~ Misterioasa poveste a lui Benjamin Button ~
22 Sep 2010, 22:12
Capitolul I

~~~

„Acesta este testamentul meu. Nu am prea multe de lasat, doar cateva propietati, nu prea multi bani.. Voi parasi aceasta lume asa cum m-am ivit in ea, singur si fara nimic al meu. Tot ce am este povestea mea, pe care o scriu acum, cat inca mi-o pot aminti. Numele meu este Benjamin.”
„Benjamin Button”

~~~

„-Cine e Benjamin Button?” intreba Caroline curioasa.
„-Doar.. citeste in continuare, draga mea..” raspunse Daisy cu greu.
Fiica ei o privi intrebator timp de o clipa dupa care se concentra in continuare asupra jurnalului..

~~~

„Numele meu este Benjamin Button. Si m-am nascut in imprejurari neobisnuite. Primul Razboi Mondial se sfarsise. Mi s-a spus ca m-am nascut intr-o noapte foarte prielnica..”

~~~

- ..Centrul orasului New Orleans era ca o explozie de lumini si zgomote nedefinite. Sute de oameni iesira in strada pentru a sarbatori cel mai important eveniment din ultimii cincizeci de ani. Razboiul nu iertase aproape nicio zona importanta a lumii, iar oraselul acesta nu era o exceptie. Atmosfera era una vesela. Oriunde te uitai vedeai familii sau grupuri de prieteni, fiecare cu o sticla de suc, apa sau alcool in mana, strigand unii la altii fericiti.

Un singur om alerga pe strada, prin multimea de persoane cuprinse de euforia victoriei, cu o expresie chinuita pe fata si cu haina fluturandu-i in urma..
Dadu buzna in propria casa si urca scarile cu o viteza demna de admirat pentru un om de varsta sa, aruncadu-si haina pe jos in teama si disperarea lui. In dormitorul spatios si supraincalzit se aflau doar patru suflete, unul din ele respirand greoi in timp ce o menajera ii stergea fruntea de transpiratie.

Domnul Button nu reusi sa spuna nimic, privindu-i pe toti pe rand, mai apoi indreptandu-si privirea sprepatul unde, sub o patura, se odihnea sotia acestuia. In acel moment, un preot tinand in mana o Biblie intra in camera dupa Domnul Button.

„-Ce faci TU aici?” striga acesta din ce in ce mai ingrozit. Preotul doar il privi surprins, dupa care se indrepta grabit spre patul din coltul camerei. Medicul de familie a sotilor Button, se apropie usor..
„-Thomas.. ma tem ca va muri..” spuse acesta, fara ca macar sa incerce sa il linisteasca pe barbatul din fata sa care parea ca avea sa cedeze din clipa-n clipa.

Domnul Button parea sa nu inteleaga despre ce vorbea acel om, singurul lucru care conta pentru el fiind sotia sa.
„-Destul.. Indepartati-va de ea.. toti..” se auzi vocea lui, putin mai tare ca o soapta.

Cele doua menajere si preotul se dadura inapoi speriati. Domnul Button merse cu pasi mici pana la marginea patului. Chipul sotiei sale era putin insangerat si parea lipsit de viata. Aceasta paru sa il simta pentru ca se misca abia simtit cand acesta se apropie. Il privi pentru o clipa, incercand sa ii spuna din priviri cat de mult il iubeste, dupa care, cu ultimele sale puteri sopti:
„-Thomas.. Promite-mi ca el are un loc .. promite-mi..”
„-El.. da, normal, iubita mea.” spuse repede domnul Button, sarutandu-i mana. Insa se opri, privind chipul celei cu care dorise sa isi imparta viata, din ochii careia ceva paru sa dispara.. -

~~~

„Acea femeie.. Ea si-a dat viata pentru mine. Si pentru asta, sunt recunoscator pe vecie..”

~~~

„-Doamne.. ce trist.. saracul copil.. saraca mama..” suspina Caroline.
„-Te rog.. nu te opri..” spuse Daisy cand observa ca fiica ei pastra tacerea pentru cateva zeci de secunde.

~~~

„Acea femeie.. Ea si-a dat viata pentru mine. Si pentru asta, sunt recunoscator pe vecie..”

