Lectia I
|
05 Oct 2010, 15:44
|||
|
|||
Alice intrã in sala de clasã si privi incãperea goala. Prima ei zi la noua slujba, si era foarte emotionata. Nu mai intrase într'o clasã de câþiva ani buni ºi îi era tare dor de anii petrecuþi la Hogwarts. Iar acum îi veni ei rândul sã transmitã mai departe cunoºtinþele. Soarele dimineþii pãtrundea prin ferestrele mari ºi lumina bãncile de sub geam, colþul celãlalt al camerei rãmânând întunecat.
Era încã devreme. Ora începea abia peste cincisprezece minute deci avea timp sã meargã în birou sã îºi punã hârtiile ºi cãrþile în ordine. Dar se auzi un scârþâit ºi pe uºã intrã un grup de elevi. Luaserã loc în bãnci, o salutaserã pe Alice ºi continuarã sã ºopteascã în liniºte. Nu mai putea pãrãsi clasa. Ceilalti trebuiau sã ajungã ºi ora sã înceapã. Se deschise uºa ºi în clasã intrã... OOC:Cine continua, il rog sa scrie exact cum intra pe usa, nu cum s'a trezit de dimineata si si'a amintit ca intarzie la ora ![]() ![]() |
|||
05 Oct 2010, 15:48
|||
|
|||
Am intrat nerabdatoare in clasa.
- Buna dimineata! i-am zambit doamnei profesoare. M-am asezat repede in banca si m-am uitat spre dumneaei. Era foarte draguta si parea genul de profesoara de la care pot invata ceva din proprie vointa. Mi-am scos rechizitele in cea mai mare liniste. Abia la final mi-am dat seama ca zambeam incontinuu ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
05 Oct 2010, 16:04
|||
|
|||
Eram deja in clasa cand a venit profesoara. Deobicei nu eram punctuala, dar am vrut sa nu las o impresie proasta.
-Buna dimineata! spun eu vesela. Apoi ii fac cu mana Emei , care statea la trei banci distanta.Mi-am scos de sub banca caietul dictando si am scris pe prima pagina "Aparare contra Magiei Negre. Profesor:Alice Morris Eram nerbdatoare sa inceapa ora.Voiam cu orice pret sa adun cat mai multe puncte Astropufilor. Am privit-o pe profesoara , iar apoi tabla curata din spatele ei. ~For you,I'm Jess. ![]() ![]() Cele mai bune produse! O mare dragoste este de neconceput fãrã o mare inteligenþã; inteligenþa este egalã cu profunzimea sufletului; iatã de ce sufletele mari ating culmile umanismului; tot ele sunt ºi mari inteligenþe. |
|||
05 Oct 2010, 16:12
|||
|
|||
Era timpul ca Alice sã predea prima ei lectie. Se gândi sã inceapã cu vrãjile de bazã asa cã spuse cãtre clasã.
-Bun venit la prima voastrã orã de Apãrare contra magiei negre din acest an.! Eu sunt Alice Morris ºi o sã fiu profesoara voastrã începând de azi. Acum, v-aº ruga sã deschideþi cãrþile la pagina 9, la lecþia "Dezarmarea". Dupã cum spune ºi numele vrajii aceastã vrajã va fi folositã pentru a vã dezarma adversarul, adicã a îl lãsa fara baghetã. Este o vrajã folositoare, mai ales pentru cei din anii mai mici, care încã nu stãpânesc alte vrãji mai complicate. Si, sã nu uitãm cã, Harry Potter a folosit acestã vrajã de douã ori, împotriva Lordului Cap-de-Mort. Pentru început, ºtie cineva incantaþia vrãjii? Câþiva copii ridicaserã mâinile ºi Alice o numi pe Ema. -Se pare cã, unii dintre voi sunt iniþiaþi în ale magiei. Sã vedem...zi-mi te rog numele tãu ºi vraja. -Ema Snow, doamna. Vraja este "Expelliarmus", rosti aceasta puþin nesigurã. -Corect, felicitãri! Cinci puncte pentru Ochii de soim. Acum, aº vrea sã vã aud pe toþi pronunþând "Expelliarmus", zise Alice pronunþând vraja clar. -"Expelliarmus"! pronunþarã elevii în cor. -Foarte bine! zise ea cu un zâmbet pe buze. Ma bucur sa am astfel de elevi, asa ca va rog sa continuati in ritmul asta si de'a lungul lectiilor ce vor urma. Acum, va trebui sã exersãm miºcarea baghetei. Trebuie sã faceþi un cerc cu încheietura, în sensul acelor de ceas. Plecaþi din dreptul orei doisprezece, ºi când ajunge-þi de unde aþi plecat, miºcaþi bagheta de sus în jos, tãind în douã cercul, adãugã Alice exemplificând miºcarea. Aþi înþeles? Atunci sã exersãm. Toþi copiii îºi luarã baghetele ºi fãcurã ce le zise profesoara. Aceasta ii privi cu atentie dupa care zise: -Daþi-mi voie sã vã felicit! Acum veþi forma perechi de câte doi ºi vã veþi dezarma reciproc. Cu o miºcare de baghetã, toate bãncile se dãdurã lângã pereþi pentru a face loc unui spaþiu mare, unde elevii se puteau dezarma unii pe alþii în voie. OOC:Am ales sa o numens pe Ema fiindca a postat la lectie si sa nu o aleg pe Jessica, sa nu imi favorizez propria casa in plus, ochii de soim au putine puncte ![]() ![]() |
|||
05 Oct 2010, 16:24
|||
|
|||
Prima mea lectie de ,,Aparare contra magiei Negre,,..
