~ Alohomora ~
|
29 Nov 2010, 14:04
|||
|
|||
Am terminat de notat raspunsul pe pergament. Am ridicat capul si i-am zambit profesoarei.
"Ai inteles?" ma intreba aceasta. Am zambit, iar apoi m-am ridicat in picioare. "Da,va multumesc." am adaugat aproband din cap. M-am asezat, sprijinindu-ma de scaun si am asteptat continuarea lectiei. Oare ce vom mai face? ~For you,I'm Jess. ![]() ![]() Cele mai bune produse! O mare dragoste este de neconceput fãrã o mare inteligenþã; inteligenþa este egalã cu profunzimea sufletului; iatã de ce sufletele mari ating culmile umanismului; tot ele sunt ºi mari inteligenþe. |
|||
29 Nov 2010, 14:29
|||
|
|||
Fusesem prea inactiva la ora. Imi notasem cu viteza melcului toate notiunile despre vraja. Un cascat imi aminti cat de dulce este perna, mai ales combinata cu un pat si o plapuma, langa o soba calda... Fara sa vreau, incepusem sa notez pe caiet cateva mazgalituri, ca:
Pat+perna+plapuma+eu=LOVE Am desenat apoi o cateva inimioare prin jur si peste cateva secunde eram cu capul pe banca, rupta de realitate. Am cascat din nou, in timp ce pana imi cazu din mana, imprastiind cerneala pe jos. Nu-mi dadeam seama cat de caraghioasa aratam sau ca toata lumea ma privea ciudat, eu doar visam la patul meu moale, cu puf in el, si care imi duce dorul... ![]() Hayley Megan Alden |
|||
29 Nov 2010, 17:18
|||
|
|||
Desi ma aflasem in clasa pe parcursul orei inca nu spusesem nimic,desi o ascultasem pe doamna profesoara pentru a putea intelege ce ne explica. Imi placea aceasta ora,deoarece vraja Alohomora era una dntre preferatele mele,o foloseam foarte des in viata mea de zi cu zi.
Am ridicat mana sa o intreb raspund si eu la prima intrebare pe care ne-a pus-o doamna profesoara,iar aceasta m-a numit: " Doamna profesoara,vraja Alohomora este una dintre cele mai des folosite in zilele de astazi. Totusi , aceasta vraja da gres de multe ori,iar vraja "Bombarda" este considerata mult mai buna,dar majoritatea prefera Alohomora Bombardei. De ce? Doar prin pur si simplul fapt ca este o vraja mai 'silentioasa'? Si ne-ati putea spune de catre cine a fost descoperita aceasta vraja?" M-am asezat dupa ce ii spusesem doamnei profesoare aceste cuvinte. Speram ca nu fusese ceva stupid... ![]() |
|||
29 Nov 2010, 17:54
|||
|
|||
Intrasem incet la ora de curs deoarece intarziasem deja vreo 2 minute. Doamna profesoara preda deja si niste eleve raspundeau. Mie era umpic rusine si dupa ce primesc aprobarea doamnei profesoare sa iau loc ma indrept timid spre banca.
Doamna profesoara preda vraja ,, Alohomora'' , o vraja ce era folositoare la deschiderea usilor. Imi notasem in caiet despre aceasta vraja, dar deasemenea imi notasem si despre vrajile ,, bombarda'' si ,,colloportus'' si diferentele dintre cle trei vraji. Dupa ce ascult intrebarile elevilor, imediat in minte mi-a venit o intrebare: - Doamna profesoara, ne-ati explicat diferenta dintre vraja Alohomora si Bombardia. Dar dupa ce am ascultat ce ia-ti raspuns Jessicai mi-a venit in minte o intrebare. Daca o usa este vrajita sa nu se poata deschide cu ,, Alohomora'' , atunci o putem deschide cu vraja ,,Bombardia'' ? (chiar daca aceasta vraja produce daune, si spargeri de ziduri) Astept emotionata raspunsul doamnei profesoare ![]() |
|||
29 Nov 2010, 20:33
|||
|
|||
" - O sa raspund la ambele intrebari , desi seamana putin intre ele . Domnisoara Potter , daca vraja care este aruncata asupra unei usi este foarte puternica , nici o alta vraja nu are efect asupra ei . Nici macar " Bombardia " . Iar acum , as vrea sa raspund la intrebarea domnisoarei Andrews . Nu se stie cu exactitate cine a descoperit aceasta vraja . Unii cred ca a fost descoperita de un englez , dar nu este ceva sigur .
