Lectia II - Vraja Nallaw
|
04 Nov 2010, 18:44
|||
|
|||
"O sa intarzi,o sa intarzi!" imi tot repetam in timp ce alergam spre ora de Transfigurare.
Am aruncat o privire la ceas.Lectia incepuse deja de 15 minute,off nu. Am ciocanit si am dat buzna.Toate privirile s-au intors spre mine iar eu eram rosie ca racul. "Ma scuzati ca am intarziat" am bombanit iar profesoara mi-a zambit si mi-a facut semn sa merg la locul meu. M-am asezat si am aruncat o privire spre tabla apoi la ceilalti care scriau ceva. Profesoara a inceput sa explice iarasi si am inteles ceva despre lectia de azi. Am copiat tot ce era pe tabla apoi m-am gandit la ce sa intreb.Am aruncat o privire spre pergament din nou apoi ceva mi-a atras atentia si am ridicat mana.Mi s-a dat voie sa vorbesc asa ca am intrebat cu o voce clara : -De ce nu a reusit vraja modificata sa isi atinga scopurile de a desfigura intregul corp? M-am asezat asteptand sa mi se explice. Demons run when a good man goes to war. ~ This is the story of how i died. ~ ![]() ![]() ~ Oh,i could throw you in the lake or feed you poison birthday cake.
And i won't deny,i'm gonna miss you when you're gone!~ |
|||
04 Nov 2010, 19:10
|||
|
|||
Am copiat cu atentie notitele pe care doamna profesoara le-a scris pe tabla,apoi in momentul in care am incheiat de scris totul am ridicat mana sa intreb ceva. Profesoara imi dadu acordul din nou.
Am salutat-o si pe Ev dand din cap,nevrand sa vorbesc la ora pentru a nu-i deranja pe restul colegilor si pe doamna profesoara... "Ati spus ca este "una dintre vrajile preferate ale Devoratorilor". Ei cunosc vraji mult mai puternice decat aceasta si le si aplica destul de des. In zilele de astazi Devoratorii mai folosesc aceasta vraja des pentru a-i tortura pe ceilalti?Sau se rezuma doar la "Blestemele de Neiertat"? ... ![]() |
|||
04 Nov 2010, 22:36
|||
|
|||
"Asta da ora activa"
Isi spuse in gand, ofta, si dandu-si ochii peste cap se apuca sa faca niste bucle si motive florale in colturile pergamentului. "Doar de dragul esteticului", caci ii placea sa deseneze. Huh, existenta unui nou tip de Blestem nu era o veste nemaipomenita. "Inca un motiv pentru care m-am inscris in clubul duelistilor" si ingandurata, ridica mana pentru a se convinge daca, totusi, efectele sunt chiar atat de devastatoare "-Este durerea provocata de vraja chiar atat de mare? Nu ar putea fi calmata cu creme ori uleiuri --si nu se sfii sa adauge-- asa cum procedeaza Incuiatii, in loc de alte vraji? Si daca da, de care anume?" ![]() "And so I'll be reborn like the fire bird from ashes!" "Wit beyond meansure is man's greatest treasure!" ![]() |
|||
04 Nov 2010, 23:00
|||
|
|||
-Doamna profesoara , spuse Luna , dar daca aceasta vraja este atat de periculoasa de ce poate fi folosita de oricine ?
Dupa ce spusese toate acestea Luna se aseza la loc pe scaun , asteptand raspunsul profesoarei . Pentru vraji ca Aparitia - care era destul de periculoasa , se dadea examen , pentru anumite vraji se putea ajunge in Azkaban ... dar vraja aceasta putea fi folosita de oricine care a studiat la Hogwarts ? Din cate auzise pana atunci Luna presupuse ca asa e , dar apoi ii mai veni o intrebare in minte . -Doamna profesoara , dar de la ce i-a venit ideea inventatorului pentru asa ceva? Apoi astepta raspunsurile . ![]() Nu faceti power-play cu personajul meu |
|||
04 Nov 2010, 23:30
|||
|
|||
Arwen ii facu semn Bellei sa vorbeasca, apoi raspunse:
"-O intrebare foarte buna, domnisoara Rochester. 5 puncte pentru Cercetasi! Am spus ca doar vrajitorii puternici pot rezista perioadei de vindecare fara a ramane cu sechele permanente, pentru ca o persoana slaba, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic, nu ar putea sa se vindece in conditii optime. Depinde si de chestia ca vrei sa te vindeci. Vrei sa treci peste, sa fii puternic si sa iti doresti cu adevarat sa scapi de orice urma al acestui blestem". Alte maini se ridicara, iar tanara asculta intrebarile pe rand. "-Vraja Nallaw nu a reusit sa afecteze intregul corp, adica sa il arda, pentru ca nu a fost proiectat in asa fel. Exista anumite legi si criterii, care spun ca o vraja, o data ce a fost creata de cineva care nu vroia ca un alt vrajitor sa o modifice, sa nu poate fi transformata. Deci, incercarile Devoratorilor de a o face si mai distrugatoare au esuat. Cercetasii mai primesc 5 puncte" spuse ea. "Domnisoara Andrews, dupa cum am mai spus, Devoratorii adora aceasta vraja. Pentru ca presupune mult mai putina concentrare ca un Blestem de neiertat si produce rani ce necesita o vindecare pe parcurs. In schimb, vraja Crucio! produce o durere de moment, iar celelalte doua nu putem sa le incadram in aceasta categorie. Si domnisoara Hawkins, vom afla ce remedii aplica Vindecatorii pentru a vindeca cicatricele ramase abia in partea viitoare a lectiei. Bineinteles ca durerea poate fi calmata, exista chiar si un contra-farmec. 10 puncte pentru Ochi-de-Soim" continua Arwen. O alta mana se ridica, iar profesoara ii facu semn astropufei sa vorbeasca. Dupa ce asculta intrebarea, spuse: "-La a doua intrebare, i'am raspuns altei eleve, la inceputul orei. Iar la prima intrebare. Vraja poate fi folosita de oricine, la fel cum poate fi folosit si un blestem de neiertat. Numai ca vrajitorul care va aplica acest farmec va castiga o vacanta pe timp nelimitat la Azkaban. Astropufii castiga 5 puncte". # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
05 Nov 2010, 13:30
|||
|
|||
Dupa ce asculta raspunsurile Luna se mai gandi la o intrebare - avea de gand sa afle cat mai multe despre aceasta vraja care af fi putut fi considerata o vraja de neuitat . Mai auzise de ea , dar era altceva sa primeasca raspunsuri directe la intrebari de la cineva care se pricepea .
