Lectia II.
06 Oct 2010, 21:16
Am pufnit amuzata cand l-am observat pe don'sorul Slin ca ridicase din nou mana sus.
Inca zambind amuzata, i-am dat cuvantul.
Acesta imi raspunse serios, apoi se aseza la loc, chicotind.
Am zambit amuzata, apoi am soptit :
''Probabil ca domnisorul Slin v-a furat ideile.Foarte activ sunteti astazi. 20 de puncte pentru Astropufi. Imi place ideea cu intratul in casa. '',am spus, razand.''Deci, mai aveti idei?'',am intrebat, increzatoare.

EDIT LATER:
Apoi am observat o mana timida, care flutura usor prin aer.
I-am dat cuvantul noi eleve, Roxanne.
Aceasta parea tare timida pentru inceput, insa speram ca pe percurs sa se schimbe.Sa fie mai tupeista.
''Deci, se pare ca Slin nu v-a furat toate ideile'',am zambit.''Alte idei?'',am intrebat, incepand sa chicotesc.

[Image: dieq.jpg]

Nu ezitati ! De la Zonko sa cumparati ! [Image: 2e4wwib.gif]

~Cercetasii sunt cei mai tari [Image: 2iohn6.gif] ~
Find all posts by this user
07 Oct 2010, 15:17
Am ridicat din umeri iar apoi mi-am mutat privirea in clasa. Toti elevii asteptau continuarea lectiei. Se pare ca se spusesera deja toate raspunsurile ( sau cel putin asta credeam noi).
M-am asezat pe scaun , si m-am sprijinit in palme. Inca zambeam , multumita de raspunsul pe care i-l dadusem domnisoarei Meester.
Apoi i-am spui profesoarei , pe un ton respectuos:
-Se pare ca nu mai sunt alte idei , domnisoara profesoara, spun eu uitandu-ma prin clasa.

~For you,I'm Jess.

[Image: rollins.jpg]

[Image: f4qpu9.jpg]

Cele mai bune produse!

O mare dragoste este de neconceput fãrã o mare inteligenþã; inteligenþa este egalã cu profunzimea sufletului; iatã de ce sufletele mari ating culmile umanismului; tot ele sunt ºi mari inteligenþe.
07 Oct 2010, 16:24
'Poate ar fi cazul sa-mi spun si eu parerea...
Intr-adevar poate ....'

A privit in jurul sau si observase ca Jessica spusese ca nimeni nu mai avea probabil idei, insa atunci si-a avantat mana in sus si a atras privirile colegilor mei, care nu credeau ca va mai raspunde cineva...

"Am si eu un raspuns de dat... Sper ca nu este prea tarziu..."

Insa privirea domnusoarei profesoare imi daduse de inteles ca eram libera sa-mi continui ideea.
Asa ca am facut-o :

"Incuiatii, de obicei, daca nu se descurca cu treburile casnice, sau daca sunt in criza de timp, atunci de obicei angajeaza o menajera, care se va ocupa de curatenie, pe cand in Lumea Noastra noi avem spiridusi de casa... "
A incheiat ea raspunsul destul de practic, fara a descrie nimic....Ii se parea sec, insa totusi vroiam sa-mi spun ideea.

Spera ca totul sa fie in regula...

