^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^
|
10 Oct 2010, 12:43
|||
|
|||
Lucas o urmari pe Lily indeaproape in timp ce isi prepara potiunea, de aceasta data urmand instructiunile si ii aprecie efortul cu care isi dorea sa ii reuseasca. O vazu ca ridica mana si ii dadu voie sa intrebe.
"- Domnule profesor.. aa daca nu am timp sa strecor potiunea si o pun asa in eprubeta ce se intampla?” “ – Pai, domnisoara Malfoy, cred ca ai vazut si atunci cand te-ai grabit sa adaugi cenusa de Phoenix, ca nu este indicat sa sarim peste pasi daca vrem sa iasa corect. Atunci cand nu ai urmat instructiunile indeaproape, potiunea a explodat, ceea ce nu a fost tocmai un eveniment fericit. Totusi, din fericire, daca sarim peste acest ultim pas, ca sa zic asa, adica nu asteptam cele 20 de minute si punem potiunea nestrecurata in eprubeta, nu se va produce nici o explozie. Dar efectul potiunii va disparea. In cele 20 de minute in care totul trebuie lasat, ingredientele si substantele adaugate in ceaun, se amesteca, formand un compus omogen. Daca ingredientele adaugate nu se dizolva, potiunea nu mai are nici un efect. Iar daca nu strecuram amestecul la sfarsitul prepararii, pot aparea efecte adverse la consumarea acestuia. Prin strecurare, se elimina toate impuritatile si cantitatile in exces care nu s-au dizolvat. Sper ca te-am lamurit in aceasta privinta, domnisoara Malfoy. Oricum, pentru intrebarea pusa, Casa Viperinilor castiga 30 de puncte. Acum intoarceti-va cu totii la prepararea potiunilor si nu uitati sa asteptati 20 de minute inainte sa o strecurati!” The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.
|
|||
10 Oct 2010, 14:39
|||
|
|||
Dupa ce profesorul daduse indicatiile Luna se grabi sa ia ce avea nevoie din dulap si incepu sa prepare , si , desi i se parea o potiune simpla , fu foarte atenta sa nu greseasca ceva . Doar o mai preparase si inainte .
Apoi , cand profesorul trecu pe langa ea , deja adaugase ingredientele si amesteca in ceaun cand se gandi sa il intrebe : -Domnule profesor , care e ingredientul , sau care sunt ingredientele care fac diferenta intre aceasta potiune si Felix Felicis ? Apoi astepta raspunsul profesorului , inca atenta la potiune si gandindu-se ca nu va face o impresie tocmai buna daca ceea ce continea ceaunul ar fi ajuns imprastiat prin clasa . Asta nu ar fi frumos , zise ea in gand . ![]() Nu faceti power-play cu personajul meu |
|||
10 Oct 2010, 15:33
|||
|
|||
Potiuni...hmm...inca o potiune preparata...invatasem si practicasem aceasta arta a potiunilor...dupa ce mi-am asezat ingredientele strategic pe masa...am deschis caietul...
LECTIA 1 Lucky Fire...Potiune pentru fericire... 7 frunze de alun - 0.5 l apa de ploaie - 300 g de cirese amare - 5 picaturi esenta de vanilie - 50 grame cenusa pasare phoenix - o radacina de migdal pitic - 4 aripi dantelate de musca Destul de putine ingrediente...ma gandeam atunci punchul magic parea mai complicat...cu exceptia fatului ca acela nu putea exploda...imi parea rau pentru ce patise Lily... M-am pregatit sa prepar potiunea... Am luat frunzele de alun le-am maruntit si le-am asezat la fiert impreuna cu apa de ploaie adaugand si ciresele amare intregi. In timpul fierberi mi-a venit o idee.. -Domnule Jade...am o intrebare am spus...ridicand mana... -Daca potiunea nu este inbuteliata in eprubeta si va fi pusa intr-un pocal...si lasata ceva vreme ...la aer isi va pierde din din calitatile sale...deoarece apa de ploaie in timp isi pierde din calitati...datorita aerului...asta ar avea efect si asupra potiuni?...am intrebat foarte decis... Apa statuse la fiert 20 de minute. Apoi a trebuit sa adaug cenusa pasarii phoenix, in timp ce asteptam raspunsul profesorului.. Am strecurat o radacina de migdal pitic, pe care o maruntisem prima data cu latul cutitului. Apoi am dat ciaunul la oparte ca sa se raceasca potiunea... Cand sa racit potiunea, am pus 5 picaturi de esenta de vanilie si c 4 aripi dantelate de musca lasand amestecul alte 20 de minute Inca asteptam raspunsul domnului Jade... M-am apucat sa strecor potiunea.Intr-o eprubeta noua cu numele meu pe ea...potiunea avea culoarea potrivita si eram sigur ca era foarte bine facuta datorita miresmei care o dadea... Acum ma uitam atent la domnul Jade care se pregatea sa imi raspunda... ..... Dupa raspunsul domnului profesor m-am dus sa las eprubeta pe catedra sa...multumit de munca mea... |
|||
10 Oct 2010, 15:57
|||
|
|||
Dupa ce mi-am notat pe pergament ceea ce domnul profesor ne-a dictat : ingredientele eram nerabdatoare sa prepar potiunea. Speram sa imi iasa bine.
