Ignoranta
|
19 Dec 2010, 12:09
|||
|
|||
Ch.4. Duelul
Partea 1 : Ceea ce nu este ceea ce pare Hermione pov.: Una dintre cele mai stupide lucruri din viata mea s-a intamplat in acea dimineata care urma dupa noaptea ploioasa . Mergeam spre clasa de D.A.D.A. fara sa ma gandesc la altceva , nu atunci cand exista pericolul sa o iau la bataie pe Josephine intr-un stil mai putin vrajitoresc , ea stand la doar cativa metri departare de mine . Si nu atunci cand in spatele meu Flitch comenta la cel mai mare dintre gemenii Weasley , si anume George . -Hei,Hermione,ma saluta unul dintre putinii care mai vorbeau cu mine , Neville Longbottom . Continuam sa merg , sperand ca poate nu va veni mai aproape . Nu de alta dar nu aveam chef sa ma vada cineva cu Neville Longbottom . Neville Longbottom ! Dar el veni , poate spera ca nu l-am auzit . -Ce faci ? ma intreba cand ajunse exact langa mine , mai sa imi puna mana pe umar . Am vazut cum Josephine zambea la mine de unde era cu aerul ei superior . Da,bine,fata asta ascunde un secret si sa nu-mi spui mie Hermione Jean Granger daca nu e asa . Devoratoarea Mortii stupida , I-am aruncat una dintre cele mai veninoase priviri ale mele inainte sa ma intorc sa ii raspund lui Neville . -Incerc sa ajung la ora . -Super,spunea alergand pe langa mine . Ce ai? -Defens Against Dark Arts . -Si eu , tipa fericit pe langa mine de parca ar fi inceput sa ploua cu galeoni . Am continuat sa merg , ajungand la etajul trei.La cat de mare era castelul era clar o realizare ca imi mai aminteam pe unde se ajunge la ore si ma gandeam cu groaza la Potiuni cand va trebui sa merg pana in partea cealalta a castelului doar ca sa pot sa cobor in pivnita brr … nu puteau sa le puna una langa alta ? Clasele vreau sa spun . Desigur ca nu,ce daca mergem cativa kilometri (ca tot vorbim de asta azi Dumbledore a zis ca toate scarile s-au defectat din cauza unor mici – mari accidente . Cine l-a pus pe Astropuful ala de anul trecut sa sara de pe cea mai inalta nu stiu . Ernie MCmillgan sau ceva de genul . ) de la Transfigurare pana la Previziuni despre viitor , dupaia sa coboram sute de trepte si dupa cativa kilometri de mers pana la Potiuni ca dupa sa urcam iarasi pana la Defens Against Dark Arts ? Pe cine intereseaza ? Pe astia care guverneaza scoala in nici un caz . -Ti-ai mai revenit?ma intreba cand ieseam pe Podul Suspendat . -Da,maraiam exasperata . Nici nu poti sa iti inchipui tu cat , am adaugat cand l-am vazut pe plangacios facand o grimasma . -Pe bune sange mal? Tipa cineva din spatele meu . -Ce vrei Pansy ? intrebam cand am vazut silueta ca de ceapa a fetei Viperin apropiindu-se de mine . Tragi cu urechea ? -Nu,doar ca uite acolo !!! tipa . -Ce?Ce e?m-am trezit ca zic cand arata un punct la intamplare in spatele meu . -Horcrux ! tipa ea razand . La cativa centimetri de ea pe fata Josephinei aparu o urma de incruntare care disparu imediat . -Haha,deci te-a mancat Voldemort?Sau te pastreaza pentru desert? Fata lui Pansy capata o roseata urata si spuse pe cat de calma mai putea sa fie : -Macar eu nu scap printre degete chestii de genul . Cativa elevi din toate casele se apropiara de noi . Bietul Neville era prins la mijloc daca incepea un duel , posibilitate care nu era exclusa . Prin multime i-am vazut si pe asa zisii mei prieteni , Harry si Ron inaintand pana in spatele Hannei Abbott de la Astropufi . -Macar eu nu atac pe nimeni … si eu nu sunt o Devoratoare . Cativa elevi ramasera cu rasuflarea taiata . -Nici eu , altcineva e Devoratoare aici , Granger . O idee imi trecu prin minte : -Pentru ca tu nu esti suficient de priceputa?Pentru ca Voldemort (cativa tipete ) nu umbla cu toti tamptii?Pentru ca toata comunitatea vrajitoreasca este inspaimantata de Devoratori? Ok,nu chiar toata dar am si eu nevoie de efecte . -Nu , nu din cauza asta . A si sa stii ca … inca mai am horcruxul . -Poate se trezeste posesorul lui sa il controleze , tare as rade . Si de ce comentezi tu acum? -Cometez ca nu am ce face ? Oare , isi roti ochii intunecati Pansy sarcastica . Vreau sa iti transmit un mesaj din partea Lordului Voldemort . Vreau sa rad de tine , sange-mal . -Atunci n-ai succes ,am spuse si mi-am facut loc prin multime . -Stai!Nu vrei sa ne duelam?striga dupa mine . -Ba da,i-am raspuns scotandu-mi bagheta . Ceilalti s-au dat m-ai in spate pentru a ne face loc si Pansy incepu : -Levicorpus ! Vraja aproape ca ma nimerii dar am oprit-o folosind ,,Protego” si am contraatacat , Nu aveam de gand sa ii mai dau odata sansa sa castige , nu din nou . Nimic nu se intampla din nou,niciodata . (pentru cine nu stie vedeti ,,Niciodata din nou” – acolo in unul din capitole e mai pe larg explicat) -Rictumspempra! Incercam sa ma rezum la atacuri minore , dar daca avea degat sa foloseasca ceva mai avansat ( gen ,,Stupefy” ![]() Bara si vraja se intoarse impotriva mea . Am fost nevoita sa ma dau mai in spate ca sa nu fiu lovita . Nu de alta dar nu prea aveam chef sa incep sa rad pe aici,cu atata lume de fata . Asa fie vorba nu prea vedeam in Pansy o amenintare , doar putina distractie . Au trecut vremurile de asta vara cand ea a facut ce a facut . Nu trebuia sa zic asta ! In urmatoarea secunda aceiasi senzatie de aseara , cea ca si cum asi fi foat arsa incepu sa ma acapareze , dar mult mai incet . Atat de incet incat nu mi-am dat seama ce se intampla pana cand a fost prea tarziu sa mai opresc ceva . Pansy statea cu bagheta indreptata spre mine si am avut ciudatul impuls de a face un Patronus . De parca asi putea sa fac . Si la fel de repede se opri , iar eu nu mi-am dat seama de ce pana cand am vazut silueta masiva a directorului . Ne privea ( ca de obicei ) dupa ramele in forma de semiluna mai furios ca niciodata . -Toti ! In clasa ! striga imprastinndu-ne si improscand peste tot cu saliva . Bleachh … Asa cum alergam dupa pe scarile care duceau in sala de D.A.D.A. nu mi-am dar seama ca mi se desfacuse siretul asa ca Neville a calcat pe el , facandu-ma sa cad pe spate si direct in Ron Weasley care se impiedica si el pana cand cazu peste Pansy iar ea aluneca cateva scari in spate lovindu-se de bara . Iar cu toata larma profesoara iesi din clasa si incepu sa tipe . Da,Hermione,esti tare . -Ce se intampla aici?urla ea la noi iar noi incepuseram care mai de care sa balbaim ori scuze ori alte chestii abia inteligibile . O singura persoana ramasese perfect calma . Josephine , desigur . Ba chiar parea ca ii place toata traba . ![]() Nu faceti power-play cu personajul meu |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Ignoranta - by Luna Slytherin - 18 Sep 2010, 09:35
Re: Ignoranta - by Luna Slytherin - 08 Oct 2010, 11:29
Re: Ignoranta - by Helena Daphne Rose - 08 Oct 2010, 12:02
Re: Ignoranta - by Jessica F. Jersey - 08 Oct 2010, 15:57
Re: Ignoranta - by Luna Slytherin - 12 Oct 2010, 11:09
Re: Ignoranta - by Luna Slytherin - 19 Dec 2010, 12:09
|