Now, it's my turn

[Image: 10glirl.gif][Image: 15z4mya.gif]
... to torture you.
07 Oct 2010, 18:14
Am zambit multumita domnisoarei Crystal, apoi m-am indreptat spre partea din spate a clasei.
''Multumesc, domnisoara Shirley'',am spus privind-o cald.
Apoi mi-am indreptat privirea dura catre noua eleva, Jessica.
''Astropufi sunt tupeisti astazi ..'',am spus, zambind, indreptandu-mi privirea catre tabla.''Domnisoara Jessica, desigur, poti lua un loc'',am spus amuzata, privind-o pe Astropufa care se grabi repede sa se aseze in banca.
''Ok, deci .. Ma bucur ca ati desprins in mare parte idea.'',am spus,apoi luand o mica pauza.''Au fost exemple extraordinar de bune, cum ar fii :cele cu scrisoarea si bufnita, cele cu transportul pe maturi, si transportul cu autovehicule, cele cu comuricarea prin chaturi, cele cu pergamentul si foaia, pixul si pana, si desigur multe altele.
Vreau sa ofer azi, 20 de puncte pentru Astropufi, si 20 de puncte pentru cercetasi, pentru ca doar aceste doua grupe au fost active astazi.'',am spus, apoi am observat privirile nemultumite ale catorva elevi.
''Deci, vom incepe un mic joc astazi, asa ca vreau sa mutati bancile intr-o parte a clasei, ca sa avem loc liber de miscare, sa va scoateti toti baghetele, si apoi o sa va explic in ce consta jocul.
Dar inainte sa incepem, are cineva vre-o intrebare?''
Am zambind, privind o mana timida care statea ridicata in sus.
''Da, poftim ..'',am soptit.

07 Oct 2010, 19:08
Eram fericita ca aveam sa facem ceva nou . Imi placea foarte mult cum explica doamna profesoara. Se intelegea atat de bine,vorbea atat de clar,era atat de rabdatoare...
Scartaitul bancilor era atat de deranjat,dar apoi am urmarit-o pe doamna profesoara cum a facut bancile sa zboare lin cu ajutorul baghetei ei.
-Doamna profesoara,banuiesc ca acest joc are legatura cu felul Incuiatilor de a se distra ,nu? As dori sa stiu mai multe despre modurile lor prin care se destind , prin care sunt fericiti...
Asteptam raspunsul profesoarei sperand ca nu am pus o intrebare stupida,dar chiar imi placea sa aflu cat mai multe despre Incuiati.

[Image: giphy.gif]
07 Oct 2010, 19:10
Am zambit multumita de Rose.
Azi fusese foarte tacuta, si foarte ganditoare, intarziase la ora, parca ceva nu era in regula cu ea.
Oricum nu aveam de gand sa intru in viata ei personala.
I-am zambit increzatoare, apoi am pasit grabita spre partea din fata a salii de clasa, in fata tablei, si am facut cateva miscari din bagheta.
Totul era perfect, sala de clasa arata ciudat de gol, cu banciile puse intr-o parte.
''Da, Rose, azi .. Vreau sa ne distram, si sa scapam de plictiseala !'',am spus, zambind.
''Grozav'',am auzit cateva voci timide din spate.
Am zambit amuzata, apoi mi-am scos bagheta la iveala, stand intr-o pozitie atacanta.
Cativa elevi din randul din fata ma priveau cu gurile deschise, asteptand sa vada ce voi face.
Am facut cateva miscari din bagheta, apoi sala se transforma intr-o bucatarie de Incuiati.
Cateva oftaturi si-au facut prezenta.
Am inceput sa chicotesc amuzata, apoi am pus bagheta langa aragaz.
''Deci, cine stie ceva retete preparate traditional Incuiate?'',am pufnit in ras.

07 Oct 2010, 20:38
Alice se apropie de una din mesele abia aparute si, desi pana atunci fu tacuta, acum ridica mana increzatoare.
-Stiu eu cateva retete, domnisoara. Dar de unde vom face rost de ingrediente?
Domnisoara profesoara pocni din degete si pe usa intrara cativa spiridusi de casa cu bratele lor firave incarcate de tot felul de ingrediente.
-Asta iti raspunde la intrebare? zise profesoara.
-Pot sa incep sa pregatesc ceva? intreba astropufa nerabdatoare. Profesoara isi dadu acordul si Alice se apuca de gatit ceva usor. Spera totusi sa nu fie singura..