Am citit din nou cu atentie ingredientele si m-am apucat sa prepar potiunea,eram atat de fermecata de Potiuni,mereu ceva nou,mereu ceva interesant,o potiune este mereu importanta in Lumea noastra : Am maruntit frunzele de alun, pe care le-am pus la fiert deodata cu apa de ploaie,dupa care am adaugat ciresele amare. Am asteptat foarte rabdatoare exact douazeci de minute,nici mai mult nici mai putin,doream ca potiunea sa imi iasa perfect. Am adaugat Cenusa Pasarii Phoenix,o radacina de migdal pitic maruntita. Dupa ce potiunea s-a racit ,am mai adaugat ultimele ingrediente necesare pentru a-mi finaliza potiunea.:5 picaturi de esenta de vanile;4 aripi dantelate de musca. Am turnat cu grija potiunea in eprubeta ,apoi asteptam sa vad ce parere are domnul profesor despre potiunea mea. Mirosul era placut,deci speram sa fie totul in ordine!.... ![]() |
|||
10 Oct 2010, 18:13
|||
|
|||
I-am multumit profesorului pentru raspunsul acordat si m-am intors fericita la potiunea mea.
Nu imi venea sa cred ca dupa ce am facut mai castigasem si 30 de puncte dar eram foarte multumita vroiam ca totul sa ramana asa. Dupa adaugarea ultimelor ingrediente am inceput sa astept. Timpul parca nu mai trecea trecusera doar 10 minute si deja nu mai aveam rabdare. "Inca putin..." "doar 10 minute" tot incercam eu sa ma calmez dar degeaba! Nu puteam pur si simplu nu puteam eram prea nerabdatoare. Incepusem sa ma joc cu strecuratoarea cand in ultimele 5 minute imi mai venise o intrebare inainte sa termin potiunea. Am ridicat iar mana: "- Domnule prfesor, ma scuzati.., dar ce efecte adverse are potiunea Lucky Fire?" Am lasat mana jos asteptand... Odette Bellatrix Malfoy
![]() In Slytherin you'll make your real friends.... |
|||
16 Oct 2010, 16:29
|||
|
|||
" Ce usor pare..." imi spun eu, tarziu amintindu-mi ca trebuiau numai 4 aripi dantelate de musca si nu 6. Efectul produs fu ca potiunea iesi de o culoare maronie cu miros de praf.
