^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^
14 Nov 2010, 02:06
Prima mea lectie de potiuni. Eram foarte entuziasmata de acest lucru. Dupa ce mi-am notat de pe tabla ingredientele si modul de lucru al potiunii ,, Lucky Fire ma apuc sa fac si partea practica. Am ascultat atenta intrebarile pe care le-au pus colegii mei si raspunsurile pe care le-a dat domn profesor. Elevii se descurcau chiar foarte bine.
Incep sa prepar potiunea si lucrez cu foarte mare atentie deoarece as vrea sa nu gresesc si sa provoc un accident. Adaug cu atentie toate ingredientele dupa instructiunile din caiet pana ce potiunea este gata. O strecor , o pun in eprubeta si imi scriu nuemele pe ea. Apoi ma pun sa scriu pe pergament etapele pe care le-am urmat, culoarea potiunii finale si mirosul.

Etapele

Intai pun frunzele de alun maruntite la fiert impreuna cu apa de ploaie si ciresele amare intregi. Am lasat 20 de minute la fiert.. Apoi adaug cenusa pasarii phoenix si o radacina de migdal pitic, maruntita cu latul pumnalului. Cand s-a racit , am pus sa 5 picaturi de esenta de vanilie si cele 4 aripi dantelate de musca. Am lasat amestecul 20 de minute si apoi am strecurat potiunea.

Culoarea
Un galben lamai spre verzui.

Mirosul
Dulceag

Imi scriu numele citet pe eprubeta si o duc profesorului. E prima mea lectie si sper ca ma-m descurcat bine,

[Image: 2cdu2du.jpg]

Find all posts by this user
14 Nov 2010, 13:29
Lucas se plimba printre elevi, urmarindu-i si ajutandu-i sa prepare potiunea cand observa o mana ridicata. Ii dadu voie fetei sa vorbeasca, apoi asculta cu atentie intrebarea.
" - Domnule profesor, ma scuzati... Cum s-a descoperit aceasta potiune?"
" - Pai, probabil ca o sa vi se para amuzant, dar va asigur ca asa a fost. Potiunea "Lucky Fire" a fost inventata de catre un vrajitor simplu, normal. Avea 35 de ani cand a descoperit-o si era singur. Nu prea avea noroc cu fetele, pana cand, intr-o zi s-a indragostit la prima vedere. Vrajitoarea il simpatiza, dar atat, asa ca el avea nevoie de ceva mai mult de cat doar iubire ca s-o impresioneze. Avea nevoie de noroc. Disperat fiind, i-a cerut ajutorul celui mai bun prieten al sau, cu care, a incercat combinatii a zeci de ingrediente pana ce au gasit-o pe cea corecta. Cercetarile lor au durat 2 ani, timp in care vrajitoarea incepuse sa tina la el mai mult ca la un simplu prieten, insa el nu a stiut asta, asa ca nu s-a lasat batut. Dupa 2 ani, cand a finalizat potiunea, acesta a invitat-o la o intalnire, iar inainte sa o ia de acasa, bau o monstra de "Lucky Fire", care ii purta noroc. Cei doi isi marturisira adevaratele sentimente si se casatorira dupa o luna, traind fericiti toata viata lor. Numele vrajitorului nu este cunoscut, deoarece acesta a vrut sa ramana anonim. Nu isi dorea o viata plina de faima si bani, ci doar una alaturi de persoana pe care o iubea. Sper ca v-am lamurit in aceasta privinta. Ochi-de-Soimii primesc 20 de puncte!"
Elevii casei albastre se bucurara de punctele primite apoi isi continuara lucrul la prepararea potiunii pana cand o alta intrebare veni din partea unei fete de la Ochi-de-Soim.
" - Domnule profesor,ce se intampla daca cel care prepara potiunea uita sa puna un ingredient,oricare ar fi acesta? Ar mai iesi potiunea ?"
" - Raspunsul e simplu. Nu. Si acum sa-ti explic de ce. Fiecare ingredient si fiecare pas executat are rolul sau in efectul potiunii. Impreuna, formeaza norocul cauzat de lichid. De exemplu, daca nu ai adauga radacina de pitic, potiunea nu ar avea niciun efect sau, in cel mai rau caz, ar aparea efecte adverse. De aceea, atunci cand preparam potiunea, si nu ma refer doar la "Lucky Fire", trebuie sa adaugam exact ingredientele cerute si in cantitatile potrivite. Oricum, ma bucur ca m-ai intrebat acest lucru, domnisoara Andrews. Acum sper ca este clar pentru toata clasa. Casa Ochilor-de-Soim mai primesc 20 de puncte!"
Alte strigate de bucurie izbucnira in clasa mai ales printre Ochi-de-Soimi. Lucas isi admira elevii apoi isi drese glasul si li se adresa:
" - Ar fi trebuit deja sa fi terminat prepararea potiunii. Mai aveti la dispozitie 10 minute sa incheiati tot si sa strangeti ingredientele ramase, apoi ma astept sa gasesc cate o eprubeta cu numele fiecarui elev din clasa. Dupa cum bine stiti, este obligatoriu ca elevii inscrisi la acest curs ca participe la proba practica, deci, sa prezinte o monstra din potiunea "Lucky Fire". Pe langa eprubeta, vreau, ca fiecare student ca scrie pe o bucata mica de pergment etapele pe care le-a urmat, culoarea potiunii finale si mirosul. Pe asta va voi pune note, pe care le voi afisa aici, dupa ce fiecare si-a predat eprubeta si pergamentul. Sper ca ati inteles ce aveti de facut! Nu mi se pare foarte greu, asa ca daca ati urmat pasii indeaproape, sunt sigur ca veti lua toti note mari!"
Lucas termina de dat ultimele indicatii apoi se aseza la catedra si astepta primele eprubete...

