^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^
25 Sep 2010, 13:42
In acea dimineata, Lucas se trezi devreme, ceea ce nu era normal pentru el, dar fiind prima lui ora ca profesor, avea mari emotii. Dupa ce isi lua pelerina si bagheta din lemn de ulm, parasi dormitorul si se indrepta spre clasa de Potiuni. Pe drum se intalni cu Arwen, pe care o saluta calduros, apoi isi indrepta pasii spre incaperea intunecata in care avea sa-si tina orele. Ajunse intr-un final in fata usii si o deschise cu un scartait lung apoi pasi in lumina obscura ce invaluia intreaga clasa. Hmm...cateva schimbari nu i-ar strica... se gandi acesta dupa care sfichiui bagheta si facu sa apara o cortina de draperii verzi ca smaraldul. Continua prin a curata intreaga incapere de praful ce se adunase o data cu trecerea timpului, apoi aseza manualele de Potiuni pe bancile elevilor. Se aseza la catedra si astepta cu nerabdare sosirea elevilor.
Dupa ceva timp, usa se deschise si in clasa intrara doi baieti care se asezara in primele banci. Urmara alte doua fete, iar in scurt timp clasa se umplu de elevi.
“-De azi inainte eu voi fi profesorul vostru de Potiuni. Numele meu e Lucas Jade si sper sa ne intelegem. Impreuna vom patrunde in tainele ascunse ale Potiunilor, deci va fi nevoie de cooperare din ambele parti. Pentru inceput o scurta introducere, dupa care vom continua cu potiunile de Noroc. M-am gandit ca va fi interesant pentru prima ora impreuna” spuse Lucas zambind prietenos, apoi asternu pe tabla un scris caligrafic.

~Lectia 1~

Cuvantul potiune provine din cuvantul latin “potio” care inseamna bautura, potiune sau otrava. In legende, o potiune este o bautura menita sa vindece, sa vrajeasca sau sa ucida oameni, facuta de magicieni, vrajitori sau vrajitoare. Pot fi pomenite cele mai des folosite potiuni din Antichitate, potiunile de dragoste, menite sa il faca pe cel care le bea sa se indragosteasca de obicei de persoana care le-a preparat. Mai sunt pomenite si potiunile care au efecte inverse, provocandu-i celui care le bea o ura nestapanita fata de cel care i-a administrat potiunea. Crearea de potiuni era un procedeu obisnuit in alchimie.

“-Fiind prima noastra potiune impreuna, vom incepe cu ceva mai usor, potiunea Lucky Fire, dar va promit ca ora viitoare vom studia si Felix Felicis. Deschideti va rog manualele voastre la pagina 9” continua profesorul, pe un ton linistit. Se apropie de tabla si scrise:

~Potiunea “Lucky Fire”~

Aceasta potiune nu are un efect la fel de puternic ca si “Felix Felicis” ci este o potiune mai simpla, cu gust placut care are nevoie de 40 de minute pentru preparare. “Lucky Fire” are efect o ora. Nu te poate face sa castigi la loto si nici sa cuceresti o fata sau un baiat, insa in acea ora te simti increzator in fortele proprii si asta te face sa reusesti in ceea ce iti propui. Potiunea, daca e facuta cum trebuie, va avea o culoare galben-verzuie, un miros dulceag si un gust placut. Sunt de ajuns cinci picaturi pentru a te face sa te simti norocos zece minute. Pentru ca efectul sa tina o ora se beau de obicei 30 de picaturi sau, altfel spus, jumatate de pocal.
Ingrediente:
- 7 frunze de alun
- 0.5 l apa de ploaie
- 300 g de cirese amare
- 5 picaturi esenta de vanilie
- 50 grame cenusa pasare phoenix
- o radacina de migdal pitic
- 4 aripi dantelate de musca
Mod de preparare:
Frunzele de alun trebuie maruntite si se pun la fiert impreuna cu apa de ploaie si ciresele amare intregi. Se lasa 20 de minute. Apoi trebuie adaugata cenusa pasarii phoenix, apoi o radacina de migdal pitic, maruntita cu latul pumnalului. Cand se raceaste, trebuie sa puneti 5 picaturi de esenta de vanilie si cele 4 aripi dantelate de musca. Lasati amestecul alte 20 de minute si apoi strecurati potiunea. Nu este bine sa bei mai mult de 30 de picaturi din aceasta potiune pentru ca poate provoca efecte adverse asupra oamenilor.

