|
O noua cale, sau doar o simpla plimbare ?
|
|
20 Dec 2010, 19:11
|||
|
|||
|
~Amintire~
Radioul canta acelas cantec de ore in sir.Acelas cantec pe care eu nu o intelegeam desii era in limba mea , si rasuna intr-una nota aceea muzicala care ma scoatea din minti.Alaturi de mine se afla o fata inalta , cu ochi caprui imensi si un par lung in valuri brune.Odata era fata cara "vroiam sa ajung".Stateam eu cu ea ascultand ore in sir melodii in orice limba , si dansam de cate ori simtea ea nevoie ca vrea.Eu eram un mic copil , care nu stia altceva decat ca vrea sa danseze , sa cante , sa se distreze. "-Layla hai danseaza fi tu!"zise ea cu o voce calduroasa.Ma privea mereu cu o admiratie si cu iubire , insa eu mereu o priveam ca pe o zeita care imi doaream sa ajung.Puteam sa stau zile intregi sa ma uit la ea si sa ii studiez miscarile , rasul , care atunci imi parea atat de fericit.Acum realizez cum era ea.O fata nefericita care a ajuns sa isi paraseasca familia si casa parinteasca din cauza unui tata ce nu putea sa ofere iubire. Imi i-au ceasul inimii in mana si rotesc o roata mica care invarte timpul.Sa dau timpul inapoi pentru o secunda , poate pentru o ora sau poate pentru o vesnicie.Si ce vad?Vad oameni care au fost langa mine in orice clipa din sufletul de copil , oameni care m-au inavatat ce este viata si cum sa ma descurc.Si vad o femeie....O femeie care ma invatat cel mai important lucru din lume. "-Layla,ce stai si plangi aici!Crezi ca viata e asa de lunga?I-a ridicate acum.Tu mereu trebuie sa zambesti ca sa invingi orice opstacol." Da...Imi amintesc clar cuvintele ei.Ea stie cel mai bine sa zambeasca cand doare , si de asta o credeam.Ma invatat multe lucruri insa niciodata nu mi-a explicat iubirea.Desii stiu ca iubirea nu se explica , niciodata nu am primit ajutorul nimanui sa imi explice unele lucruri de ce se intampla asa. Daca invart rotita mai departe apar doua cartiere.Doua cartiere in care eu am crescut , in care eu am trait impreuna cu oameni pe care acum s-ar putea sa nu ii mai recunsc.Strazile erau pline de aceste suflete care sufereau , dar mereu imi zambeau ca eu sa nu vad asta.I-a reusit.Nu mi-am dat seama pana acum.Acum sunt oameni care trec pe langa mine pe strada, nu imi mai recunosc chipul si mi-au uitat si ochii. "Ochii care nu se vad se uita!". Imi i-au ceasul in manaca cealata si incet sa invart mult , mult rotita si.... "-Semeni cu o prietena de la gradinita."zise fata razand in timpul orei e romana in clasa intai.Doua fete care radeau de rupteau cerul , desii deabea isi vorbisera. "-Nu stiam ca stii maghiara." "-Nici eu nu stiam , ca tu stii." Din primele ore de scoala , din primele ore din aceea viata noua , ele nu realizasera ca vor devenii prietene cele mai bune.Cine se putea gandi?Dar acum stiu , o stiu prea bine.Nu poti sa stii cine iti va fi prieten peste nici cinci minute.Dar o prietenie care s-a format repede , va tine mult! "-Le iubesc pe fetele mele si pe fratii mei!"am zis asta cu ceva vreme in urma unei fete de varsta mea. Inca tineam in mana tic tac-ul acela care astepta sa mai invart odata, si inca odata reluand esentialul din bucata asta de viata pe care o am. ~Revenire~ "-Te iubesc fiinta!"i-am zis eu considerand ca trebuie sa stie , desii o stia de mult."-Iti mai dedicam tie cantece din prostie , in serios , prin surprindere sau poate cand nici nu iti dadeai seama , asa ca lasa-ma sa iti cant cu vocea mea groznica un cantec pe care eu il ascultam de o mie de ori." In ziua-n care am plecat Pe strazile pustii si reci, Zapada cadea. In alt oras alte cladiri, Cu alte glasuri si priviri Ma va-ntapina. E-atat de greu sa uit dintr-o data De strada si prietenii mei, De locurile-n care-alta data Radeam,plangeam cu ei. Dar cine stie ce-i in inima mea?Oare,Oare? De cate ori am incercat sa uit Doare,doare! Si-n ziua-n care ne-am cunoscut Eu am stiut de la-nceput. Ca-i nimic nu-i pierdut. Chiar mai departe voi pleca Si-n urma mea eu voi lasa Noaptea ce va cadea Nu-i usor sa uit dintr-o data Privirea si zambetul sau Si locurile-n care-alta data Minteam ca va fi al meu! "-Am schimbat unele lucruri , ca sa se potriveasca."am recunoscut eu razand."-Dar bine inteles ca nu plec sa mor , ti-am mai zis , ma intorc!O sa imi fie dor de voi , foarte dor ,dar ia asta ca pe un test pentru atunci cand o sa plec definitiv." No music = No life! Dacã lumea îþi dã motiv de plîns , atunci tu dã-i motiv sã rîzi din toatã inima!
To be free,to be wild and to be just like a child and if i get lost,i really don't mind,cause i'll be doing just fine... |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|