~ Wingardium Leviosa ~
|
15 Oct 2010, 21:07
|||
|
|||
" - Felicitari pentru tema efectuata , domnisoara Rose . Sper ca pana maine seara sa primesc si restul temelor , deoarece nu vreau sa fiu nevoita sa scad din punctele caselor . "
- Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
16 Oct 2010, 11:35
|||
|
|||
Ronnie lua cu degetele ei subtiri un pergament si o pana si se puse pe scris.
Wingardium Leviosa Este o vraja ce poate fi folosita cu foarte mare usurinta de elevii din pimii ani, acesata fiind si perioada in care este predata. Varja are ca scop sa ofere unui vrajitor posibilitatea de a "ridica" in aer diferite obiecte. Fiind o varaja foarte simpla, este folosita zilnic de vrajitori din intreaga lumea. Lucrurile s ecomplica atunci cand masa obiectului pe care doresti sa-l faci sa leviteze depaseste cam 3-4 kilograme. Pentru a utiliza aceasta vraja trebuie doar sa faci o sficuire usoara a baghetei si sa pronunti foarte corect incantatia potrivita. Albert Lovendal este cel ce-a inventat aceasta vraja. Dupa ce termina de scris, Ronnie, infasura usor pergamentul si i-l oferi profesoarei. my momma { raised } me a prophet
|
|||
16 Oct 2010, 11:50
|||
|
|||
" - Ma bucur ca ti'ai facut si tu tema , domnisoara Rose . Inca 100 de puncte pentru casa Viperinilor , cu ocazia aceasta . Ai grija la niste mici greseli de ortografie , in rest totul e bine .
Sper ca voi primi si restul temelor pana diseara , altfel ve'ti pierde cate 10 puncte , si nu vreau sa se ajunga acolo . Maine voi preda si o lectie noua . " - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
16 Oct 2010, 12:02
|||
|
|||
Alice scoase o bucata de pergament din geam si incerca sa se concentreze. Ii era practic imposibil, avand oin vedere ca urma pauza si afara era o zi frumoasa. Dar isi concentra gandurile asupra vrajii. Lua pana si incepu sa scrie:
Dupa parerea mea, vraja Wingardium Leviosa este o braja de baza, dar totusi destul de importanta. Este o vraja destul de simpla dar care necesita totusi concentrare, mai ales pentru incepatori. Marimea obiectelor ce pot fi levitate variaza in functie de intensitatea vrajii, la fel si viteza de miscare a obiectului. Aceasta vraja, este dupa parerea mea asemanatoare cu vraja Levicorpus, doar ca cea din urma este non'verbala, necesita mai multa concentrare si se aplica doar asupra corpurilor. Referitor la lectia care am terminat'o, ma simt onorata ca am facut prima demonstratie, mai ales ca nu exersasem de mult timp vraja. Nu mai stia ce sa scrie. Privea pagina de pergament, recitind cuvintele. Erau in regula, dar nu stia ce sa mai adauge. Se semna intr'un colt si infasura pergamentul, pe care il inamana profesoarei. ![]() |
|||
16 Oct 2010, 14:23
|||
|
|||
" - Felicitari , domnisoara Morris . Esti singura Astropufa care si'a facut tema . Trebuie sa recunosc ca sunt putin dezamagita . Mai astept si alte teme pana la ora 19:00 , apoi voi trece notele in catalog si voi inchide topicul . Nu vreau sa scad puncte ,dar daca voi fi nevoita , imi pare sincer rau . "
- Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
16 Oct 2010, 15:16
|||
|
|||
Am privit exasperata ceasul de pe perete care arata si 10 minute. Am oftat usor si mi-am indreptat spre pergament. De 10 minute tot ce facusem a fost sa rod capatul penei de scris.
"Proaste obiceiuri mai am!" imi spun cand imi amintesc ca ora asta mai mult am stat in banca. " Hai totusi, sa scriu 2 chestii, ca sa nu avem puncte scazute din cauza mea. Gandeste...hai ca nu e greu, trebuie doar sa spui...Ce naiba ai facut toti anii trecuti, Aimi?! Ah, da, ai dormit la toate orele. De asta te gandesti la frunze de la inceputul orei." Am dat ochii peste cap, stupefiata si am inceput sa scriu ceva. Sa dea Domnul sa fie corect. " Wingardium Leviosa este o vraja importanta care..." NU, nu si iar nu! Prea sec. Am sters repede cu un corector magic si am reinceput. Trebuia sa imi amintesc ceva din toate cartile citite. " Wingardium Leviosa...e..o vraja...mare si...tare." La naiba! Si cica aveam memorie. Memorie stupida, caci nu mai stiu nimic. Am stat ca proasta toata ora si acum nu imi pot face nici macar o tema simpla. Am sters imediat si iar am privit ceasul de la mana. Am irosit 5 minute din viata degeaba. Tipic pentru mine. " Hai, Aimi! Hai, hai, hai, da un gol cu tema asta! Poate iei macar un 8!" Ce legatura are tema cu Vajhatul? Stai sa vad...niciuna. Concentreaza-te! " Asta nu e punctul tau forte" imi aminti colega de banca prin priviri, care se tot holba la mine de la inceputul orei. Probabil isi inchipuia ca am vreun as in maneca, deoarece tema ei ocupa vreo...2 pagini, iar a mea 0. - Pot sa stiu de ce te tot holbezi la mine? o intreb eu in sfarsit. Chiar ma exaspera. Fata si-a dat ochii peste cap si s-a intors spre colega din spatele ei. Cat au vorbit se tot uitau la mine. Cata barfa, omule! Nu ca eu n-as barfi. " Deci...revenind la tema, cred ca pot incepe. De fapt...TREBUIE sa incep" Am zambit si ideile au curs. Si amintirile de asemenea. Wingardium Leviosa