" -Cam asta ar fi prima lectie...Va rog sa vi-o notati, ca sa putem trece mai repede la partea practica! Acum daca aveti intrebari, va rog, nu ezitati sa le puneti..."

Lucas se aseza la catedra si astepta nerabdator intrebarile elevilor...

The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.
Find all posts by this user
25 Sep 2010, 15:05
Prima mea ora de Potiuni. Imi veni sa rad un pic la auzul titlului caci daca ma facea sa ma simt mai increzatoare, il luam la fiecare ora.
Am transcris vesela lectia, apoi am ridicat mana, avand intrebari. Profesorul imi permise sa vorbesc, asa ca m-am ridicat in picioare. Haraitul scaunului sparse tacerea.
- Domnule profesor, ce se intampla daca bei un pocal intreg de Lucky Fire? Exista dezavantaje la consumarea excesiva de aceasta potiune? Cat timp trebuie sa treaca de la incetarea efectului potiunii, pana la luarea unei noi jumatati de pocal?
M-am asezat linistita in banca, asteptand raspunsul dumnealui.

Va rog nu scrieti replicile personajului meu
25 Sep 2010, 16:35
Prima mea ora de potiuni si am intarziat ...
Intru incet in clasa profsorul Lucas Jade se uita usor la mine eu putin stanjenit ii zic.

-Buna dimineata Domnule profesor Lucas imi cer scuze ca am intarziat dar scarile mi-au creat iar probleme...
Trag cu ochiul la fata din dreapta mea si vad ca domnul profesor deja predase prima lectie de potiuni ceva probleme deoarece ma chinui sa vad cum se numea...aaa da am observat "Lucky Fire" hmm oare ce o face potiunea...
-Imi permiteti sa ma asez va rog !....dupa incuvintarea profesorului ma asez si incep sa imi transcriu lectia de potiuni...apoi incep prepararea misteriosului elixir ... cand o domnisoara chipesa ridica mana si il intreaba pe domnul profesor

- Domnule profesor, ce se intampla daca bei un pocal intreg de Lucky Fire? Exista dezavantaje la consumarea excesiva de aceasta potiune? Cat timp trebuie sa treaca de la incetarea efectului potiunii, pana la luarea unei noi jumatati de pocal?...spuse chipesa domnisoara...

In gandul meu ...Hmm chiar ce se intampla oare daca bei un pocal intreg de "Lucky fire" nerabdator astept raspunsul profesorului!

Alone in Dark

Versurile Mele
26 Sep 2010, 09:41
Ronnie se uita putin incurcata la Slin. Nu-i venea sa creada ca tocmai intarziase la ora de Potiuni. Toti elevii stiau ca aceasta materie avea doar profesori nesuferit. Ma rog, Domnul Jade ne parea nesuferit, dar niciodata nu trebuie sa judeci o carte dupa coperta.
Viperina astepta ca Aimi sa-si puna intrebarea, iar apoi continua ea:
"- Aceasta n-er trebui sa fie o potiune foarte rara, avand in vedere ca unul dintre ingrediente este cenusa de Phoenix?"
Profesorul se indrepta mai intai catre Aimi, pregatit sa-i raspunda la intrebare.

my momma { raised } me a prophet
Visit this user's website Find all posts by this user
26 Sep 2010, 12:05
"Potiunea Lucky Fire, ei daca chiar face ce spune as avea si eu nevoie de ea din cand in cand"gandeam eu in timp ce asterneam cerneala neagra pe pergamentul meu.M-a surpirns faptul ca cineva a intarziat, ma gandesc ca a avut motivele lui dar profesorilor nu le plac scuzele prea mult.
Termin de scris lectia si ascult raspunsul la intrebarea lui Veronica, era o atmosfera linistita in clasa, dar totusi numai ce am inceput ora asa ca multe se mai puteau intampla.

