Lectia II - Vraja Nallaw
|
10 Nov 2010, 13:32
|||
|
|||
Ascultam cu atentie tot ce zicea doamna profesoara si totdeodata si intrebarile colegilor. Vraja era cu adevarat interesanta asa ca mi-am notat orice detaliu despre aceasta vraja. Vazand atatea maini ridicate , si faptul ca se pun multe intrebari imi fac curaj si ridic mana pentru a o intreba ceva pe doamna profesoara. Ea se uita la mine si imi zambeste, imediat imi dau seama ca mi s-a dat permisiunea de a intreba, asa ca rostesc imediat intrebarea:
-Doamna profesoara, stim deja ca vraja Nallaw , este o vraja periculoasa,considerata ca si un blestem de neiertat si doar Devoratorii Mortii o folosesc , ce se intampla daca noi o folosim acum sau in viitor dar doar pentru a scapa din situatii grave sau pentru a ne salva viata? Se mai considera ilegal ca am folosit aceasta vraja? Daca vreun reperezentant de la minister afla ce se poate intampla? Cu nerabdare astept raspunsul doamnei profesoare ![]() |
|||
02 Dec 2010, 17:19
|||
|
|||
<<Hmm...>> mi-am zis în timp ce mã scãrpinam cu vârful penei în spatele urechii. Pur ºi simplu simþeam furnicãturi în spatele urechii, însã...
<<Ah, la naiba!>> aproape am ºoptit când am realizat cã nu-mi folosesc unghia pentru a scãpa de mâncãrime, ci pana cu care tocmai scrisesem, încã plinã de cernealã. Am oftat ºi mi-am mai aruncat încã o datã ochii peste pergamentul unde notasem primele douã pãrþi ale lecþiei. Întrebãrile începuserã, din nou, de mult, însã eu rãmãsesem în urmã cu scrisul, pentru cã mã aºezasem în ultima bancã, pe deasupra singurã (logic cã nu aveam cu cine sã stau... doar eram nesuferita clasei...), ºi ca un adaos faþã de asta, nu am o vedere prea bunã. (În mod normal ar trebui sã port ochelari, dar mama insistã sã nu o fac, cã poate mi se corecteazã deviaþia de glob ocular de la sine, odatã ce mã forþez puþin... sau mãcar sperã sã se inventeze o vrajã pentru asta, ºi cine ºtie, în ultimã instanþã o operaþie Încuiatã?... pe naiba.) Recitind începutul lecþiei mi-a venit o întrebare în minte. Am ridicat mâna, ºi, fãrã sã aºtept încuviinþarea profesoarei, m-a luat gura pe dinainte (da, ºtiu, sunt destul de tupeistã, chiar nesimþitã aº putea spune... poate de aceea nu am coleg de bancã nici la Transfigurare... ºi totuºi, de ce mi-ar pãsa?): “Doamnã profesoarã, din câte ne-aþi spus pânã acum, vraja Nallaw s-a dorit a fi alãturatã Blestemelor de Neiertat. Chiar dacã inventatorului nu i s-a creditat cererea, tot face parte din Magia Neagrã, exact? Doar are un efect asemãnãtor blestemului <<Cruciatus>>... sau cel puþin dupã ce a fost modificatã de inventator... dar ce vroiam sã vã întreb este, în primul rând, de ce îl studiem la <<Transfigurare>>, ci nu la Apãrare Împotriva Magiei Negre? Adicã implicã ºi o anume dozã de Transfigurare, însã ne-aþi zis cã existã ºi un contrafarmec. Sau la Apãrare Împotriva Magiei Negre studiem doar-contrafarmecul? ªi în al doilea rând, la începutul lecþiei ne-aþi menþionat cã Alexander ããã... Alexander Silver a fost un om obiºnuit, ca noi toþi. Dar ne-aþi spus ºi cã era egoist ºi misogin... cum poate fi un om obiºnuit, aidoma nouã, egoist ºi misogin? N-ar reprezenta o excepþie? Sau a devenit egoist ºi misogin la maturitate, deºi ne-aþi zis cã <<încã de mic avea un caracter egoist ºi misogin>>? Bineînþeles, apogeul lui a fost alãturarea Devoratorilor Morþii. ªtiu cã întrebãrile mele se referã la ultima parte a lecþiei, dar nu mi-au venit în minte decât acum... ºi dacã aº mai putea adãuga una: aþi spus cã un funcþionar de la Minister, care nu i-a aprobat vraja