~~~

- Domnul Button clipi des in timp ce se ridica si se indeparta de pat cu spatele.. Totul in jurul lui paru sa se prabuseasca.. cea mai importanta sursa de fericire a lui disparuse..
Preotul deschise repede Biblia si incepu sa se roage. Domnul Button isi reveni incetul cu incetul si se gandi la ultimele cuvinte ale sotiei sale. Privirea i se opri pe patutul mic din lemn care se zarea de dupa niste draperii. Se indrepta ca o naluca spre acel loc si respiratia i se opri.. Acolo, infasurat intr-un cearceaf, se afla un copil.. copilul sau.. -

So.. am pus capitolul I, cu o mica mare intarziere.. mna.. ma fost destul de ocupat cu liceul Sper sa va placa.

[Image: xp60xv.gif]
[Image: 3kPCzyr.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
22 Sep 2010, 22:28
Yeeey.
Si ti-ai respectat si promisiunea.
Te iubeeesc.

Ok, revenind la lucruri importante. ;; ) Whistle Love

Matt Isildur Wrote:„-Cine e Benjamin Button?” intreba Caroline curioasa.
„-Doar.. citeste in continuare, draga mea..” raspunse Daisy cu greu.
Fiica ei o privi intrebator timp de o clipa dupa care se concentra in continuare asupra jurnalului..

Ce misterios. Dar totusi Daisy nu vrea sa dea detalii.. :-L De ce? Pentru ca sunt detalii de cazier? [By the way.. Are cazier ?! :-O Finna] ..si, O Doamne, cred ca stiu si de ce nu vrea sa ne destainuie secretul lui Benjamin. :-O :-O
Pentru ca ar fi impotriva viontei ei, da, da. Scuze. Finna

Matt Isildur Wrote:- ..Centrul orasului New Orleans era ca o explozie de lumini si zgomote nedefinite. Sute de oameni iesira in strada pentru a sarbatori cel mai important eveniment din ultimii cincizeci de ani. Razboiul nu iertase aproape nicio zona importanta a lumii, iar oraselul acesta nu era o exceptie. Atmosfera era una vesela. Oriunde te uitai vedeai familii sau grupuri de prieteni, fiecare cu o sticla de suc, apa sau alcool in mana, strigand unii la altii fericiti.

Mi-a placut mult cum ai descris aici. Te-ai perfectional foarte mult la capitolul "descriere", Matty. Love

Matt Isildur Wrote:Un singur om alerga pe strada, prin multimea de persoane cuprinse de euforia victoriei, cu o expresie chinuita pe fata si cu haina fluturandu-i in urma..

Ce nebun. :-O
Umbla cu necuratziuni. [-x
=))

Matt Isildur Wrote:„-Ce faci TU aici?” striga acesta din ce in ce mai ingrozit.

TU! Daaa, tu!
:>

Matt Isildur Wrote:„-Thomas.. ma tem ca va muri..” spuse acesta, fara ca macar sa incerce sa il linisteasca pe barbatul din fata sa care parea ca avea sa cedeze din clipa-n clipa.

Putea macar sa o spuna mai frumos. :-( Ce trist.. :-<

Matt Isildur Wrote:Domnul Button parea sa nu inteleaga despre ce vorbea acel om, singurul lucru care conta pentru el fiind sotia sa.

So sweet.. [Asta o spune Dragos sau Matt - Scriitorul? ]

Matt Isildur Wrote:„-Destul.. Indepartati-va de ea.. toti..” se auzi vocea lui, putin mai tare ca o soapta.

Si acum spune: "Dati-va la oparte de langa ea!! E a meaaa!! Love"
Finna

Matt Isildur Wrote:„-Thomas.. Promite-mi ca el are un loc .. promite-mi..”
„-El.. da, normal, iubita mea.”

Frumos. [And again.. "iubita mea".. Blush Imi suna foarte cunoascut. Whistle]
E atat de trist.. :-(

Matt Isildur Wrote:Se indrepta ca o naluca spre acel loc si respiratia i se opri.. Acolo, infasurat intr-un cearceaf, se afla un copil.. copilul sau..

Si uite cum ne lasa in suspans.

