O aventura in noapte
|
26 Mar 2011, 15:17
|||
|
|||
Eram incurcata. Si imi doream sa gasesc o solutie la ghicitoare... Mi-am framantat fruntea cu degetele-mi reci, un obicei pe care il pierdusem. Si apoi...
M-am uitat la fete blocata, cu ochii mari si incercand sa-mi amintesc exact cuvintele. " - Credeti ca Cercetas si Ochi-de-Soim stiau de Tom Stoppard? Sau invers? Daca nu ma insel, Stoppard a trait dupa ei, la multi ani diferenta, dar daca gasise raspunsul? Daca... Oh, Doamne! Poate ca asta este!" Am recitit infrigurata ghicitoarea. " - Soapte fara de cuvinte. Rasarite in cotlon de minte. Ganduri. Susura si sasaie in veci, Umbla si tot cauta. Gandurile si memoriile vorbesc mereu. Le simtim intotdeauna prezenta. Si intr-un fel sau altul are legatura cu apa, dar nu cu apa adevarata. Poate e vorba de apa memoriilor! In timpurile vechi multi filozofi spuneau ca amintirile noastre sunt apa sufletelor. Si sunt destul de sigura ca Incuiatul celebru descoperise ceva. Imi vine greu sa m gandesc ca a fost o pura coincidenta tot ce a spus." Am inceput sa ma plimb de colo-colo, in timp ce-l citam pe Stoppard. " - 'Noi trecem pe podurile noastre cand ajungem la ele si le ardem in urma noastra, cu nicio dovada a progresului nostru, exceptand amintirea unui miros de fum si o prezumtie ce candva ne uda ochii.'" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|