Lectia II
|
25 Nov 2010, 21:28
|||
|
|||
Ceasul din cancelarie arãta cã ora va începe în 10 minute. Aºa cã Alice îºi adunã lucrurile pentru orã ºi se îndreptã spre clasã. Se plimbã pentru câteva minute pe holurile lungi, înalte, încâlcite, chiar înfricoºãtoare ar spune unii. ªi îºi aminti, ca în fiecare zi, anii ei de ºcoalã la Hogwarts. Dar nu avea timp sã fie nostalgicã. Nu atunci. Ajunse în faþa clasei de Apãrare Contra Magiei Negre, ºi deschise uºa cu veselie. O parte din elevi erau deja în clasã, iar ea intrã, ºi se aºezã la catedrã. Încet-încet, toate bãncile furã ocupate, iar ora putea începe. Alice îºi drese vocea, pentru a-ºi face elevii atenþi, ºi ºuºoteala se opri.
-Bunã dimineaþa, încã o datã, tuturor! spuse ea binevoitoare. Înainte de a începe rog pe cineva sã-mi spunã câte ceva despre vraja învãþatã ora trecutã: Expelliarmus. Mâini se ridicarã în aer, iar Alice numi pe... ![]() |
|||
25 Nov 2010, 21:57
|||
|
|||
Alice o numi pe Bell, iar aceasta se ridica in picioare, zambind.
"-Vraja Expelliarmus este cea mai simpla si utila vraja de dezarmare. Este folosita cu scopul de a face bagheta adversarului sa ii sara din mana, astfel acesta ramanand vulnerabil la blestemele celuilalt vrajitor. Farmecul poate fi folosit cu succes mai ales de elevii din primii ani, care nu sunt foarte initiati in tainele vrajilor. Si nu este de ignorat nici faptul ca insusi Harry Potter a folosit aceast farmec, in lupta cu Voldemort. Incantatia vrajii, E-X-P-E-L-L-I-A-R-M-U-S, trebuie rostita clar, fara inflexiuni ale vocii, iar bagheta trebuie sfichiuta corespunzator: trebuie efectuat un cerc din incheietura în sensul acelor de ceas, plecand din dreptul orei doisprezece, iar cand ajungem de unde am plecat, bagheta trebuie miscata de sus în jos, taind în doua cercul" spuse cercetasa, cu o voce limpede. |
|||
25 Nov 2010, 22:07
|||
|
|||
Alice zâmbi mulþumitã când auzi rãspunsul elevei ºi zise:
-Pãi, Bell, e un rãspuns mult mai complet decât aº fi vrut. Mulþumesc multe pentru cã ne-ai amintit aceste informaþii despre vrajã. 10 puncte Cercetaºilor. Ia loc te rog! Azi vom vorbi despre vraja Protego sau Vraja scut. Aceastã vrajã provoacã intoarcerea asupra atacatorului o anume vrajã minorã sau nu, farmec, sau blestem, sau micºoreazã efectul vrãjilor. Deasemenea, formeazã un scut care iesã din bagheta celui care rosteºte incantaþia vrãjii. Vraja vine din limba latinã, de la verbul "protego" care înseamnã a proteja. Deasemenea, vraja poate fi folositã în alte douã forme: Protego Horribilis, o variantã mai puternicã a vrãjii, împotriva magiei negre. Cum am spus, protego înseamnã a proteja, iar horribilis înseamnã oribil, cu sensul de mãreþ, grandios, pentru a pune în evidenþã puterea mai mare a vrãjii. Iar cea de a doua vrajã, Protego Totalum, unde "totus" înseamnã ca un întreg, în latinã, ºi vraja protejeazã o anumitã zonã. În timp ce Alice vorbea, lecþia apãrea sub forma unei scheme pe tabla neagrã, iar elevii îºi luau notiþe. Acum, înainte de a trece la partea practicã, are cineva vreo întrebare? ![]() |
|||
25 Nov 2010, 22:18
|||
|
|||
Dupa ce mi-am notat ce era pe tabla am inceput sa ma gandesc la o intrebare.