Profesoara parea foarte calma si de treaba.Eram sigura ca daca voi fi atenta la orele ei nu vor aprea nici un tip de probleme. Si cu siguranta voi fi atenta. Imi placeau toate orele la toate materiile,bineinteles ca voi fi!,am soptit eu apoi am zambit. Ma uitam in jur sa vad cu cine voi face eu echipa pentru a ne dezarma... Ce lectie interesanta ,am spus eu! ![]() |
|||
05 Oct 2010, 16:28
|||
|
|||
Am zambit. Reusisem sa primesc primele puncte pentru casa mea. M-am intors pe calcaie si m-am uitat dupa un partener. Am vazut o fata din aceeasi casa si m-am apropiat.
- Buna! Vrei sa exersam impreuna? am intrebat, zambind politicos. Pentru o secunda, am fost surprinsa de rapiditatea cu care se mutasera bancile. "E magie!" mi-am spus in gand. Am devenit si mai nerabdatoare. Ora aceasta avea sa fie ceva super! ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
05 Oct 2010, 16:29
|||
|
|||
Am facut intocmai cum ne spusese doamna profesoara.
M-am apropiat de una din eleve si i-am spus: -Se pare ca suntem partenere! Aceasta zambi si merse, impreuna cu mine in mijlocul clasei. Dupa ce mi-am scos bagheta din roba galbena , m-am uitat la adversara mea , concentrandu-ma. Dupa cate secunde de pauza , rostesc hotarata vraja de Dezarmare: -"Expelliarmus!" Bagheta adversarei cazu , iar eu revenisem din pozitia de "atac" intr-una normala. Am zambit fericita. "Nu credeam ca-mi va iesi din prima!" Mi-am mutat privirea la profesoara care se indrepta spre noi. ~For you,I'm Jess. ![]() ![]() Cele mai bune produse! O mare dragoste este de neconceput fãrã o mare inteligenþã; inteligenþa este egalã cu profunzimea sufletului; iatã de ce sufletele mari ating culmile umanismului; tot ele sunt ºi mari inteligenþe. |
|||
05 Oct 2010, 16:33
|||
|
|||
Alice o privi pe Jessica cum isi dezarmeaza partenera. Desi era in anul I reusi vraja din prima. Merse la ea si o felicita:
-Bravo Jessica! Foarte bine pentru primul an. Cinci puncte Astropufilor. As vrea acum sa o dezarmezi si tu pe Jessica, zise Alice partenerei acesteia. Ati vazut cam ce aveti de facut, vreau sa va vad la treaba. Privi catre clasa. Erau grupati doi cate doi, rostind incantatii si concentrandu'se. Alice trase aer in piept si'si spuse "Asta o sa fie un an bun" ![]() |
|||
05 Oct 2010, 16:37
|||
|
|||
Era o vraja destuld e simpla….eram initiat in artele magiei si in arta duelului…aveam o intrebare sa ii adresez domnisoarei Morris
Am ridicat mana …am asteptat sa imi dea dreptul sa raspund… -Doamna Morris…as mai avea o intrebare destul de interesanta…dupa cum ati spus si dumneavoastra Expelliarmus este o vraja de dezarmare…trebuie sa folosim doar aceasta vraja sau putem folosi si alta vraja pentru a ne dezarma partenerul…desigur fara al rani…? -Exemplu ar fi Levicorpus sau Serpensortia. La fel de usor pot fi folostite pentru dezarmarea oponentului fara al rani…iar ambele sunt vraji de dezarmare…Inca un lucru as vrea sa mai adaug…avem voie sa folosim vrajile scut…deoarece stim foarte bine ca folosirea unei vraji scut totale… Protego Totalum…bine realizate va intoarce vraja catre opponent…exceptile sunt vrajile care nu se intoarc din acest scut sunt Finite, Reducio, Avada Kedavra….conform spuselor Batildei Brown… |
|||
05 Oct 2010, 18:24
|||
|
|||
Helena se uita cu entuziasm dupa un partener de duel. Era initiata de mica in astfel de lucruri si inca isi aducea aminte de vremurile cand o invatase tatal sau cum sa se dueleze cu Ronnie. Insa lucrul asta ii aduse aminte de altceva si incerca usor frustrata sa uite din nou, abandonand amintirile intr-un colt al mintii.
Auzise intrebarea lui Slin si miji ochii critic. "Hmm..alte vraji? Parca momentan exersam doar Expelliarmus" gandi fata incruntata. Incerca sa ignore spusele baiatului. Cautandu-si un adversar, vazu ca se formasera deja echipele si mai ramase Slin...care asculta raspunsul profesoarei. "-Perfect."murmura enervata Helena pentru sine. Se apropie de locul respectiv si il intreba mecanic: "-Vrei sa exersam vraja?" Acesta incuviinta. Astropuful isi lua pozitia de atac si sopti: "-1..2.." "-Expelliarmus!" rosti hotarata Helena in locul baiatului, rotind rapid bagheta in sensul acelor de ceasornic, iar apoi taind cercul. Era o miscare prea bine-cunoscuta de ea si era fericita ca putea sa o practice din nou. Bagheta lui Slin sari in sus, dar o prinse la loc la timp... OOC: Slin, sper ca nu te superi, dar Helena needs inamici ![]() I see nothing in your eyes, and the more I see the less I like. I know nothing of your kind, and I won't reveal your evil mind. Is it over yet? I can't win. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lecţia III | Alice Morris | 50 | 7,637 |
12 Sep 2011, 18:32 Last Post: Alice Morris |
|
Lectia II | Alice Morris | 41 | 6,547 |
01 Feb 2011, 15:01 Last Post: Alice Morris |