1. Agrimonia Eupatorium
21 Sep 2010, 22:21
Isabella merse încet pe coridorul Castelului Hogwarts cãtre prima sa orã de Ierbologie la care urma sã fie profesoarã. Era o fire puþin timidã, serioasã dar ºi glumeaþã, însã tot ce spera era sã realizeze o legãturã elev - profesor cât mai.. prietenoasã ºi mai deschisã posibil. Nu vroia sã fie severã. Nu, dacã nu era nevoie.
Apãsã pe clanþa rece ºi intrã în clasa cu elevii pe chipurile cãrora se citea curiozitatea.

"- Bunã ziua. Mã numesc Isabella Isildur ºi vã voi fi profesoarã de Ierbologie începând din acest moment." fãcu o scurtã pauzã ºi zâmbi bine-voitoare. "Vreau sã stabilesc de la început un lucru. Suntem aici sã colaborãm împreunã. ªi sã ne distrãm, bine-înþeles!"

Dupã ce observã câteva zâmbele pe feþele elevilor se întoarse cãtre tablã ºi spuse adresându-se tinerilor:
"- Vom începe cu o lecþie uºoarã, iar din moment ce este abia prima orã.. nu veþi avea teme. Va fi o lecþie la care voi aºtepta rãspunsuri ºi întrebãri sau completãri din partea voastrã ºi veþi primi puncte pentru casa voastrã."

-- Lecþia 1 --
- Agrimonia Eupatorium -

Descriere:
Agrimonia Eupatorium este o plantã ce creºte în tufe înalte de 1.55 m. Frunzele sale sunt în formã perfect rotundã ºi sunt foarte subþiri, dar deloc fragile, rupându-se foarte greu. Tulpina este foarte subþire, dar imposibil de rupt indiferent prin ce mod.
Apare numai primãvara în intervalul 26. martie - 26. aprilie. În fiecare miez de noapte, apar câte zece boboci, care în numai o zi sunt flori în toatã regula.
Pe timpul celorlaltor anotimpuri se usucã.
De la aceastã plantã se folosesc atât florile, cât ºi frunzele ºi rãdãcina. Tulpina nu poate fi folositã pentru cã este imposibil de rupt.

Florile:
Sunt de un roºu sângeriu cu ramilicaþii subþiri ºi negre. Sunt foarte mari, cu petalele late ºi subþiri ºi extrem de fragile. Au un miros dulceag ºi uneori, acesta fiind inspirat prea mult poate ajunge fie ca un drog, fie poate ucide. Depinde de felul în care acþioneazã asupra persoanei.

Frunzele:
Sunt foarte otrãvitoare. Cel mai des fiind folosite pentru amestecuri otrãvitoare. Au o culoare verde foarte inchis cu ramificaþii roºiatice ºi negre, aºa ca tulpina.

Rãdãcina:
Este foarte micã ºi subþire, iar ramificaþiile ei sunt de mii de ori mai numeroase decât cele ale altor plante. Are o culoare perfect albã cu nuanþe de roºu.

Se preparã:
Din flori:
Sunt de ajuns douã flori de Agrimonia Eupatorium pentru o ceaºcã de ceai ce vindecã orice ranã a oricãrui organ interior ºi orice durere cum ar fi cea de cap, de stomac, etc. Are o culoare sângerie ºi un gust de vanilie.

Din frunze:
Sunt folosite numai la amestecurile otrãvitoare ce pot fi fatale.

Din rãdãcinã:
Se face un amestec dens de culoarea neagrã care dacã este aplicat peste orice ranã de pe suprafaþa corpului, o singurã datã, o vindecã în doar câteva minute.

Dupã ce toþi terminarã de luat notiþele Isabella se aºezã la catedrã ºi îºi dãdu o ºuviþã de pãr brunet din ochi.
"- Dacã aveþi întrebãri, nu ezitaþi. Pentru cei care nu au, aº vrea sã îmi rãspundã la câteva. Puteþi rãspunde fie numai la una, fie la douã, fie la toate trei. Accept ºi mai multe rãspunsuri sau pãreri, dacã acestea sunt diferite."

● De ce credeþi cã tulpina aceastei plante este indestructibilã ?
● Agrimonia Eupatorium este o plantã ce serveºte în totalitate la vindecarea rãnilor ? Argumentaþi.
● Credeþi cã de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru poþiuni otrãvitoare ? Argumentaþi.