Folosisem de multe ori vraja Protego si se dovedise folositoare. Am ridicat mana iar Alice imi dadu voie sa vorbesc cu un zambet pe buze. -Ce se intampla daca folosim doar Protego impotriva magiei negre?E posibil ca scutul sa nu fie destul de puternic ca sa ii faca fata? am intrebat apoi m-am asezat jos asteptand sa mi se raspunda. Demons run when a good man goes to war. ~ This is the story of how i died. ~ ![]() ![]() ~ Oh,i could throw you in the lake or feed you poison birthday cake.
And i won't deny,i'm gonna miss you when you're gone!~ |
|||
26 Nov 2010, 11:16
|||
|
|||
Pana mea zbura pe pergament.
O vraja-scut. Eficient! Eram convinsa ca imi va placea si ora aceasta. Mai incercasem in trecut sa folosesc aceasta vraja, insa nu ma simteam niciodata stapana pe situatie. " - Doamna profesoara?" am ridicat eu mana. " Se poate intampla ca vraja-scut sa scape de sub controlul vrajitorului?" Probabil ca nu era cea mai inteligenta intrebare, dar mi-ar fi placut sa stiu raspunsul. Am zambit sfios si am asteptat ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
26 Nov 2010, 19:14
|||
|
|||
Douã eleve ridicaserã mâinile, dar Alice îi dãdu întâi cuvântul Evelinei. Ascultã întrebarea ei, ºi încercã sã formuleze un rãspuns cât mai clar pentru a îi lãmuri pe toþi cei care erau nedumeriþi.
-Mulþumesc pentru întrebare Eveline, este una foarte bunã. Evident cã se poate folosi doar "Protego" ºi împotriva Magiei Negre, depinde mult de vraja pe care dorim sã o oprim, ºi de intensitatea scutului. În cazul în care, vraja aruncatã asupra noastrã este una puternicã, vraja scut îi poate doar micºora efectul, dar foarte greu o poate respinge total, doar în cazul când este de o intensitate foarte mare. De aceea, este recomandatã cealaltã variantã a vrãjii, "Protego Horribilis". Sper cã te-am lãmurit. Cinci puncte Cercetaºilor. Ema, ce vrei sã întrebi? Alice ascultã ºi întrebarea elevei de la Ochi de ªoim ºi încercã, din nou, sã dea un rãspuns potrivit, dar nu-ºi gãsea cuvintele. -Ei bine domniºoarã Snow, nu am mai primit o astfel de întrebare pânã acum, ºi nici nu ºtiu vreo situaþie asemãnãtoare în istoria magiei. Oricum, vraja e controlatã de vrãjitor, ºi nu poate fi scãpatã de sub control. Mulþumesc totuºi pentru întrebare, cinci puncte ochilor de soim. Acum, pentru a trece mai departe, rog un elev din anul VII sã mã ajute. Vreau sã faceþi o vrajã de Dezarmare asupra mea, pentru a exemplifica vraja Protego. Vãd cã am voluntari. Astãzi, o sã aleg pe... OOC:Rog sã posteze un elev din anul 7 ![]() ![]() |
|||
26 Nov 2010, 20:55
|||
|
|||
Alice o alesese pe Bell, iar cercetasa se ridica, increzatoare. Isi lua bagheta de pe banca, si zambi.
"-Doar Expelliarmus, domnisoara Evans" spuse Alice, parca cititindu'i gandurile. "-Desigur" raspunse Bell, zambind usor. "-Si nu vraji non-verbale" continua domnisoara Morris. Cercetasa incuviinta din cap, iar Alice se posta in fata ei. "-La 3" spuse ea. "1..2..3!" continua. "-Expelliarmus!" sopti Bell, aruncand vraja de dezarmare, dar vraja scut a profesoarei se proiecta exact la timp. Bagheta tinerei nici nu zvacni in mana ei, iar cercetasa zambi. Bell se inclina usor, dupa care se intoarse in banca sa.. |
|||
28 Nov 2010, 21:52
|||
|
|||
Alice ridicã vraja scut.