The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.
15 Nov 2010, 16:14
Fiind atenta la raspunsurile profesorului si luandu-mi cateva notite nu mi-am dat seama ca au trecut ultimele 5 minute de asteptat. Dupa zarva din jurul meu mi-am dat seama ca trebuie sa imi finalizez potiunea.
Am strecurat cu grija potiunea si am pus-o intr-o eprubeta. Mi-am scris numele pe ea cat de citet posibil si am asezat-o cu grija pe ceaun.
Am luat pana si sticluta cu cerneala si am inceput sa notez pe o foaie de pergament ceea ce ne ceruse domnul profesor:

Etapele

Am adaugat la fiert frunzele maruntite de alun apoi apa de ploaie si ciresele amare, si am lasat potiunea 20 de minute la fiert. APoi am adaugat cenusa de Phoenix si radacina maruntita de migdal pitic si am mai lasat putin potiunea. Dupa am adaugat cele 5 picaturi de esenta de vanilie si 4 aripi dantelate de musca. Am mai asteptat 20 de minute si am strecurat potiunea, dupa am pus-o in eprubeta.

Culuarea

Verde galbui

Mirosul
Dulce acrisor

Am dus eprubeta impreuna cu pergamentul p catedra si m-am intors in banca sperand ca totul va fi bine.

Odette Bellatrix Malfoy
[Image: 210muiw.png]

In Slytherin you'll make your real friends....

15 Nov 2010, 17:16
Am luat era in piept dupa care am atins pergamentul si am inceput sa scriu si sa raspund la cerintele domnului profesor. Imi placea aceasta lectie si ma bucuram ca am luat 20 de puncte pentru casa mea.

Etapele pe care le-am urmat in prepararea potiunii "Lucky Fire":

Am maruntit frunzele de alun, pe care le-am pus la fiert deodata cu apa de ploaie,dupa care am adaugat ciresele amare.
Am asteptat foarte rabdatoare exact douazeci de minute,nici mai mult nici mai putin,doream ca potiunea sa imi iasa perfect. Am adaugat Cenusa Pasarii Phoenix,o radacina de migdal pitic maruntita.
Dupa ce potiunea s-a racit ,am mai adaugat ultimele ingrediente necesare pentru a-mi finaliza potiunea.:5 picaturi de esenta de vanile;
4 aripi dantelate de musca.

Culoarea ce a rezultat dupa prepararea potiunii:

Galben-Verzui.

Mirosul:

Se simte un miros dulceag,ca un parfum,o aroma foarte placuta.

Am terminat de scris ,mi-am notat si numele ,dupa care i-am dat domnului profesor pergamentul si eprubeta.

[Image: giphy.gif]
15 Nov 2010, 18:28
Bell se ridica de la masa unde statea si se indrepta spre dulapul cu ingrediente. Acum era mai liniste, majoritatea elevilor incepand deja sa prepare potiunea. Scormoni pret de cateva secunde dupa cele necesare, dupa care se intoarse in banca sa si aprinse focul sub ceaun.
Isi scoase pumnalul mic din argint si incepu sa toace marunt frunzele de alun, pe care le adauga impreuna cu ciresele amare si jumatate de litru de apa in ceaun. Alese o radacina de migdal pitic, pe care o curata de pamant si o marunti fin, cu latul pumnalului. Dupa ce trecura cele douazeci de minute de la adaugarea primelor trei ingrediente, cercetasa adauga cenusa de phoenix, radacina de migdal pitic bine maruntita si lasa sa se raceasca. In acest timp, scoase un pergament nou, pe care isi trecu numele, si incepu sa noteze etapele pe care le parcurse.

1. Maruntirea frunzelor de alun
2. Adaugarea in ceanului preincalzit a apei de ploaie, frunzelor de alun bine maruntite si ciresele amare, intregi
3. Dupa ce au trecut 20 de minute, se adauga 50 de grame cenusa pasare phoenix si radacina de migdal pitic, atent maruntita cu latul cutitului
4. Dupa ce amestecul s'a racit, se pun 5 picaturi de esenta de vanilie si 4 aripi dantelate de musca
5. Dupa alte 20 de minute, potiunea este strecurata si poate fi consumata.