[Image: 70356.png]

I'mma be what I set out to be, without a doubt undoubtedly
26 Sep 2010, 17:17
Bell alerga spre clasa de Potiuni, incercand sa nu intarzie..prea mult. Deschise usa incet si intalni privirea aspra a profesorului. Ii facu semn din cap sa treaca la locul ei, dupa care se intoarse sa ii raspunda unui elev ce avea mana ridicata.
Incepu sa isi noteze tot ce scria pe tabla, dupa care ofta incetisor. Ii era dor de nunima ei, Rose. Nu o vazuse de la micul dejun. Dar tot ii era dor de ea..
Ajunsese la partea cu ingredientele, cand citi cuvintele "apa de plaoie". Se gandi pret de cateva secunde, dupa care ridica mana. Profesorul o observa si ii facu semn sa vorbeasca.
"-Ce se intampla daca in loc de apa de ploaie se foloseste apa obisnuita? Presupun ca potiunea isi va pierde din efect, nu?" intreba ea, serioasa.
26 Sep 2010, 20:08
Am zambit, amuzata in banca, amintindu-mi de potiunea Lucky Fire, pe care impreuna cu mama am preparat-o odata, si i-am puso tatei in vin, ca sa nu mai fie trist ca pierduse echipa lui favorita de Vajthat.
''Ahh, ce vremuri bune!'',am soptit, apoi am observat ca profesorul ma privea,serios.
Stanjenita, mi-am inmuiat pana in cerneala, apoi am inceput sa transcriu pe pergament.
Am terminat, repede, apoi vesele am ridicat mana sus. Profesorul mi-a permis sa raspund :
''Domnule profesor, daca in loc 50 grame cenusa pasare phoenix se adauga numai 25 de grame, potiunea isi scade din intensitate ?

[Image: dieq.jpg]

Nu ezitati ! De la Zonko sa cumparati ! [Image: 2e4wwib.gif]

~Cercetasii sunt cei mai tari [Image: 2iohn6.gif] ~
27 Sep 2010, 11:04
Dupa ce termina de luat notite , Luna ridica mana si il intreba pe profesor :
-Domnule profesor , care este opusul acestei potiuni ? Care este potiunea care face exact invers , sau cea care anuleaza efectele acesteia ?
Stia despre potiunea pe care profesorul o preda destule , o preparase de multe ori , in majoritatea timpului pentru a mai exersa , insa nu stia care este opusul .

[Image: 2py4a6u.jpg]

Nu faceti power-play cu personajul meu
27 Sep 2010, 11:35
Ridic mana asteptand sa pot raspunde la intrebarea Lunei...
-Dupa cum stiti majoritatea potiunilor au ca anti efect plantele...
-Dar totusi singurle potiuni care totusi au ca anti efect o potiune ...sunt poli-potiunile ...adica potiunile de transformare..
-Dar sunt si potiuni care nu pot fi eliminate sau diminuate..exemple: Felix Felicis si Potiunea de ierburi Albastre!
-Multumesc..
Acum asteptam raspunsul profesorului...dar ma uitam prin clasa vazand cum colegi se uitau ciudat la mine!...

Alone in Dark

Versurile Mele
27 Sep 2010, 16:51
Lucas se uita uimit la elevi, fiind placut surprins de activitatea si interesul acestora la ora sa. Isi mai privi o data elevii cu mandrie apoi le raspunse zambind la intrebari...