Imi pare rau ca nu te pot lamuri in legatura cu aceasta informatie . - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
30 Nov 2010, 18:15
|||
|
|||
Bell asculta toate intrebarile, notandu'si cu atentie si raspunsurile date de domnisoara profesoara. Adora materia asta, parea ca se imbina atat de mult cu celelalte. De parca ar fi fost baza tuturor.
Brusc, isi aminti de o veche carte de Farmece pe care o primise in dar Craciunul trecut, si in care citise ceva despre aceasta vraja. Ridica mana sa intrebe ceva, iar profesoara ii facu semn sa vorbeasca. "-Am citit intr'o carte ca numele acestei vraji vine de la o populatie din vestul Angliei, care in limbajul local inseamna "Prietenul Hotilor". Si intr'un fel ar avea logica, nu? Vraja este folosita pentru a deschide usi sau porti" spuse cercetasa, cu o voce limpede. |
|||
30 Nov 2010, 21:07
|||
|
|||
" Da . Intr'adevar asa este , domnisoara Evans . Ma bucur foarte mult ca ai si alte cunostinte despre aceasta vraja . Cunostinte care vor fi rasplatite cu 10 puncte pentru Casa Cercetasilor .
Acum ca fiecare a incercat sa raspunda la ora si sa isi exprime punctul de vedere in legatura cu aceasta vraja , as dori sa va intreb daca aveti vreo sugestie pentru tema . Fiecare poate sa face ce doreste .Daca vreti puteti face o demonstratie , un referat sau orice altceva doriti . Vreau doar sa vad ca va dati interesul . " - Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
01 Dec 2010, 00:19
|||
|
|||
Am ascultat tot ceea ce a spus profesoara.
"Hmmm.." am murmurat ganditoare. Inca nu stiam ce aveam sa fac la tema , asa ca m-am gandit cateva minute. Intr-un final , hotarasem sa scriu un mic referat despre aceasta vraja. Am luat pana de pe masa si am inceput sa scriu pe pergament. "Vraja Alohomora este o vraja foarte cunoscuta si extrem de usoara. Ea poate fi invatata inca din anul intai,nefiind foarte complexa si necesitand o concentrare atat de mare ca la alte farmece, de exemplu "Expelliarmus" sau altele.Este foarte utila, deoarece deschide usi,lacate si multe altele. Ea este asemanatoare cu " Bombarda " doar ca aceasta vraja sparge usile,lasand semne vizibile. Insa unele usi pot fi insa vrajite , astfel incat farmeul sa nu functioneze. As putea aminti doua cazuri ca exemplu. Atunci cand Hermonie Granger a incercat sa deschida intrarea secreta de la etajul al treilea al Castelului , si atunci cand tot ea a folosit-o pentru a-l putea salva pe Sirius Black in anul 1994.Opusul acestui farmec este vraja Colloportus." Am inmanat apoi pergamentul profesoarei,asteptand raspunsul. ~For you,I'm Jess. ![]() ![]() Cele mai bune produse! O mare dragoste este de neconceput fãrã o mare inteligenþã; inteligenþa este egalã cu profunzimea sufletului; iatã de ce sufletele mari ating culmile umanismului; tot ele sunt ºi mari inteligenþe. |
|||
01 Dec 2010, 00:23
|||
|
|||
" - O tema foarte buna , domnisoara Jersey . Sunt foarte mandra de tine pentru ca ai fost activa si ti'ai dat silinta pe parcursul intregii ore . Cu tot cu punctele de la activitate primesti 50 de puncte pentru Astropufi . "
- Bella Emily Rose - There's a white moon hanging in the southern sky, under the sun rising in the east, but the west wind sings for me. ![]() I love you , Dess. |
|||
01 Dec 2010, 13:38
|||
|
|||
Am ascultat tot ce ne spunea doamna profesoara Bell...dar nici macar nu ma gandeam la vraja pe care dorea sa ne invete...asa ca am soptit usor ...
-Da parca daca as vrea sa deschid o usa...as deschide-o in felul acesta... -Ar fi mai palpitant...sa vedem si ceva scantei... Alohmora....da sigur...Bombarda sau finite ar fi mult mai distractive... |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|