Lectia II - Vraja Nallaw
|
03 Nov 2010, 18:13
|||
|
|||
Arwen intra in clasa unde avea sa se tina ora de Transfigurare, asteptandu'si elevii. De fiecare data era la fel..ajungea prima, si nu isi dadea seama de asta abia atunci cand usa se deschidea cu un scartait familiar, si copiii intrau unul cate unul.
Asa se intampla si in aceasta dimineata, iar cand clasa se umplu de chipuri cunoscute, Arwen se ridica si se sprijini de catedra. Afisa un zambet cald, dupa care spuse: "-Astazi vom discuta despre vraja Nallaw. Este o vraja foarte interesanta, dar din pacate nu vom putea face practica nici aici" spuse ea, iar in incapere se iscara mai multe soapte. "Asta doar daca nu se ofera cineva, dar primesc voluntari abia dupa ce invatam si efectele" continua tanara, chicotind. Fluturca usor bagheta, iar pe tabla aparu propriul scris. Partea I - Incantatia si istoria vrajii Incantatia vrajii este N-A-L-L-A-W. Este mai rar folosita si nu este o vraja foarte puternica. Reprezinta una dintre cele mai timpurii vraji si a fost creata cu scopul de a intra in categoria Blestemelor de Neiertat ,ca un al patrulea Blestem. Dar visele creatorului Alexander Silver s’au destramat chiar inainte sa fi sperat ca vraja sa va fi aprobata. Cand a mers cu documentul la Ministerul Magiei functionarul de la Oficiul de control si Aprobare a Varjilor l’a batjocorit pe, zicandu’i sa’si gaseasca alte ocupatii, nu inventarea unor blesteme de neiertat. Vraja nu a fost aprobata si pe langa asta Silver a fost chiar acuzat ca este un adept al Intunericului. De fapt, tanarul nu dorea decat sa fie faimos. Cum efectele vrajii erau minore, acesta a modificat vraja astfel incat sa desfigureze fata, dar sa provoace durere. Functionarii din Ministerul Magiei au considerat ca era o combinatie intre Blestemul Cruciatus si o vraja noua, asa ca au vrut sa’l trimita in Azkaban. Acesta a scapat si s-a razbunat pe functionarul mentionat mai sus. Astfel,el a fost prima victima a vrajii Nallaw. "-As vrea sa va notati mai intai aceste aspecte ale vrajii, iar daca aveti intrebari nu ezitati sa mi le puneti. Abia apoi vom continua, cu efectele blestemului, contrablestemul, problemele Vindecatorilor, si modul in care trebuie rostita incantatia. Va fi o lectie mai lunga!" sfarsi ea, asezandu'se la catedra si privindu'si elevii cu blandete.. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
03 Nov 2010, 18:26
|||
|
|||
Ascultam foarte atenta indicatiile doamnei profesoare. Orele de "Transfigurare" mi se pareau foarte interesante,de asemenea si esentiale alaturi de celelalte ore de curs. Am urmat intocmai spusele profesoarei si m-am apucat sa scriu usor pe pergamentul meu. Am inmuiat pana intr-o cerneala albastruie si cuvintele isi faceau loc pe pergament.
In momentul in care am terminat de scris,am recitit propozitiile si aceasta vraja parea foarte interesanta,asa ca aveam sa ascult toata ora despre ea. Am ridicat mana pentru a o intreba ceva pe doamna profesoara iar aceasta imi dadu cuvantul. Am zambit dupa care am intrebat: "Doamna profesoara,din cate am inteles este o vraja care nu a fost acceptata. Si totusi se mai foloseste si astazi,desi mai rar... Acest lucru semnifica faptul ca intr-un final a fost vraja aprobata?"... M-am asezat inapoi in banca asteptand raspunsul doamnei profesoare... ![]() |
|||
03 Nov 2010, 18:30
|||
|
|||
Arwen o asculta pe domnisoara Andrews si zambi.