-Mulþumesc, domniºoarã Evans! 10 puncte Cercetaºilor. Acum aº dori sã vã grupaþi cu colegul de banca, ºi sã faceþi pe rând vraja Expelliarmus, iar celãlalt vraja Protego. Profesoara miºcã din baghetã ºi bãncile sã strânserã de o parte ºi de alta a clasei, fãcând loc perechilor de elevi. Clasa era încãpãtoare, spaþiul nu îi împiedica pe elevi sã exerseze vrãjile. -Succes tuturor. Cei din anii mai mari, fiþi blânzi cu cei mai mici, bine? spuse ea, fixând cu privirea anumiþi elevi. De asemenea, dacã aveþi vreo întrebare, mã gãsiþi la catedrã. Alice se aºezã pe scaun, ºi privi cu elevii se gruparã, ºi începurã sã exerseze vraja... OOC:Bell, frumos cum ai continuat Hayley, iarta'ma ca ti'am sters postul, dar am mentionat sa posteze cineva din anul 7 poti sa postezi din nou, intrebarea ![]() ![]() |
|||
29 Nov 2010, 00:30
|||
|
|||
Asistam fascinata la curs, desi cunoasteam forma simpla a vrajii, si anume "Protego", cand profesoara ne-a rugat sa incercam vraja cu persoana de langa noi. Astfel m-am pomenit ca trebuie sa exersez cu Ema si m-am bucurat ca era ea, caci o cunosteam din prima mea zi in lumea magiei.
Mi-a zambit indulgent, ca si cum mi-ar fi spus ca o sa aiba grija cu mine, sa nu-mi fac griji. Parea sa fi uitat ca mi-am exersat si eu niste vraji inainte sa vin la Hogwarts, asa ca o intreb: - "Ia spune Ema pe care vrei s-o incerci prima? Expelliarmus sau Protego?" am intrebat-o zambind strengar - "O sa incerc Protego, dandu-ti o sansa de a incerca sa ma dezarmezi. Mi-e teama, insa, ca numai o sa incerci, caci n-ai experienta inca in domeniul vrajilor." mi-a spus Ema, zambindu-mi cald. - "Cum doresti" am spus, nereusind sa-mi sterg zambetul strengar de pe fata. "La 3, corect? 1 ... 2 ... 3! Expelliarmus" am spus clar, raspicat si foarte repede. La ceva pare sa-mi foloseasca faptul ca vorbesc mult si repede din fire. Probabil din simplu noroc, sau poate pentru ca era prea increzatoare Ema, am reusit sa o dezarmez, zburandu-i bagheta exact in timp ce striga "Protego!" - "Mai incercam o data sau schimbam?" am intrebat avand un zambet larg pe fata. Eram vesela pentru ca reusisem sa o dezarmez. Ema ma privea surprina, nu-i venea sa creada ceea ce vedea si a cazut de acord, zambind, sa schimbam. De data aceasta eram constienta ca era mai atenta. - "1... 2... 3! ... Protego!" - "Expelliarmus!" Asa cum ma asteptam, mi-a zburat bagheta din mana, inainte sa apuc eu macar sa fac vraja scut. Am ras amandoua si am continuat sa incercam; a doua oara am reusit amandoua sa facem vraja scut mai repede decat cea de dezarmare. Acum ii priveam pe ceilalti exersand, promitandu-ne una celeilalte ca o sa mai exersam cele 2 vraji, in timpul nostru liber, din moment ce ni se parea distractiv. ![]() When you'll believe everything is lost and there's nothing else you can do to win a battle, just think of your friends and you'll find the strength to win |
|||
29 Nov 2010, 09:52
|||
|
|||
" - Si totusi"am adaugat chicotind. " Hai sa mai exersam si acum, din moment ce mai avem timp" am zambit.
Probabil ca urma un moment de genu' ' Raul nu doarme niciodata, asa ca exerseaza mereu' si am zambit imaginandu-mi. " - Ok, la rand. 1... 2... 3... Si! Protego!" aproape ca am strigat. " - Expelliarmus!" spuse si Buffy. De data aceasta vraja imi reusise. Am zambit multumita si am schimbat. " - 1... 2... 3... Si! Expelliarmus!" " - Protego!" raspunse partenera mea, iar forta scutului ma impinse inapoi, facandu-ma sa ma impiedic si sa cad. " - Bravo!" i-am zambit mandra de rezultatul ei. Apoi am ras slab. " Probabil ca m-am dat prea aproape" m-am ridicat eu de pe jos si mi-am scuturat roba. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lecţia III | Alice Morris | 50 | 7,637 |
12 Sep 2011, 18:32 Last Post: Alice Morris |
|
Lectia I | Alice Morris | 35 | 5,645 |
15 Oct 2010, 16:55 Last Post: Alice Morris |