"...numai ca nu este chiar asa." continui gandurile in timp ce 3 tuse puternice atrasera privirile asupra mea. - N-am nimic, sunt teafara. Numai potiunea a iesit cam...neagra. Cateva rasete se auzira din clasa. Minunat, sunt "clovnul clasei" Am luat alt ceaun si alte potiuni, incercand de data asta sa fiu mult mai atenta. Se spune ca a 3-a oara e cu noroc. E adevarat. Ei bine, la mine a fost a doua oara, dar macar reusisem. Acum tot ce trebuia sa fac era sa astept...ca sa o pot strecura. Apoi mi-am amintit ca adaugasem prea mult prima data si intrebarea imi rasari in minte. " Haaai, hai profu, uita-te la mine!" gandeam eu aproape disperata. Daca mi-o ia cineva inainte cum s-a mai intamplat. Nu am mai avut rabdare si m-am ridicat in picioare. Mi-am dat seama ca am cam mult tupeu sa intreb fara sa fiu pusa, dar mna..vorba ceea: De ce sa nu-mi pastrez postul de clovn? - Ma scuzati domn profesor, dar am o intrebare. Ce se intampla daca punem prea mult[ sau prea putin, nu conteaza] lasam sa se strecoare si apoi consumam potiunea? Adica, ma refer, ce se intampla in momentul acela? Am ramas in picioare, ar fi fost prea culmea sa ma si asez la loc fara permisiunea dumnealui. Totusi, aveam si eu putin respect....cred. Va rog nu scrieti replicile personajului meu
|
|||
17 Oct 2010, 21:20
|||
|
|||
Lucas o privi pe Luna multumit de interesul acesteia pentru ora apoi ii raspunse:
" - Exista mai multe diferente intre cele doua potiuni, mai ales din punctul de vedere al ingredientelor adaugate. Nu are rost sa-ti raspund la intrebare acum, dar iti promit ca dupa ce voi preda si Felix Felicis voi face si o comparatie intre cele doua potiuni. Oricum, iti apreciez interesul, asa ca Astropufii primesc 20 de puncte." Profesorul continua sa urmareasca munca elevilor sai pana ajunse in dreptul lui Slin. Observa ca avea o intrebare si il numi sa o puna. " - Daca potiunea nu este inbuteliata in eprubeta si va fi pusa intr-un pocal...si lasata ceva vreme ...la aer isi va pierde din din calitatile sale...deoarece apa de ploaie in timp isi pierde din calitati...datorita aerului...asta ar avea efect si asupra potiuni?" " - Interesanta intrebare, domnule Enchanting, dar cred ca daca o vei studia mai bine vei descoperi ca ai dat si raspunsul. Ai dreptate. Calitatile apei de ploaie se pierd daca este lasata ceva vreme la aer. Acelasi lucru se va intampla si in cazul licorii. Apa de ploaie nefacandu-si efectul, potiunea nu va avea acelasi rol si este posibil sa apara efecte adverse nedorite. Astropufii mai primesc 20 de puncte." Luke ii raspunse baiatului apoi observa o alta mana ridicata in aer. O vazu pe Lily dornica sa afle mai multe despre efectele adverse ale potiunii asa ca ii spuse ceea ce stia si el. " - Lucky Fire nu este o potiune foarte periculoasa, cred ca am mentionat asta la inceputul orei, si de aceea, efectele adverse vor fi mai reduse si nu vor crea mari probleme. La adaugarea in exces a unor ingrediente pot sa apara arsuri, mancarimi, zone de piele inrosita. De exemplu, in cazul in care se foloseste apa normala in locul celei de ploaie, pot aparea iritatii. Daca se adauga in potiune prea multe radacini de pitic, cu siguranta o sa intampinati caderea parului. Oricum efectele adverse se manifesta diferit de la organism la organism. De aceea, este indicat, sa ne straduim sa preparam potiunea exact dupa reteta. Pentru aceasta intrebare, Viperinii primesc 20 de puncte." Ultima intrebare era adresata de o Cercetasa. " - Ma scuzati domn profesor, dar am o intrebare. Ce se intampla daca punem prea mult[ sau prea putin, nu conteaza] lasam sa se strecoare si apoi consumam potiunea? Adica, ma refer, ce se intampla in momentul acela?" " - Pai, dupa cum ai observat si in cazul tau, cand ai adaugat mai multe aripi dantelate, culoarea potiunii s-a schimbat, si fii sigura ca si efectul acesteia. Daca nu respecti intru-totul reteta de preparare, Lucky Fire nu-ti va aduce noroc si pot aparea chiar efecte adverse nedorite. Cat despre ce se poate intampla in momentul respectiv, ei bine, mirosul, culoarea, si chiar gustul se pot schimba. In cel mai rau caz, poate exploda si poate creea, astfel, alte probleme. spre ca te-am lamurit in aceasta privinta, domnisoara Rawkuro. Cercetasii primesc 20 de puncte." Urma o scurta pauza in care clasa fu cufundata in liniste apoi, Luke, continua... " - A, si sa nu uit. Domnisoara Rawkuro, data viitoare cand vrei sa ma intrebi ceva, ar fi bine sa ridici intai mana, si eventual sa stai jos." Profesorul zambi apoi continua sa studieze prepararea potiunii de elevi. The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.
|
|||
18 Oct 2010, 10:07
|||
|
|||
Mi-am notat etapele prepararii pe bucata de pergament. Mi-am aranjat ingredientele in fata in ordinea in care voi avea nevoie de ele.