OOC:Sper sa nu fie nicio prolema ca ti'am scris o replica, Ashlyn ; )) daca scrie cineva ce gatesc va rog sa nu scrieti nimic elaborat nu sunt deloc un geniu la gatit Finna

[Image: 2igkmd1.png]
08 Oct 2010, 13:52
Datorita faptului ca eu am trtait foarte multi printre Incuiati m-a impulsionat sa imi fac curaj pentru a prepara ceva din lumea lor. Ei aveau foarte multe tipuri de mancare ...Am hotarat sa incep cu ceva cat de cat usor,dar nu stiam cu ce. Apoi am intrebat-o pe doamna profesoara:
-Doamna profesoara,din cate stiu eu si din cate am auzit Incuiatii au anumte retete traditonale care se bazeaza pe zonele unde se afla,unde locuiesc. Este adevarat?.
Asteptam raspunsul profesoarei in timp ce m-am uitat la aragaz.

[Image: giphy.gif]
08 Oct 2010, 17:30
Eram destul de ganditor...nu stiam ce as putea gati...dar totusi vroiam sa o fac...m-am uitat in jur apoi m-am asezat la masa de langa Alice...
-Da ...frusecuri...delicos ...ma gandeam...
-Zahar ars...cum facea vecina...
Zis si facut m-am apucat de treaba am facut aluatul apoi l-am framanta,cu ajutorul unei cupe am format ...cercuri potrivite.
Apoi m-am apucat sa fac zaharul ars...am luat un vas ...am adaugat zahar in el si lichior de cirese...am amestecat 5 minute si l-am asezat la foc mic...zis si facut si zaharul...era gata..era gata si tava cu fursecuri...
Dupa ce s-au copt le-am asezat pe masa am adus si zaharul ars si am asezat in mijlocul fiecarui fursec cate un cerc de zahar ars..
-Am terminat ...am stirgat bucuros...
-Serviti fursecuri cu zahar ars...sper sa va placa...am strigat invitandui pe toti sa serveasca!
[Image: thumb300107fursecuricum.jpg]

Alone in Dark

Versurile Mele
08 Oct 2010, 23:46
Poate ca lui Slin ii mersese ideea de a face prajiturele cu zahar ars, insa Cryss nu era prea increzatoare... alesese ceva simplu...Clatite.
"Nici nu am atat de multa treba, doar iau 2 oua intregi,, 300 ml de lapte, 200 g faina, si inca cateva lucruri la fel de simple...A nu se adauga zahar ", isi repeta Cryss in minte, incercand sa-si aminteasca reteta din cartea de bucate a mamei sale.
Mutam ingredientele dintr-un bol in altul, incepand sa amestec rezultatul final.... vroiam sa fac totul fara bagheta... in cele din urma era ora de "Studiul Incuiatilor"

"Am teminat......", se auzi o voce detul de timida si tot o data incarcata de emotie.Era a lui Cryss.

Now, it's my turn

[Image: 10glirl.gif][Image: 15z4mya.gif]
... to torture you.

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia III - Masina Incuiata vs. Matura Vrajitoreaca Robert Eric Smith 7 1,846 23 Oct 2011, 12:18
Last Post: Isolde du Maurier
  Lectia II - Mijloacele de comunicare ale Incuiatilor Robert Eric Smith 50 9,824 13 Sep 2011, 14:43
Last Post: Robert Eric Smith
  Lectia I - Acceptarea Incuiatilor si Sange-Malilor Robert Eric Smith 38 5,767 18 Jul 2011, 13:08
Last Post: Robert Eric Smith
  Lectia IV Ashlyn Meester 17 3,727 29 Jun 2011, 11:00
Last Post: Katya Sokorov
  ! Lectia III ! Ashlyn Meester 44 7,698 19 Nov 2010, 20:01
Last Post: Jade A. Crawford
  ~Lectia I Ashlyn Meester 30 5,571 27 Sep 2010, 18:21
Last Post: Ashlyn Meester