|
26 Mar 2011, 22:47
(This post was last modified: 16 Jul 2011, 23:44 by Bell Evans.)
|
|
Bell Evans
|
RP Posts: 2896
Casa: Niciuna
Galeoni: 4367
Animal: Bufnita alba - Eowyn
|
|
- Dumbledore e personajul meu preferat; nu stiu de ce, dar am fost atrasa de persoana lui inca de la prima carte. Cand a aparut pe strada lui Harry, si a stins luminile cu Deluminatorul, asteptandu'l pe Hagrid. Cu cata bucurie si putere l'a aplaudat pe Harry atunci cand acesta a picat la Cercetasi. Cum nu mai "felicitase" niciun elev de pana atunci. In viziunea mea, Dumbledore a fost singurul stapan al mortii. Pentru ca in ciuda faptului ca a parasit actiunea, si nu a fost el cel care sa reuneasca Talismanele, a continuat sa il ajute pe Harry, si implicit pe Ron si Hermione, prin intermediul lui Snape sau al altcuiva sa duca la capat misiunea pe care el o incepuse. Cautarea horcrux'urilor fusese insa oprita atunci cand el aflase de povestea Talismanelor. Si atunci a gresit; dar pana la urma, si el era om. Si toti oamenii gresesc. Toate trasaturile lui m'au surprins in mod placut; taria de caracter, puterea si determinarea pe care a avut'o in lupta contra raului. A fost cel mai puternic vrajitor al tuturor timpurilor. Iar Voldemort nici nu se putea compara cu el. Dumbledore facea totul sa para mai usor. Iar in cartea a5a, cand il evita pe Harry, mi s'a parut o adevarata tampenie din partea lui; dar cand am aflat motivul, am realizat ca pe buna dreptate il ignora. Se simtea vinovat; un alt lucru care ne trimite la ideea ca era un simplu om. Un simplu om care a murit in cele din urma. Si chiar daca Devoratorii au crezut ca victoria era de partea lor..ca Dumbledore a murit cerand indurare, cartea a7a mi'a risipit orice indoiala ca asa ar fi fost. A murit demn, la fel cum a fost toata viata. Si'a planuit propria disparitie, pentru a usura lucrurile. Si totusi..mi'a parut foarte rau de el. Si mi'a fost greu sa citesc ultima carte, stiind ca Dumbledore nu va mai fi acolo, la o masa a profesorilor din Sala Mare, veghindu'i pe toti pe sub ochelarii sai cu lentile in forma de semi-luna. A fost cel mai tragic moment din toata seria cand a murit; iar la capitolul cu inmormantarea am plans cum nu am mai plans in viata mea pentru o carte. Daca ar fi sa schimb un singur lucru la seria Harry Potter, asta ar fi. Dumbledore ar ramane in viata pana la sfarsit, demonstrand pe fata tuturor ca a fost cel mai bun, cel mai puternic si cel mai inzestrat vrajitor pe care lumea magica l'a avut.
|
|
Messages In This Thread |
RE: Personajul preferat - by Bell Evans - 26 Mar 2011, 22:47
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
|
|