"-O intrebare foarte buna, pentru care Ochii-De-Soim primesc 5 puncte. Intr'adevar, vraja se mai foloseste si in ziua de azi, dar foarte rar. Si este folosita doar de catre Devoratorii Mortii, deoarece acestia sunt singurii in masura sa aplice un asemenea blestem. Vom face curand efectele vrajii, si veti vedea ca nu sunt chiar foarte placute. Si cu toate acestea, stim sigur ca vraja nu a fost aprobata de catre Ministerul Magiei. Nimeni nu ar fi permis sa se aprobe un asemenea farmec, care sa fie folosit doar in scopuri rele" spuse ea. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
03 Nov 2010, 18:36
|||
|
|||
Scriam cu mare atentie tot ce ne spunea profesoara , si mi-a venit o intrebare in minte pe care am hotarat sa o pun. Am ridicat mana , si observand aprobarea profesoarei , m-am ridicat in picioare si am spus :
"Ati spus ca vraja este folosita doar de Devoratorii Morti , dar ce se intampla daca un elev o rosteste? Mai are efect? Ce se intampla cu elevul?" Stiam ce era o intrebare ciudata , dar vorba aceea : "merita sa incerc". ~For you,I'm Jess. ![]() ![]() Cele mai bune produse! O mare dragoste este de neconceput fãrã o mare inteligenþã; inteligenþa este egalã cu profunzimea sufletului; iatã de ce sufletele mari ating culmile umanismului; tot ele sunt ºi mari inteligenþe. |
|||
03 Nov 2010, 18:37
|||
|
|||
Bell intra in clasa de Transfigurare si se aseza in liniste in banca. Curand, colegii ei aparura, iar profesoara incepu lectia. Vraja Nallaw..auzise despre ea, dar stia ca este interzisa.
Isi nota textul de pe tabla si ramase in liniste. Se gandea la efectele pe care le putea avea vraja. Cu siguranta erau ingrozitoare, din moment ce farmecul nu fusese aprobat de catre Minister. Iar Devoratorii Mortii o foloseau intotdeauna pentru torturare. Si cu toate acestea, i se parea atat de stupid din partea lui Alexander Silver sa fi inventat o asemenea vraja, doar pentru a fi celebru. De ce nu inventase ceva util, dar in acelasi timp bun?! "-Domnisoara profesoara?" intreba ea, ridicand ezitanta o mana. Arwen ii facu semn sa vorbeasca, iar Bell continua. "Ce se stie despre acest vrajitor, Alexander Silver? Facea parte din randurile Devoratorilor?" continua ea, cu vocea limpede. |
|||
03 Nov 2010, 18:42
|||
|
|||
Ascultand intrebarea lui Bell ma macina si pe mine cam acelasi gand. Nu consideram ca a facut aceasta vraja doar pentru faima. Faima uneori poate fi trecatoare...
Asteptam curioasa raspunsul pe care il va da doamna profesoara... Oare cine era cu adevarat acel Alexander? Asteptam cu nerabdare raspunsul profesoarei,stiam ca in curand voi afla ceea ce ma macina acum. Jess si Bell au pus intrebari,acum eram foarte curioasa de raspunsuri... ![]() |
|||
03 Nov 2010, 18:46
|||
|
|||
Helena zambi si incepu sa-si noteze pe pergament datele de pe tabla. Privi titlul usor subliniat, care indica Partea I a lectiei care avea sa fie lunga..un adevarat rasfat, daca s-ar putea spune asa, pentru fata care adora Transfigurarea.
Dupa ce termina de scris, privi cu interes randurile scrijelite de pana sa de uliu, incercand sa desluseasca ceva ascuns in ele, orice lucru care ar fii intrigat-o. Cum efectele vrajii erau minore, acesta a modificat vraja astfel incat sa desfigureze fata, dar sa provoace durere. Minore? A modificat? Deci inseamna ca omul acela nu stia ce vraja cu efecte dezastruoase a inventat, un fel de Blestem Cruciatus combinat cu un Blestem de Desfigurare. Dar cand iti doresti ceva in mod deosebit, mai ales faima, se pare ca nimic nu-ti sta in cale ca sa-ti atingi scopul. Cercetasa nici nu se mira ca Ministerul nu aprobase asa ceva. Dupa cateva secunde, o idee ii veni brusc in minte si ridica mana sus, asteptand aprobarea profesoarei care raspunse la niste intrebi de-ale colegilor. "-Ma intrebam daca nu cumva sunt cazuri despre vraja aplicata si efectele sale, pentru ca sunt chiar curioasa. Ah da, si a fost folosita doar de Devoratorii Mortii sau si de vrajitori comuni?" Se aseza jos, asteptand raspunsul pentru a-si linisti mintea plina de intrebari si suspiciuni. ![]() I see nothing in your eyes, and the more I see the less I like. I know nothing of your kind, and I won't reveal your evil mind. Is it over yet? I can't win. |
|||
03 Nov 2010, 19:03
|||
|
|||
Profesoara vazu o multime de maini ridicate in clasa, asa ca le lua pe rand. Aculta intrebarea astropufei, iar apoi raspunse.