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
21 Sep 2010, 22:41
Am zambit vesela. Prima mea ora de Ierbiologie, care se dovedi a fi si foarte interesanta.
Am notat pe pergament intrebarile adresate de domnisoara profesoara. Nu erau grele, dar necesau ceva logica.
M-am gandit la raspunsuri si am ridicat mana, odata cu a catorva colegi.
Profesoara imi dadu permisiunea sa raspund:

1. Parerea mea ca tulpina acestei plante este indestructibila datorita soarelui. Celulele acestei plante capteaza energia solara care reface fiecare celula in parte si astfel se intaraseste sistemul de "aparare". De asta pe timpul primaverii, cand caldura este constanta, tulpina nu ofileste.
2. Nu, Agrimonia Eupatorium nu serveste in totalitate vindecarii ranilor deoarece frunzele sale sunt otravitoare si pot duce chiar la moarte. De asemenea inspirarea parfumului florilor acestei plante este daunator organismului (substantele toxice care se formeaza in prezenta aerului pot genera chiar moartea)
3. Nu, nu cred ca s-au folosit des, pentru ca de cele mai multe ori, nu a fost nevoie de otravirea unei persoane in sine, decat in cazurile de judecata, cand pedeapsa este moartea prin otravire.

Am zambit scurt, si am asteptat nerabdatoare raspunsul profesoarei.

Va rog nu scrieti replicile personajului meu
Find all posts by this user
22 Sep 2010, 11:17
Profesoara zâmbi mulþumitã.
"- Niºte rãspunsuri excelente, domniºoarã Rawkuro. Mai ales primul, despre tuplpinã. Nu mã aºteptam deloc, sincer. Primeºti 20 de puncte pentru Casa cercetaºilor. Felicitãri! Aº vrea ºi alte rãspunsuri, dacã se poate."

You run. I con.
22 Sep 2010, 11:56
● De ce credeþi cã tulpina aceastei plante este indestructibilã ?
Datorita faptului ca este o planta magic-puternica, adica are foarte multa energie magica care 'asteapta' sa fie folosita la ceva. In acest caz, poate proteja planta. Este posibil insa ca o magie puternica sa o poata distruge.

● Agrimonia Eupatorium este o plantã ce serveºte în totalitate la vindecarea rãnilor ? Argumentaþi.
Nu, deoarece daca o parte a plantei este otravitoare, aceasta poate servi si la otravire; frunzele ei sunt otravitoare.

● Credeþi cã de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru poþiuni otrãvitoare ? Argumentaþi.
Nu, fiindca multe potiuni otravitoare sunt folosite pentru tortura. Daca nu sunt folosite corect in cantitatea recomandata la precizie de microgram, potiunea poate omori in loc sa tortureze.

[Image: sig.png]
22 Sep 2010, 18:52
"● De ce credeþi cã tulpina aceastei plante este indestructibilã ?
Frunzele sunt foarte otravitoare, florile au efectul unui dorg, iar radacina are mii de ramificatii. Dupa parerea mea, puterea maxima a plantei este concentrata in tulpina, fancand-o indestructibila.
In mare parte este folosita in medicina magica deoarece florile si radacina ajuta la vindecarea ranilor si atenuarea durerilor. Florile pot fi folosite in medicina vrajitoreasca ca un anestezic, dupa cum incuiatii folosesc morfina.
Frunzele sunt daunatoare, din ele putand sa se prepare potiuni fatale, lucru ce ne face sa ne gandim la magia neagra.
Sunt de parere ca afirmatia este corecta deoarece adeptii magiei negre trebuie sa fi descoperit puterea acestei plante si s-o fi folosit de mult in scopuri mai putin pacifiste." spuse Ronnie sigura pe ea, asteptand verdictul profesoarei.

my momma { raised } me a prophet
22 Sep 2010, 19:58
Isabella le ascultã în liniºte pe Sophie ºi Ronnie. Zâmbi pentru a mia oara în acea zi mulþumitã de de cât de repede învãºau elevii ºi mai ales, de atenþia lor.

"- Din nou.. Doar rãspunsuri excelente! Încã 20 de puncte pentru Casa Cercetaºilor ºi bine-înþeles, 20 pentru Casa Viperinilor. Mai aºtept întrebãri, completãri sau alte rãsãunsuri. Cei care totuºi doresc ceva de un nivel mai mare, sã îmi spunã acum ca sã vã prezint alte întrebãri."

You run. I con.
22 Sep 2010, 21:08
~ De ce credeþi cã tulpina aceastei plante este indestructibilã ?
Tulipina e punctul central-magic al acestei plante.Inainte de maturitate,otrava circula de la frunze spre tulpina (si invers,pana la maturizarea plantei.),conferind un fel de rigiditate plantei.Probabil ca de aceea tulpina este indestructibila.