Wingardium Leviosa este una dintre cele mai folositoare vraji, si, desi pare destul de simpla, efectuarea ei cere destul de multa concentrare. Aparuta la sfarsitul sec XIX, fiind inventata de Pierre Aronoegn, un mare vrajitor francez, aceasta vraja a fost la inceput utilizata pe scara mica, doar de cei mai priceputi vrajitori, fiind considerata de rang A[vraja complicata]. In urmatorii ani s-a pus mai mult accent pe studierea ei si din ce in ce mai multi vrajitori, pentru ca la inceputul sec XX sa fie introdusa si in scoli. Astfel a ajuns la rangul C [vraja medie], fiind studiata de elevii din anii mai mari. Peste 10 decenii a devenit o vraja foarte usoara[ de rang D] si in prezent este studiata de toti elevii. Wingardium Leviosa este o vraja care presupune suficienta concetrare si timp pentru incepatori, dupa cum am mai specificat, dar in acelasi timp este foarte importanta si schifuirea baghetei pentru ca vraja sa aiba o putere mai mare si sa aiba o tinta directa. Unele studii franceza spun ca, in incercarea de a transforma vraja folosita cu bagheta, intr-o vraja non-verbala au creat cunoscutul "Levicorpus" [ care este de rang C]. Astfel ca se poate numi ca Levicorpus provine din Wingardium Leviosa. Am privit multumita eseul, apoi m-am ridicat din banca. I-am multumit lui Dumnezeu pentru corpul meu atletic, deoarece colega mea e banca s-a incapatanat sa mute scaunul pentru a putea trece. Pe drum m-am impiedicat de alta banca si am nimerit cu capul de catedra, insa foaia a ramas intacta. "Yeah, yeah, very funny" imi spun eu in timp ce ma ridic, in rasetele colegilor mei. "AAu, asta chiar doare. Barbia mea!". Ma frec usor si ii inmanez doamnei profesoare tema. " Poftiti referatul!" ii zic acesteia in timp ce zambesc. Ma intorc linistita in banca [ tot multumind faptului ca sunt atleta] in timp ce ii injur in gand pe colegii de clasa si astept raspunsul profesoarei. De asta ma mai numesc uneori " Napoleona Bonaparta". Va rog nu scrieti replicile personajului meu
|
|||
16 Oct 2010, 19:13
|||
|
|||
" - Felicitari pentru tema , Aimi . Se vede ca te'ai straduit foarte mult . Voi posta imediat si notele in catalog .Imi pare rau ca unii nu si'au facut tema si ca sunt nevoita sa scad puncte .
Topic closed " - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
09 Nov 2010, 00:43
|||
|
|||
Am redeschis topicul ca sa mai primesc o tema , de la o eleva nou venita . Daca mai vrea sa posteze cineva , are timp pana maine la ora 19.00 . Dupa , voi inchide din nou topicul si voi trece la o lectie noua .
|||
09 Nov 2010, 00:58
|||
|
|||
Anaella nu voia sa intarzie la prima lectie de Farmece.Era una din materiile preferate. Dar nu se putea am "chiulit" mai mult asa ca am cam uitat pasajele.Cand am intrat in clasa am salutat-o pe profesoara care am aflat surprinsa ca era Bella.
-Buna ziua, Be...doamna profesoara... Profesoara imi facu semn sa ma asez. -Poftiti motivarea absentei. M-am asezat in banca alaturi de o fata. Am luat pergamentul si pana si am transcris ce scria pe tabla. Dupa ce am terminat de transcris apoi m-am apucat de tema. "Cu ce sa incep" am spus in sinea mea "Tema: Vraja Wingardium Leviosa o folosesc foarte des in viata de zi cu zi. Acasa cand mama e plecata mancarea o fac folosind cu aceasta vraja, de asemenea folosesc aceasta vraja si la facut curatenie. Inventatorul acestei vraji a fost inspirat ne-a usurat cu mult viata. Incuiatii trebuie sa depuna efort fizic sa foloseasca aparatele electronice grele. Dupa parerea mea a fost o idee buna sa recapitulam vraja Wingardium Leviosa inca din prima lectie." Anny ii dadu tema doamnei profesoare. Asteptand reactia ei. ![]() " Tu esti...nu esti tocmai dragostea vietii mele, pentru ca imi doresc sa te iubesc mult mai mult... Dragostea existentei mele. Te voi iubi pe vecie- in fiecare zi din vecie... " by Stephenie Meyer |
|||
09 Nov 2010, 10:39
|||
|
|||
Am privit'o zambind pe eleva de la Cercetasi . Ma bucur enorm ca totusi venise la ora pana la urma .
Am asteptat cateva minute pana cand a terminat tema , apoi i'am luat pergamentul si m'am asezat la catedra . Dupa ce am citit , am fost foarte multumita . I'am zambit fetei apoi i'am spus , pe un ton senin : " - Felicitari pentru tema facuta , Anaella . Cercetasii mai primesc inca 10 puncte . Si daca vreodata simte nevoia cineva ca sa imi spuna simplu " Bella " nu ezitati sa o faceti . Nu am nimic impotriva . " - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|