Eu, gandurile mele si inca cineva
|
29 Apr 2011, 22:56
|||
|
|||
Un sentiment ciudat de tristete , dar din cea sufleteasca , pusese stapanire pe Eliza . Isi aducea foarte clar aminte de intalnirea cu cele 3 fete in Aripa Spitalului , dar nu vroia sa se gandeasca la asta. Acele ameteli si mai ales , acele vise , care nu erau deloc vise ci chiar cosmaruri , si mai ales , extrem de groaznice , inca si atunci ii dadeau fiori pe sira spinarii . Vroia sa scape de acele momente de terorizare , daca stia cum , insa pe moment , va trebui sa traiasca astfel . Cuvintele fetei o uimira ,,singura singurica '' Parca as fi eu , la varsta de 12 ani , cand nu aveam nicio prietena si stateam ascunsa intr-un loc ingramadit , iar toate momentele nefericite , anume acelea in care parintii mei ma faceau sa sufer , aparitia surioarei mele pe lume , distanta familiei ei fata de mine . Ma terorizau . Dar acum am plecat din acel iad , sau ii pot spune chiar infern . , isi zise ea , privind-o pe Anaella , care privea copacul . Se uita la ea foarte atent . Numai semana deloc cu acea fata care avusese probleme in Aripa Spitalului . Parea .. foarte trista . Elizei ii veni sa planga , ii simtea tristetea , suferinta si apoi , ii vazuse cum doua lacrimi cristaline ii curgeau lent pe obrajii ei . Vroia sa o ajute sa se calmeze , sa o consoleze , dar nu se simtea in stare . Alte amintiri patrunsera in mintea ei , vazandu-se din nou pe ea , ea cea mica si inofensiva , ea cea ignorata , ea care plangea in cel mai intunecat loc . Dar isi aruncase amintirile in bezna , numai vroia sa le mai vada niciodata . Isi revenise complet si se apropiase de fata , asezandu-se pe iarba . Cu o mana usoara , ii stersese lacrimile , privind-o cu o fata blanda si calma :
Calmeaza-te ! Poti sa ai incredere in mine , zi tot ce ai pe suflet . Poate te pot ajuta . Eliza stia ca cea mai buna modalitate de a fi calmat o persoana umana era cea a descarcarii . Omul trebuie sa-si verse nervii / tristele asupra cuiva , indiferent daca este o fiinta vie sau poate moarta , macar vorbea cu cineva . "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|