~Agrimonia Eupatorium este o plantã ce serveºte în totalitate la
vindecarea rãnilor ? Argumentaþi.
Nu.Florile de Agrimonia Eupatorium sunt folosite in ceai pentru vindecare.Mai sunt utile si pentru Medicina Vrajitoreasca,insa amestecurile de acest fel sunt destul de rare,recomandate numai pentru anumite persoane. (Mai ales ca mirosul amestecurilor afecteaza fiecare persoana in modul ei.Cine stie,in loc sa te trezesti vindecat,s-ar putea sa nu te mai trezesti deloc.)
Daca florile ar fi inhalate in mod direct,ar aparea anumite efecte secundare nedorite.

~Credeþi cã de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru poþiuni otrãvitoare ? Argumentaþi.
Nu prea cred.In cantitati mari,otrava frunzelor provoaca o moarte rapida,aproape instantanee.Daca bei otrava regulat,obtii acelasi efect.Nu cred ca vrajitorii mai sadici ar fi folosit otrava pentru tortura.

and the crashes are heavy for a sinner like me ~

[Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o1_250.gif]    [Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o2_250.gif]
You're too pretty for your own good. That's why you destroy everything you touch.

Love you, Bells.
22 Sep 2010, 21:16
  • Mylene blestemã în ºoaptã atunci când observã, pe orarul sãu jerpelit, Ierbologia, orã care - bãnuia ea - începuse de câteva minute; ºi ridicã mai sus ghiozdanul pe spate ºi începu sã alerge pe hol, din neatenþie împiedicându-se. Aterizã, din fericire, în faþa uºii clasei unde se þinea ora de curs ºi se ridicã aproape imediat, apucând clanþa ºi smucind-o înapoi, în timp ce un scârþâit sinistru îºi invocã ecourile în clasã ºi în hol. κi dãdu o ºuviþã de pãr din ochi ºi îºi îndreptã postura, þinând o mânã pe închizãtoarea ghiozdanului sãu, ce dãdea sã se rupã în orice secundã, din cauza cãrþilor ce le purta întotdeauna cu ea, în special literaturã Încuiatã. Cu mâinile brusc devenite lipicioase din cauza emoþiei, Mylene îºi drese vocea ºi murmurã cât de clar putea:
    "Îmi cer scuze pentru întârzierea mea neintenþionatã - am fost anunþatã prea târziu cã ora de Ierbologie era în orarul meu astãzi, domniºoara profesoarã."
    Nu ºtia dacã profesoara îi fãcuse vreun semn sã se aºeze, însã îºi alese un loc în mijlocul clasei ºi îºi lãsã ghiozdanul sã se rezeme de piciorul bãncii, în timp ce-ºi lua locul pe scaun, privind lecþia ce se prelungea pe cuprinsul a douã table. Oftã ºi scoase o bucatã rulatã de pergament, deschizând-o în cateva secunde ºi forþând-o sã se îndrepte, pe masã, în timp ce aºeza, lângã materialul pe care avea sã scrie, o cãlimarã ºi o panã neagrã. Dându-ºi pãrul din ochi, lãsând la vedere cicatricea pe care o avea, înmuie capãtul instrumentului de scris în cernealã ºi îl atârnã deasupra foii. O picãturã cãzu, cu un zgomot imperceptibil urechii umane, pe pergament, rãmânând ataºat de atomii acestuia; Mylene se încruntã ºi îl întoarse pe cealaltã parte, privind când spre tablã, când spre foaie.
    'Arigrim Eparmtoiu', scrise ea, ºi se opri. Mormãind, furioasã, trase ghiozdanul cãtre ea cu ajutorul piciorului ºi scoase o altã panã din acesta, una aproape ruptã, în timp ce pana neagrã zãcea, uitatã, pe podeaua de lemn. Cu degetele încleºtate strâns, începu sã traseze liniile literelor ºi al cuvintelor, 'Agrimonia Eupatorium'. Mulþumitã, trase o linie peste primele cuvinte, apoi o a doua, creeând un dreptunghi negru, ciudat. κi ridicã din nou ochii cãtre tablã ºi citi rapid cele câteva paragrafe, murmurând ca pentru ea însãºi... O întrebare îi trecu prin minte ºi îºi ridicã mâna cât putea de sus, începându-ºi întrebarea într-un mod banal:
    "Domniºoara profesoarã, dacã putem prepara poþiuni Vindecãtoare din florile acestei plante ce pare letalã, cel puþin din punctul meu de vedere," aici fata se opri, formulând restul de întrebare în vitezã, "atunci acea poþiune Vindecãtoare, luatã în exces, poate sã-i inducã persoanei respective o comã, sau chiar moartea? ªi dacã am dreptate, atunci, dacã se folosesc, de exemplu, ºapte flori, ce se poate întâmpla, mai exact? "
    κi lãsã mâna înapoi pe bancã, parcurgând din nou rândurile de pe tablã cu ochii întredeschiºi; aºtepta un rãspuns la întrebare, oricât de întârziat ar fi fost acesta.
    Se rezemã de spãtarul scaunul ºi se uitã pe fereastrã, încercând sã-ºi imagineze cum ar fi arãtat o Agrimonia Eupatorium.

