Cumparaturi cu peripetii
23 Dec 2010, 21:46
Parasisem Hogwarts cu intentia de a cumpara cadouri de Craciun pentru mana de prieteni pe care mi-o facusem la castel, dar mai ales pentru prietenii, mai vechi, din afara castelului. Nu de alta, dar celor cu care-mi petreceam vremea in timpul perioadelor de curs le puteam arata mai des recunostiinta mea... mai ales pentru bombele cu miros de balega care-mi aterizau in cap ori de cate ori incepeam sa bat campii despre iubirea mea imbatabila pentru dragoni. ("Ooo nu, Crysella, iar dragoni mari, frumosi si bubosi?...")

Problema e ca avusesem proasta inspiratie de a incerca sa-mi spal singura jacheta mea lunga, captusita cu blanita roz, care capatase o tenta violacee in urma ultimului atac cu cerneala indreptat de Peeves asupra celor din anul al III-lea, folosind o vraja oarecum... experimentala. ("Folosind Hapa-Paka-Waterwapa o sa ai toate beneficiile unei masini de spalat profesionale de la Hotelul Ritz, asa sa stii!" imi spusese Elizabeth Huppleby, cea care purta mereu esarfe tricotate, intr-un acces de colegialitate, cand incepusem a analiza en detail genealogia materna a lui Peeves...) Hapa-Paka-Watercaca aaa.... adica Hapa-Paka-Waterwapa se dovedise a fi oarecum... temperamentala. Jacheta se curatase de toata porcaria si chiar mirosea a vanilie si papaya, insa la fiecare sfert de ora de purtare ba se uda brusc, incepand sa implore o Vraja de Uscare (da, capata si darul vorbirii...), care nu functiona, bineinteles... insa se usca de la sine dupa cinci minute. Ba incepea sa se frece stanga-dreapta pe corp, lasand dare rosii si multe usturimi, fara a putea fi data jos. Ba... in fine, multe alte chestii. Avusesem placerea de a trece prin ele in ora care trecuse de cand parasisem Hogsmeade.

"Imi bag picioarele!" am exclamat cu naduf in mijlocul strazii, cand jachetei mele incepusera sa-i creasca niste maneci enorme care se roteau de nebune, cu tot cu mainile mele. Cativa trecatori se uitau scandalizati. "Da' ce, va pare ca eu am vrut ast..." Vorbele mele au fost intrerupte de o voce pitigaiata si batjocoritoare: "Plangacioasa Sella nu are gusturi de fashion/Trala-lala-laaa/Si dintr-o traista veche plina cu lipitori si-a facut o haina/Trala-lala-laaa/Haina este mai desteapta ca ea/Trala-lala-laa!!!" "O, mai taci din gura! Da, bine, stiu, vorbesc cu o haina..."

Dupa cateva minute am reusit sa scap de jacheta enervanta, pe care am facut-o una-doua bucati. Injurand in gand, mi-am zis ca nu mi-ar strica ceva nou de imbracat. Si, dand sa ma intorc inspre Magazinul de Robe, am simtit o izbitura in umar.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Re: Cumparaturi cu peripetii - by Crysella Blythe - 23 Dec 2010, 21:46