vrãjitorului, a fost prima victimã a acestei vrãji. Pãi dacã se ducea cu ea sã o aprobe sau nu, ar fi trebuit exersatã înainte... ºi nu cred cã nimeni ar fi acceptat sã fie torturat în numele inventãrii unei noi vrãji...” Îmi venea sã spun <<poate doar propriul sãu spiriduº de casã>>, dar am realizat repede cã în sala de clasã erau ºi membri SPAS... ºi aº fi pus paie pe foc. Am continuat repede: “Desigur, cred cã existã o explicaþie foarte simplã, dar eu am vãzut contradicþii între toate aceste date. Sper sã-mi rãspundeþi la mãcar o întrebare.” ªi, în sinea mea: <<ar fi cazul... cã eu vãd cã aceste date pe care le-am comparat în minte sunt înºirate fãrã toate conexiunile necesare. Nu cred cã sunt aºa de bãtutã în cap, chit cã-s o nesimþitã de fel.>> Puteam sã jur cã profesoara avea sã fie mãcar puþin deranjatã... dar oricum, pusesem întrebarea. Ce aº mai fi putut face? ªi, în fond, eram sigurã cã aº fi întrebat tot acelaºi lucru. C’est la vie. |
|||
06 Dec 2010, 17:56
|||
|
|||
Arwen asculta intrebarea lui Rosalie, si dadu din cap in semn de aprobare.
"-Bineinteles ca daca tratamentul nu este respectat intru-totul vor aparea reactii adverse..ca si in cazul oricarei alte boli, daca nu sunt intrunite conditiile date de Vindecator. Si vor ramane sechele, care nu mai pot fi vindecate..5 puncte pentru Ochi-de-Soim" spuse profesoara. Urma intrebarea Bellei, iar tanara raspunse: "-Intr'adevar, infectarea plagii este fatala..Iar respectivele protuberante apar si atunci cand rana este infectata, dar intr'o forma mult mai grava, fiind mult mai greu de videcat..o intrebare foarte buna, 5 puncte pentru Cercetasi". O alta mana se ridica, iar Arwen ii facu semn sa vorbeasca. "-Ai facut corelatie cu vraja Patronus, folosita de catre Harry Potter in anul V la Hogwarts, nu? In cazul acestei vraji, nu se poate folosi aceasta scuza..nu folosesti un asemenea farmec pentru a scapa dintr'o situatie dificila..te poti folosi de vraja de impietrire, sau o vraja de legare corporala..in niciun caz acesta..daca totusi o folosesti, trebuie sa suporti consecintele..inca 5 puncte pentru casa Cercetasilor" spuse ea. O eleva noua puse un sir de intrebari, dandu'si chiar singura raspuns la unele. "-Este adevarat..vraja Nallaw face parte din Magia Neagra, dupa cum ai spus si tu..Acest farmec se studiaza la transfigurare, in primul rand pentru ca este inclus in programa..in al doilea rand, toata vraja are ca efect transfigurarea chipului. Bineinteles ca putea fi invatata si la Aparare contra Magiei Negre..dar acolo, dupa cum tot tu ai spus, veti invata contrafarmecul..desi il vei afla si din aceasta lectie..Si intr'adevar, Alexander Silver era un maestru in ceea ce privea starile acestea sufletesti..dar oricare dintre noi ar putea fi misogin, sau egoist, si nu cred ca cineva l'ar considera Devorator, am sau nu dreptate? Totul tine de caracterul nostru..de obicei, acesti oameni nu aleg nicio tabara..pentru ca se gandesc doar la ei, din moment ce sunt foarte egoisti. Dar el a fost o exceptie, alaturandu'se Devoratorilor. Si da, acel functionar a fost prima victima..normal ca vraja trebuia testata, dar din moment ce nimeni intreg la cap nu s'ar fi oferit, dupa ce a fost refuzat, domnul Silver a considerat ca asa ar trebui sa procedeze..sa aplice blestemul asupra lui. Sper ca te'am lamurit, domnisoara Blythe. 