Un capitol superb, Matty. [dar iti spusesem deja parerea mea ]
Abia astept sa vad ce se mai intampla. :>

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
23 Sep 2010, 08:29
E un capitol superb , Matt .
Chiar daca ai intarziat [ ] a meritat sa asteptam atat de mult .
Imi place mult felul in care descrii actiunea
Parca ai fi un adevarat scriitor
Astept nextul . >Happywide<

- Bella Emily Rose -

There's a white moon hanging in the southern sky,
under the sun rising in the east, but the west wind sings for me.

[Image: fight.png]

I love you , Dess.

23 Sep 2010, 16:39
Ce face lenea asta din om ; )) nu m'a lasat aseara sa dau si eu un comm nu te superi nu

Imi place mult capitolul imi place mult felul in care scrii, ai evoluat mult de la celalalt fic, sau poate acolo nu am vazut noi intregul tau potential nu pot sa zic ca mi'a placut ceva in mod special, nu mai tin minte ca am citit aseara dar capitolul e foarte reusit abia astept un capitol nou
Next

[Image: 2igkmd1.png]
25 Sep 2010, 20:18
Imi place foarte mult cum scrii... Ai mai exersat ?

„Acesta este testamentul meu. Nu am prea multe de lasat, doar cateva propietati, nu prea multi bani.. Voi parasi aceasta lume asa cum m-am ivit in ea, singur si fara nimic al meu. Tot ce am este povestea mea, pe care o scriu acum, cat inca mi-o pot aminti. Numele meu este Benjamin.”
„Benjamin Button”

Suna interesant... Cand vine mai departe ? Chiar imi place cum scrii si cred ca faci o descriere mult mai buna ... doar ca daca vrei sa ma mai ai ca cititoare, sa nu exagerezi cu descrierea, nici cu dialogul ...

Abia astept nextul, cum functioneaza acolo tastatul ?

[Image: sig.png]
25 Sep 2010, 20:47
Off, stiu ca am intarziat atat de mult.. de cand ai postat ma tot chinui sa iti raspund dar mereu intervenea ceva Am un program cu totul si cu totul haotic.. Iarta-ma, iubito Sad Omg3 Asa, acum..

Isabella Isildur Wrote: Yeeey.
Si ti-ai respectat si promisiunea.
Te iubeeesc.

Normal Cand nu mi-am respectat eu o promisiune? Omg3 Stai, nu raspunde :-” Si eu te iubesc Kiss

Isabella Isildur Wrote: Ce misterios. Dar totusi Daisy nu vrea sa dea detalii.. :-L De ce? Pentru ca sunt detalii de cazier? [By the way.. Are cazier ?! :-O Finna] ..si, O Doamne, cred ca stiu si de ce nu vrea sa ne destainuie secretul lui Benjamin. :-O :-O
Pentru ca ar fi impotriva viontei ei, da, da. :Devil)Scuze.

Da, foarte misterios Pai.. defapt nu vrea sa dea detalii pentru ca e foarte slabita, fiind pe moarte Si.. mna.. o sa vedeti mai incolo cine ce cum, asta daca nu stiti deja filmul ;; ) Si nu, Iss, nu sunt detalii de cazier Desii.. 8-> Ar fi tare Finna

Isabella Isildur Wrote: Mi-a placut mult cum ai descris aici. Te-ai perfectional foarte mult la capitolul "descriere", Matty. Love

Ma bucur ca iti place Si da, cred ca m-am mai perfectionat putin Dar.. mna, inca nu e cine stie ce Multumesc mult inca o data

Isabella Isildur Wrote: Ce nebun. :-O
Umbla cu necuratziuni. [-([-x
=))=))

Esti incredibila Finna)) =))

Isabella Isildur Wrote: TU! Daaa, tu!
Finna:>

Cum spuneam mai sus.. Finna

Isabella Isildur Wrote: Putea macar sa o spuna mai frumos. =((:-( Ce trist..