"- In primul rand, potiunea Lucky Fire nu este o potiune periculoasa. As vrea sa va notati asta ca pe o observatie si sa o retineti, dar, ca orice potiune poate avea efecte adverse. Acestea apar in cazuri mai speciale cand ingredientele folosite nu sunt exact ca cele cerute. Si cu aceasta ocazie i-am raspuns la intrebare, domnisoarei Evans. Daca folosesti apa obisnuita in loc de apa de ploaie, vor aparea cu siguranta efecte nedorite. Acestea nu sunt permanente, deci dupa cateva ore vor disparea. De exemplu, pot aparea iritatii ale pielii sau mancarimi. Deci nu este indicat... Acum, domnisoara Rawkuro, sa-ti raspund la intrebarile tale. Singura diferenta dintre consumarea unui pocal intreg de potiune si dintre jumatate de pocal este durata de timp in care aceasta are efect. Tinand cont ca la jumatate de pocal, norocul provocat dureaza o ora, atunci un pocal intreg te va face sa te simti norocos exact doua ore. Cat despre dezavantajele existente la consumarea potiunii in cantitati excesive, pot sa-ti spun ca exista cu siguranta. Ingredientul care iti poate cauza efecte adverse la utilizarea lui in exces este radacina de migdal pitic.
Nu este indicata consumarea a mai mult de trei radacini de migdal pitic o data, in caz contrar, poate aparea caderea parului. Deci, pentru a evita acest lucru, nu trebuie baut mai mult de un pocal jumatate o data la 5 ore. De asemenea, este indicat ca dupa ce efectul unei doze se sfarseste, sa se astepte doua ore pentru ca radacina de migdal pitic sa fie eliminata complet din organism. Acum , domnisoara Rose, a venit randul intrebarii tale, care este de asemenea, una foarte interesanta. Sa stii ca ai dreptate, intr-adevar, aceasta potiune nu poate fi preparata de oricine, mai ales din cauza ingredientelor. Este foarte rara avand in vedere cenusa de Phoenix, dar tinand cont ca este potiunea de baza intre cele de noroc, vrajitorii au trebuit sa gaseasca o cale sa o arate elevilor. Si acum urmeaza partea interesanta, domnisoara Rose. Cum spuneai...cenusa de Phoenix este foarte rara, asa ca, de-a lungul timpului, a fost descoperita o substanta care sa o inlocuiasca. Poate parea incredibil, de fapt asa si este, dar acea substanta este chiar pulberea de papadie. Are exact acelasi efect, iar cu ajutorul acesteia, potiunea poate fi preparata cu usurinta. Am vrut sa va dau aceasta tema de gandire pe acasa, ca sa vad daca cineva gaseste explicatia, dar ma bucur ca domnisoara Rose si-a dat seama si a intrebat. Acum, va rog sa adaugati pe pergamentele voastre, in paranteza, langa cenusa de Phoenix, pulbere de papadie. Intr-adevar, pulberea de papadie este denumita dupa utilizarea ei in potiunea Lucky Fire, si cenusa pasarii Phoenix, deci nu tot timpul cand cumparam aceasta cenusa, inseamna ca asta si este. Trebuie sa facem diferenta. Pulbarea de papadie ere o tenta usor galbuie dupa care le diferentiem. Domnisoara Meester, nu numai ca scade intensitatea potiunii, ci scade si durata de timp si pot aparea si efecte nedorite ca albirea fetei. Sper ca te-am lamurit...Domnisoara Slytherin, se pare ca domnul Enchating ti-a dat deja raspunsul, care este cat se poate de corect. Intr-adevar, singurele care pot opri efectul potiunii sunt algele freminte, care intr-adevar sunt plante..."

Termina de dat raspunsurile cerute de elevi apoi se ridica de la catedra si se indrepta spre dulapul cu ingrediente. Scotoci cateva secunde apoi scoase doua recipiente transparente si le arata clasei.

" - In aceste vase, se gasesc, pulbere de papadie si cenusa de Phoenix. Dupa cum puteti observa, exista diferente intre cele doua. Cum v-am mai spus, pulberea este mai galbuie, dar mai exista o diferenta pe care vreau sa mi-o descoperiti voi. Cele doua recipiente vor trece pe la fiecare elev, si v-as ruga sa le urmariti cu atentie. Elevul ce va descoperi a doua diferenta, si cea mai importanta, va primi 10 puncte."
Lucas trimise vasele cu praf printre elevi, apoi se aseza nerabdator la catedra, asteptand prima sugestie...

The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.