O zi cu peripetii
|
31 Dec 2010, 22:56
|||
|
|||
Sa te scoli cu noaptea in cap este ceva normal pentru orice tanar boboc ajuns peste noapte la Hogwarts.Dar sa "fugi" de la Hogwarts la Minister intr-o zi atat de frumoasa de Sambata este clar o nebunie.Si de ce tanarul nostru boboc a plecat de acolo?Nu a incalcat nici'o regula,era o zi de Sambata destinata calatoriei cu ajutorul biletului semnat de parinti.Chiar daca tanarul nostru vrajitor ar fi trebuit sa fie in mod normal la Hogsmeade,daca se va intoarce in mai putin de 3 ore, nu se va stii nici'o'data ca el ar fi incalcat vre'o regula.Dar chiar si asa,de ce s-a dus el tocmai la Minister?
"Trebuie sa aflu adevarul",isi repeta Daniel tot drumul.Oare ce adevar?Oare sa fi patit el ceva ce nu necesita amanare?Cu siguranta ca el stia.Dar nu vroia sa o arate. Ajuns la Minister,a continuat sa incalce reguli.A intrat ilegal prin telefonia publica a Incuiatilor si a intrat in Departamentul Misterelor nesupravegheat.Si totusi ca un elev de anul I sa se plimbe atat de liber prin Minister nu e de colo. Insa,tanarul nostru Daniel nu observase ca era urmarit.O vrajitoare inalta,cam de 1 metru 77 cm,satena,ochi caprui si o palarie de sarpe verde pe cap.Rosalie Andrews Blackfire, absolventa a Hogwarts, de 2 ori campioana mondiala la Turneul Mondial de Transfigurare si fosta Sefa de Casa a Ochilor de Soim.De asemenea o foarte buna duelista.Cu siguranta ca nu-si gasise cea mai buna zi pentru a invada Ministerul tanarul Daniel. - Stai pe loc,striga Rose. - Cine esti ? striga speriat Daniel. Vrajitoarea avea bagheta in mana si indreptata catre Daniel.Erau la cam 8 metri distanta unul de celalalt.Daniel isi scoase bagheta. - Fi serios baiete. Un boboc?! Un boboc sa ma invinga pe mine?Zi mai bine ce cauti aici! Daniel se uita speriat. - Pai.. nu stiu.. caut Departamentul Misterelor.. - Esti chiar aici,replica Rose. Ce cauti mai exact? - Am venit sa raportez.. am descoperit un monstru.. un Dementor.M-a urmarit tot drumul de la Hogsmeade pana aici.Nu am stiut cum sa scap de el. Vrajitoarea se uita mirata si intr-un fel speriata spre tanarul vrajitor. Nu incerca niciodata sa impresionezi sau sa fi prea complex.Nu iti va iesi.Fi simplu si la obiect si vei izbuti!,by m3[Mihai Petre Jr.]
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|