Pai da, ar fi putut.. Dar.. in film asa e, deci m-am gandit sa scriu si eu la fel Thinking? Oricum.. e foarte trist.. Asta cred ca e al doilea cel mai groaznic lucru care i se poate intampla unui om.. Sa iti vezi sotia [sau sotul, depinde Finna] murind in bratele tale.. Nu vreau sa stiu cum e.. Chiar nu vreau.. trecand peste asta.. Odata si odata trebuie sa se intample si asta.. altfel cum a putea intelege cat de mult iubim o persoana?

Isabella Isildur Wrote: So sweet.. [Asta o spune Dragos sau Matt - Scriitorul? :>]

Ambii.. pentru ca, atat pentru Matt cat si pentru mine.. cel mai important lucru.. ;; ) esti tu Kiss

Isabella Isildur Wrote:
Si acum spune: "Dati-va la oparte de langa ea!! E a meaaa!! DevilLoveLove"

Finna) Pai nu? Behehe E a mea si doar a mea Love

Isabella Isildur Wrote: Frumos. Love[And again.. "iubita mea".. Blush Imi suna foarte cunoascut. Whistle]
E atat de trist.. :-(

:”> Da? :-” De ce, iubita mea? ;; ) De ce iti suna cunoscut? ;; ) :-” Este.. Trist si frumos in egala masura.. Cred ca mai mult trist.. Dar.. :-<

Isabella Isildur Wrote: Si uite cum ne lasa in suspans.

LoveLove

Pai normal, nu asa se face? Oricum, ce urmeaza este destul de.. banal.. adica.. mna.. sunt destul de putine faze frumoase, triste, scene de dragoste si altele Si acum, la inceput, mai mult povesteste despre el.. Deci.. o sa mai aveti putin de asteptat Omg3 ;; ) Sunt abia la minutul 10 cred Filmul are 2 ore si ceva ;; )

Isabella Isildur Wrote: Un capitol superb, Matty. [dar iti spusesem deja parerea mea ]
Abia astept sa vad ce se mai intampla.

Inca o data, ma bucur mult ca iti place Pai.. next.. sa vad cand reusesc sa scriu Sper ca saptamana asta sa postez

Multumesc mult si pentru comm, Iss

@Bells

Merci, Bells Mda.. Omg3 Scuzee.. Omg3 Am fost si eu ocupat cu liceul, cee.. Eh, nu as spune „un adevarat scriitor” Cel mult amator

@Alice

Nu, nu ma supar Merci Si.. nu iti place nimic in mod special, nu? Ei, se intampla

@Sophie

Thanke, Sophie Nu, nu am mai exersat Am momente si momente, atata tot Tastatul nu merge, inca nu m-am apucat de next dar cum am spus, saptamana asta sper sa postez

Inca o data multumesc tuturor Ma bucur ca macar 5 persoane imi citesc prostiile

EDIT LATER: Behehe, eu am deschis si pagina 2 Finna

25 Sep 2010, 21:01
Deschizatorul [meu] de pagini.

Si nu era obligatoriu sa imi raspunzi, Matty. ; )) Kiss

You run. I con.
25 Sep 2010, 21:21
Uu, imi place cum suna Blush Si.. poate nu era obligatoriu, dar eu am vrut ;; ) Tu mi-ai raspuns de fiecare data la comentarii Kiss

26 Sep 2010, 11:20
Matt Isildur Wrote:
@Alice
Si.. nu iti place nimic in mod special, nu? Ei, se intampla Finna
Imi place enorm tot capitolul cap-coada, asta nu e deajuns ma refeream ca nu exista un pasaj care sa imi placa mai mult decat celelalte, totul e pur si simplu genial

Quote:Inca o data multumesc tuturor Ma bucur ca macar 5 persoane imi citesc prostiile >Happywide<
Care prostii si tu ziceai de ceilalti ca se subestimeaza cum ti'au zis cele 5 persoane, ce scrii e demn de un scriitor adevarat asa ca pune next mai repede

[Image: 2igkmd1.png]
26 Sep 2010, 12:47
O singura data s ate mai aud vorbind asa si ma supar rau de tot, Matty. [-x Si tu stii ca vorbesc serios.. Cum adica "prostii" ?

You run. I con.

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Untitled [ poveste cu toti cei care vor ^_^ ] Julia Lilith Potter 20 5,349 14 Dec 2007, 23:23
Last Post: Lyra Dust