-Doamna profesoara , aceasta vraja afecteaza doar fata , sau poate fi folosita si pentru alte parti ? Dupa care astepta raspunsul . ![]() Nu faceti power-play cu personajul meu |
|||
07 Nov 2010, 20:46
|||
|
|||
Bell continua sa asculte raspunsurile profesoarei, si intrebarile elevilor. La un moment dat, cand se facu liniste in clasa, cercetasa mai reciti o data lectia de pe tabla si vazu ceva neclar chiar in primul aliniat. Ridica mana sa intrebe ceva, iar Arwen ii dadu permisiunea:
"-Ma intrebam, care a fost vraja initiala, adica ce efecte avea?! Pentru ca in lectie scrie ca vrajii i s'au adus unele modificari" spuse ea, incet.. |
|||
07 Nov 2010, 20:51
|||
|
|||
Arwen asculta intrebare astropufei, dupa care zambi.
"-Domnisoara Slytherin, daca mai citit o data ce scrie pe tabla, aflati raspunsul intrebarii chiar din continutul lectiei. Spune clar ca blestemul afecteaza doar fata, iar corpul isi indreapta toate resursele spre respectivul loc, pentru a ajuta la vindecare" spuse ea, dupa care ii dadu voie domnisoarei Evans sa vorbeasca. "Initial, vraja nu ardea chipul, ci doar il acoperea de vezicule pline cu un lichid galbui, ca un puroi. Acesta era mai putin dureros, si nu atat de greu de vindecat. Cu o simpla alifie din ulei de Matraguna, aceste umflaturi mici dispareau. Ulterior, dupa ce cativa Devoratori s'au "jucat" putin, au facut asa incat vraja sa provoace un efect de arsura. 5 puncte pentru cercetasi" continua ea. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
07 Nov 2010, 20:53
|||
|
|||
Cand Bell si-a incheiat intrebarea am ridicat mana sa o intreb pe doamna profesoara ceva. Aceasta imi dadu aprobarea :
-Doamna profesoara,ati spus ca este un risc maxim sa nu se faca tratamentul impotriva vrajii. In caz ca cineva nu il respecta intocmai,desi rana in timp dispare,exista reactii adverse? Ca de exemplu,daca nu are grija deosebita de rana se poate sa se intample ceva rau,cum ar fi sa ramana sechele pe viata? Sa nu isi mai poata reveni niciodata? Cand am terminat de vorbit am zambit si am dat din cap in semn de multumire ca mi-a dat permisiunea sa vorbesc. ![]() |
|||
07 Nov 2010, 20:58
|||
|
|||
Dupa ce primi raspunsul la intrebare, si o asculta pe Rosalie, Bell ridica din nou mana.
"-Este adevarat ca infectarea ranii poate fi fatala, pentru ca daca vraja initiala presupunea aparitia unor protuberante, acestea totusi apar atunci cand se infecteaza plaga?" intreba ea, facand legaturile. Iubea tot ce tinea de Vindecare, dar si de Medicina, in lumea Incuiatilor. Iar daca avea ocazia la ora de Transfigurare sa afle mai multe lucruri in aceste domenii, avea sa profite din plin de ocazie. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lectia I - Introducere | Veronique A. Dupont | 31 | 4,677 |
16 Jan 2012, 18:38 Last Post: Veronique A. Dupont |
|
Lectia III - Fera Verto | Bell Evans | 20 | 3,417 |
05 Aug 2011, 21:36 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Istoria Transfigurarii | Arwen Jade | 35 | 5,371 |
26 Oct 2010, 18:37 Last Post: Arwen Jade |
|
Lectia IV - Vraja Kndun | Bell Evans | 30 | 6,365 |
25 Aug 2010, 20:25 Last Post: Kasumi Mikoto |
|
Lectia III - Animagi. Varcolaci | Bell Evans | 59 | 12,154 |
15 Jul 2010, 16:32 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia II - Transfigurarea animalelor | Bell Evans | 42 | 8,526 |
08 May 2010, 18:50 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Principalele categorii de Transfigurari. Notiuni elementare | Ginny Malfoy | 26 | 6,049 |
17 Mar 2010, 10:06 Last Post: Guest |