20 de puncte pentru Cercetasi..Iar acum, sa trecem la urmatoarea parte din lectie" murmura Arwen, zambind ingaduitor. Flutura bagheta incet, iar scrisul de pe tabla fu inlocuit de altul. "Va rog notati'va aceste informatii, iar daca aveti intrebari nu ezitati sa le puneti!" spuse ea, cu o voce limpede. Partea a III-a - Problema Vindecatorilor Aceasta vraja nu a fost privita cu ochi buni de catre Vindecatorii de la Sf.Mungo. Acesta a fost un element important in interzicerea vrajii. Era foarte greu sa vindeci un pacient care a suferit efectele acestei vraji. Tratamentul era greu si iti trebuia multa rabdare, atat sa'l aplici cat si sa'l suporti. Vindecatorii trebuiau sa reconstituie chipul desfigurat al vrajitorului, ceea ce era o munca grea si obositoare. In acea perioada erau numiti de catre oameni "Criminalistii". Cateodata, se iscau mici revolte, dar erau repede calmate de Ministerul Magiei. In trecut, nu exista tratamentul cu reconstituirea fetei si proiectarea prin magie a unei masti identice, asa ca vindecatorii nu puteau face mare lucru. Prin cateva vraji simple ii atenuau durerea vrajitorului, dar acesta era singurul lucru pe care il puteau face .De cele mai multe ori, rana era lasata sa se vindece si din cand in cand era tratata cu alcool special. Nu existau tratamente, medicamente ori vraji prin care sa vindeci plaga. Acum insa, Vindecatorii de la Spitalul Sf. Mungo au inventat multe potiuni si alifii menite sa ajute la tratarea mai rapida a ranii. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
06 Dec 2010, 20:54
|||
|
|||
Am ascultat si mi-am notat cu atentie ceea ce ne spunea doamna profesoara despre vraja "Nallaw". Totul mi se parea foarte interesant,insa era ceva ce ma intriga desi banuiam raspunsul. Am ridicat mana sa raspund,iar doamna profesoara m-a numit.
"Doamna profesoara,ati spus ca faptul ca vraja nu a fost privita bine de catre Vindecatori,cei de la spitalul Sf. Mungo a fost un element important in interzicerea vrajiii. Desigur,mi se parre foarte bun acest lucru avand in vedere pericolele pe care le provoaca vraja Nallaw. Insa sunt curioasa... Cel care a creeat vraja,sau poate chiar si Devoratorii initial nu au dorit sa se razbune pe cei care au interzis vraja,poate chiar pe Vindecatorii care s-au opus legalizarii ei?" Am terminat de soptit intrebarea dupa care m-am asezat inapoi pe scaunul meu asteptand un raspuns. ![]() |
|||
10 Dec 2010, 22:26
|||
|
|||
Arwen asculta intrebarea, dupa care raspunse:
"-Creatorul acestui blestem, inclusiv Devoratorii care l'au transformat, au avut grija ca acesta sa fie cat mai daunator. Nu ii interesa pe ei sa se razbune pe Vindecatori, cel putin nu Alexander, cand a creat vraja. Atunci nu stia ca va fi interzisa. Iar Devoratorii. Ei sunt incantati sa vada pe oricine suferind, sau avand necazuri. E in natura lor sa fie rai. Deci nu au facut'o sa se razbune, ci pur si simplu sa ingrozeasca lumea magica, poate chiar si pe cea Incuiata..5 puncte pentru Ochi-De-Soim". # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
10 Dec 2010, 23:42
|||
|
|||
Statand cuminte in banca mea si luand notite, am auzit Ca ODS a luat 5 puncte.Era un pas catre un punctaj mai mare.
Dupa ce auzse-m asta, I-am soptit colegei mele, Crysabella: "-Crezi ca o sa ia si casa ta puncte?" Dupa ce am intrebat astaa, am asteptat raspunsul, luand in continuare notite. ![]() Intr-un an cu Sarbatoare, Sa aveti o pofta mare, Bucurie, veselie, Iarna ce o sa vie, Cadouri sa primiti, Bucurosi, dar nu lihniti. Asa este lume, m-am intors. |
|||
11 Dec 2010, 15:05
|||
|
|||
Am notat repede pe pergament. Apoi, cuvantul 'criminalisti' mi-a sarit in ochi. Parca puteam auzi cum rotitele din creier se invart, dar rezultatul muncii lor a fost doar o intrebare cam lipsita de sens.
