le am in vedere pentru a le citi in viitor
am recitit zilele astea Alice in tara minunilor[o carte care incepe cu numele meu] am mai citito odata cand eram in cls a 3a, deci nu mai tineam minte cine stie ce din ea caartea este foarte amuzanta, si autorul Lewis Carroll este pur si simplu ciudat de uimitor totul este foarte amuzant, si nai ce mare lucru sa intelegi din carte, fiindca se prezinta doar o serie de intamplari prin care trece Alice, care la final se dovedesc a fi un vis Cartea are si o continuare, Alice in tara din oglinda, din care am citit doar cateva pagini, dar vreau sa o termin cat mai curand[dak stau si citesc si nu ma uit la filme sau la GG o termin azi sau maxim maine ] ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|