Am inceput sa maruntesc frunzele de alun si le-am pus la fiert cu apa de ploaie si ciresele amare intregi. Imi placea mirosul emanat de substanta. Cat timp am asteptat ca cele 20 de minute sa se scurga, m-am mai uitat peste notite, adaugand raspunsuriledate de domnul profesor la intrebarile elevilor. Dupa un sfert de ora, am maruntit cu latul pumnalului radacina de migdal pitic. Nu a fost prea simplu pentru mine, dar, dupa ce m-am urat pentru forta minuscula din bratele mele, am reusit. Am terminat la fix, asa ca am pus cenusa pasarii Phoenix si radacina. Cat timp am asteptat sa se raceasca, am privit lung farmitele de cenusa. Nu a durat prea mult, asa ca am pus cinci picaturi de esenta de vanilie si patru aripi dantelate de musca. In urmatoarele 20 de minute, mi-am scris citet numele pe eticheta unei eprubete. - Domnule profesor, ma scuzati... am ridicat eu mana. Cum s-a descoperit aceasta potiune? am intrebat neincrezatoare. Am strecurat potiunea si am "verificat-o". Culoarea era galben-verzuie, iar mirosul placut, dulce. Am umplut eprubeta si am pus-o pe catedra. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
18 Oct 2010, 16:23
|||
|
|||
Intrebarea Emei a fost foarte interesanta si chiar as dori sa aflu acest lucru. De fapt,cred ca toata clasa ar vrea acest lucru.
Apoi am dorit sa pun o intrebare. Am ridicat mana si domnul profesor a incuvintat sa vorbesc. -Domnule profesor,ce se intampla daca cel care prepara potiunea uita sa puna un ingredient,oricare ar fi acesta? Ar mai iesi potiunea ? Eram foarte curioasa de acest lucru,desi banuiam ca nu mai are cum sa iasa perfect potiunea dorea sa stiu care erau riscurile de a iesi un mare esec datorita uitarii unui ingredient. Asteptam cu nerabdare raspunsul domnului profesor si speram ca nu am pus o intrebare proasta. ![]() |
|||
23 Oct 2010, 14:50
|||
|
|||
Scriam tot ceea ce ne spunea profesorul , ascultand cu mare atentie.
Mi-am asezat tot ceea ce aveam sa folosesc pentru Potiune in fata, am lasat pana si pergamentul de-o parte si am inceput sa prepar. Am taiat cele sapte frunze de alun , pe care le-am introdus in apa de ploaie , impreuna cu ciresele amare Mi-am sprijinit barbia in palma , in timp ce asteptam sa treaca cele douazeci de minute necesare pentru ca Potiunea sa-mi reuseasca. Din cand in cand , mai priveam ceilalti elevi care deja terminasera sau pe cei care inca nu se apucasera de ea. Dupa exact douazeci de minute , am luat radacina de migdal pitic pe care o maruntisem inainte, si am adaugat-o , impreuna cu cenusa Pasarii Pheonix. Am asteptat cateva minute pentru ca Potiunea sa se raceasca. Apoi am adaugat cele patru aripi dantelate de musca si cinci picaturi de esenta de vanilie. Apoi am turnat potiunea in eprubeta si i-am dus-o profesorului pe catedra. M-am intors, multumita de potiunea mea care iesise excelent. Ascultam intrebarile puse de elevi, fiind pregatita sa notez raspunsul. ~For you,I'm Jess. ![]() ![]() Cele mai bune produse! O mare dragoste este de neconceput fãrã o mare inteligenþã; inteligenþa este egalã cu profunzimea sufletului; iatã de ce sufletele mari ating culmile umanismului; tot ele sunt ºi mari inteligenþe. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|