[Image: 2z3sw1s.jpg]

[Image: A_Very_Potter_Sequel_11_by_princess_femi_stamps.jpg]

[Image: FREEDOM___Joey_Richter_by_DollishAiyoku.gif]
22 Sep 2010, 21:27
Profesoara surâse mulþumitã ºi rãspunse:
"- Perfect. Îmi place cã ai introdus ºi puþin umor. Încã 20 de puncte pentru Casa Cercetaºilor! Felicitãri! Domniºoarã Mylene, nu este nicio problemã pentru întârziere. Bine ai venit!" fãcu o scurtã pauzã ºi se gândi la întrebarea pe care eleva i-o adresase. κi drese glasul ºi spuse încã gândindu-se:

"- În primul rând îmi place sã vãd cã eºti atentã ºi interesatã. Ca sã îþi rãspund la întrebare.. Trebuie luatã în calcul ºi dimensiunea unei flori atunci când amestecul este preparat. Dimensiune care este destul de mare, faþã de o floare normalã. Floarea fiind mai mare, ºi substanþa, concentrarea va fi mai mare, evident. Cel mai indicat este sã nu se depãºeascã aceastã cantitate de douã flori folosite. Dacã totuºi se depãºeºte, persoana respectivã poate fie sã intre în comã, fie amestecul îi poate fi fatal. Dar, asta depinde ºi de câte flori sunt puse în plus. Pentru cã dacã pui numai una.. nu este mare lucru. Dar deja când urcã de la trei în sus, este o problemã, concentrarea ei fiind mult prea ridicatã."

Ea zâmbi ºi în timp ce aºtepta rãspunsul Cercetaºei, zise pentru restul clasei:

"- Aºtept în continuare alte rãspunsuri, sau, cum am spus, daca este cineva, fie cã a rãspuns deja, fie cã nu, ºi alte întrebãri cu nivel mai ridicat de dificultate.. trebuie doar sã îmi spunã."

OFF: Îmi place semnãtura ta, Dess.
Welcome, Mylene.

You run. I con.
23 Sep 2010, 14:47
''Agrimoania Eupatorium ?'',am soptit concentrata, trasand linii curbe pe pergament, cu pana in mana.
O priveam pe profesoara care zambea, asteptand sa oferim cat mai multe raspunsuri.
Am oftat, apoi am incercat sa ma concentrez, ca sa-mi vina minte la loc. Numai la Ierburile Magice nu-mi statea gandul acum.
Am inmuiat pana in cerneala, apoi am inceput sa scriu prima propozitie.''Off, sunt asa varza.'',am suspinat.

-- De ce credeþi cã tulpina aceastei plante este indestructibilã ?
Consider ca aceasta planta, numaita Agrimonia Eupatorium este indestructibila, pentru ca in tulpina se afla locul magic, care nu poate fii distrus cu nicio vraja, de aceea se si numeste ''planta magica''. Consider ca punctul magic al aceste flori este tulpina, si probabil ascunde niste secrete care nu trebuie sa ne fie noua dezvaluite, de aceea este indestructibila.

--Agrimonia Eupatorium este o plantã ce serveºte în totalitate la
vindecarea rãnilor ?
Consider ca daca aceasta planta este folosita cu simtul raspunderii, adica putin cate putin, poate servii in totalitate la vindecarea bolnavului, insa daca este folosita in doze mari, dupa cum ati spus si dumneavoastra, poate fii fatala.

--Credeþi cã de-a lungul timpului s-au folosit des frunzele acesteia pentru poþiuni otrãvitoare ?
Da. Consider ca din momentul in care au fost descoperite aceste plante, au fost folosite in scopuri sadice, sau de tortura. Cred ca aceasta planta le-a fost utila multor vrajitori rai. Cred de asemenea ca daca in potiunile facute se pune un pic, foarte putin din aceasta planta, poate efectul nu este chiar 100% fatal.

Am terminat de scris, apoi am privit-o pe profesoara, asteptand sa-mi corecteze prostiile pe care le-am scris.

[Image: dieq.jpg]

Nu ezitati ! De la Zonko sa cumparati ! [Image: 2e4wwib.gif]

~Cercetasii sunt cei mai tari [Image: 2iohn6.gif] ~