" - Doamna profesoara" am ridicat timid mana. " Exista particularitati in... felul in care este... desfigurata fata unei victime? Ma refer, se pot identifica anumite puncte ce ar putea duce la gasirea faptasului? Stiu ca fiecare subiect prefera anumite parti. Unii prefera sa vada ochii victimelor, altii nasul..." ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
23 Dec 2010, 17:13
|||
|
|||
Bell isi nota lectia de pe tabla, dupa care lasa pana jos si isi privi verisoara. Una dintre eleve intreba ceva, iar aceasta nu ezita in a'i raspunde aproape imediat. Ema ridica si ea mana, punand o intrebare, iar Bell se gandi si ea la una. Arwen ii facu semn sa vorbeasca.
"-Ati spus ca Vindecatorii au acum mai multe metode prin care pot trata plagile provocate de blestem, cum ar fi alifii sau potiuni vindecatoare. Din ce sunt acestea formate? Au vre'un ingredient special?!" intreba ea. |
|||
23 Dec 2010, 17:18
|||
|
|||
Arwen observa o eleva noua la cursuri, care incerca sa comunice cu colega de banca. Tanara zambi, si spuse cu o voce ingaduitoare.
"-Domnisoara Monontoia, aveti vre'o nelamurire?" intreba ea, iar fata dadu din cap in semn de dezaprobare. Alte maini se ridicara, iar Arwen le facu semn sa vorbeasca. "O intrebare foarte buna, domnisoara Snow. S'au observat cateva particularitati, la aplicarea blestemului. Cei care aveau sentimente puternice de ura fata de victime au distrus in special partea fruntii si a ochilor, cei care simteau teama inspirata de victima, prin blestem au reusit sa lezeze partea urechilor, iar cei care erau invidiosi, afectau prin blestem mai ales obrajii si partea inferioara a chipului. 5 puncte pentru Ochi-de-Soimi!" spuse ea. Bell ridica si ea mana, iar tanara o lasa sa vorbeasca. "Potiunile au caracter vindecator, mai ales pentru ingredientele pe care le contin. In principal, extracte importante din plante, si cel mai important ingredient..lacrimile de Phoenix. Sunt nelipsite din aceste potiuni vindecatoare. Cercetasii castiga si ei 5 puncte!" sfarsi Arwen. # Bell Evans Clone ![]() Just because you've got the emotional range of a teaspoon doesn't mean we all have. |
|||
28 Dec 2010, 16:46
|||
|
|||
Melody isi nota lectia pe pergamente, si zambi. Lectia era foarte interesanta, mai ales pentru cei care erau pasionati de Vindecare. Nu si cazul ei.
Ridica totusi mana, venindu-i in minte o intrebare. "-Domnisoara profesoara, ati spus ca atunci se iscau mici revolte. Care erau motivele pentru care existau scandaluri?" spuse ea, cu glasul raspicat. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lectia I - Introducere | Veronique A. Dupont | 31 | 4,728 |
16 Jan 2012, 18:38 Last Post: Veronique A. Dupont |
|
Lectia III - Fera Verto | Bell Evans | 20 | 3,455 |
05 Aug 2011, 21:36 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Istoria Transfigurarii | Arwen Jade | 35 | 5,422 |
26 Oct 2010, 18:37 Last Post: Arwen Jade |
|
Lectia IV - Vraja Kndun | Bell Evans | 30 | 6,425 |
25 Aug 2010, 20:25 Last Post: Kasumi Mikoto |
|
Lectia III - Animagi. Varcolaci | Bell Evans | 59 | 12,274 |
15 Jul 2010, 16:32 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia II - Transfigurarea animalelor | Bell Evans | 42 | 8,595 |
08 May 2010, 18:50 Last Post: Bell Evans |
|
Lectia I - Principalele categorii de Transfigurari. Notiuni elementare | Ginny Malfoy | 26 | 6,110 |
17 Mar 2010, 10:06 Last Post: Guest |