Dupa ce termina de scris, adauga cele 5 picaturi de esenta de vanilie si 4 aripi dantelate de musca. Amesteca pentru cateva secunde, dupa care lasa alte 20 de minute amestecul la racit. In cele din urma, privi atent continutul si trecu pe pergament celelalte raspunsuri.

Culoarea potiunii finale: galben [este considerata culoarea succesului]
Mirosul: dulceag [probabil din cauza esentei concentrate de vanilie]

Cand amestecul fu terminat, Bell strecura potiunea si puse o cantitate semnificativa intr'o eprubeta. Isi lipi eticheta cu numele pe suprafata sticlei, si lua pergamentul de pe banca, punandu'le pe amandoua pe catedra, langa celelalte..
17 Nov 2010, 13:37
Am strans repede, dar eficient, eliberand masa ca sa pot scrie pe pergament:

Etape:

Etapa 1: Maruntireaa frunzelor de alun si fierberea acestora cu apa de ploaie si ciresele amare intregi;
Etapa 2: Scurgerea acestora (20 de minute);
Etapa 3: Maruntirea radacinii de migdal pitic;
Etapa 4: Adaugarea cenusii de Phoenix si radacinii;
Etapa 5: Adaugarea celor cinci picaturi de esenta de vanilie si a patru aripi dantelate de musca;
Etapa 6: Finalizarea (20 de minute).

Descrierea rezultatului

Culoare: galben-verzui
Miros: dulceag.

Multumita de ce am scris, am verificat scrisul de pe eprubeta si am pus lucrarea pe catedra.

[Image: F3NHsVq.png]
The darkest hour is just before the dawn.
Visit this user's website Find all posts by this user
11 Dec 2010, 00:01
Lucas astepta pana ce elevii pusera eprubetele cu potiunea pe masa apoi incepu sa le examineze in parte. La fiecare dintre ele, nota pe un pergament, observatii cu privire la miros, culoare si alte caracteristici ale substantei. Apoi isi indrepta atentia spre pergmentele elevilor, citindu-le cu mult interes. Dupa vreo 10 minute, timp in care acestia isi stransera lucrurile si facura curat la banca lor, profesorul se ridica in picioare si le zambi larg.
" - Sunt placut surprins de munca pe care ati depus-o. Pot sa spun cu mandrie ca toti ati realizat potiuni foarte bune. Intai voi acorda puncte celor care au realizat potiunea insa nu au notat si observatiile cerute. Nu voi acorda maximul de puncte, insa nu voi trece cu vederea munca lor.

Oliver Queen - 30 de puncte
Luna Slytherin - 30 de puncte
Lily Malfoy - 30 de puncte
Rosalie Andrews - 30 de puncte
Aimi Rawkuro - 30 de puncte
Jessica Jersey - 30 de puncte
Ema Snow - 30 de puncte

Acum, voi recompensa elevii ce au realizat intreaga cerinta.

Evelina Potter - 50 de puncte
Rosalie Andrews - 50 de puncte
Lily Malfoy - 50 de puncte
Bell Evans - 50 de puncte
Ema Snow - 50 de puncte

Probabil ca ati observat ca unii dintre voi va regasiti in ambele categorii. Am decis sa va acord puncte si pentru prima descriere a realizarii potiunii pe care ati facut-o inainte. Punctele obtinute pe case sunt:

Casa Cercetasilor - 130 de puncte
Casa Astropufilor - 60 de puncte
Casa Ochilor de Soim - 160 de puncte
Casa Viperinilor - 110 puncte

Oricum Felicitari tuturor!
Inainte de a va lasa sa plecati, vreau sa va notati tema pentru ora viitoare."

Lucas se gandi cateva secunde apoi spuse:
" - Scrieti in cateva randuri, o situatie in care ati avea nevoie de Potiunea "Lucky Fire". Prefer sa nu inventati deoarece fiecare are un moment in care si-ar dori sa aiba noroc si doresc sa aflu cat mai multe situatii ale voastre. Temele va rog sa mi le trimiteti prin PM pana pe 5 ianuarie. Aveti la dispozitie mai mult timp, desi este o tema scurta si usoara, deoarece vine Craciunul si nu cred ca o sa va stea gandul la tema de la Potiuni. Dupa sarbatori, va anunt ca vom incepe o noua lectie, care sper sa va placa macar la fel de mult ca aceasta, daca nu mai mult. Pana atunci va doresc Sarbatori Fericite si nu uitati de tema!"
Lucas rase impreuna cu elevii sai apoi ii privi cum paraseasu pe rand sala de curs. Presimtea ca acestia se indreptau direct spre curtea alba a castelului unde omatul depus intr-un strat gros ii astepta nerabdator.

The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.