"-Am spus ca vraja este folosita doar de catre Devoratori, deoarece efectele sale sunt prea urate pentru ca un om normal cu capul, ca sa zic asa, sa o foloseasca. Dar bine-inteles ca daca un om obisnuit va rosti corect incantatia, vraja va avea acelasi efect. Nu conteaza cine o spune, conteaza doar daca acea persoana este de partea binelui sau de partea raului. Iar noi invatam despre aceasta vraja ca un blestem negativ, si cel mai important va fi contrafarmecul. Astropufii primesc 5 puncte" spuse ea, iar apoi asculta intrebarea urmatoare. "-Domnisoara Rochester, Alexander Silver a fost un om obisnuit, ca noi toti. Era vrajitor, nascut dintr'o familie cu sange pur. Deci, poate si acest aspect a avut o influenta asupra ceea ce el a creat. Se stie ca a urmat cursurile scolii Hogwarts, deci a fost elev aici, in castel, la Viperini. Inca de mic avea un caracter egoist si misogin, fiind impotriva Incuiatilor ce veneau sa studieze printre copiii-vrajitori. Iar la maturitate, Voldemort l'a recrutat in randurile armatei sale de Devoratori, deci da..a fost un adept al Intunericului, si inca unul foarte credincios. 5 puncte pentru Cercetasi" murmua ea, atenta. O alta mana se ridica, iar Arwen ii facu semn sa vorbeasca. "-La a doua intrebare, cred ca am raspuns mainainte. Din ceea ce se stie, doar Devoratorii au folosit acest blestem, din motivele enumerate anterior. Si bineinteles ca au existat cazuri, chiar foarte multe. Multi indivizi au avut de suferit de pe urma acestui blestem, mai ales ca Devoratorii nu se sfiau sa'l foloseasca. Era, ca sa spun asa, una din vrajile lor preferate. O intrebare foarte buna, domnisoara Rose. Cercetasii mai primesc 5 puncte" replica Arwen, asteptand si alte intrebari.. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
03 Nov 2010, 19:16
|||
|
|||
Bell asculta raspunsurile la intrebarile adresate si zambi. Era fascinant cat de idiot poate fi un om, doar pentru a culege faima si succes. Si cu toate acestea, Alexander Silver nu paruse a fi vre'un criminal in devenire in scoala. Chiar daca picase la Viperini, Bell ajunsese sa'i cunoasca foarte bine pe unii dintre ei, apreciindu'i chiar pentru comportament si caracter.
O alta intrebare ii veni in minte, in timp ce parcurgea cu privirea scrisul usor aplecat de pe tabla. "-Ma intrebam, de ce nu a fost categorisit totusi acest blestem ca un blestem de neiertat?" spuse ea, cu vocea plina de curiozitate.. |
|||
03 Nov 2010, 22:12
|||
|
|||
Arwen asculta intrebarea cercetasei, dupa care zambi.
"-O intrebare buna, domnisoara Rochester. Cercetasii mai primesc 5 puncte. Vraja Nallaw nu a fost categorisita drept un Blestem de Neiertat, pentru ca nu produce chiar asemenea efecte catastrofale. Nu e ca in cazul farmecului Crucio! cand victima e supusa la o durere generala, in intregul trup, sau mai grav, ca in cazul Imperio! cand vrajitorul are control absolut asupra inamicului. Sa nu mai vorbim despre Abracadabra! care e cel mai grav. Acest blestem nu produce decat o durere trecatoare, fara efecte adverse, pe langa desfigurarea chipului" spuse ea, serioasa. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lectia I - Introducere | Veronique A. Dupont | 31 | 4,697 |
16 Jan 2012, 18:38 Last Post: Veronique A. Dupont |
|
Lectia III - Fera Verto | Bell Evans | 20 | 3,425 |
05 Aug 2011, 21:36 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Istoria Transfigurarii | Arwen Jade | 35 | 5,401 |
26 Oct 2010, 18:37 Last Post: Arwen Jade |
|
Lectia IV - Vraja Kndun | Bell Evans | 30 | 6,368 |
25 Aug 2010, 20:25 Last Post: Kasumi Mikoto |
|
Lectia III - Animagi. Varcolaci | Bell Evans | 59 | 12,192 |
15 Jul 2010, 16:32 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia II - Transfigurarea animalelor | Bell Evans | 42 | 8,545 |
08 May 2010, 18:50 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Principalele categorii de Transfigurari. Notiuni elementare | Ginny Malfoy | 26 | 6,075 |
17 Mar 2010, 10:06 Last Post: Guest |