Misterele vietii..
|
10 May 2011, 17:27
(This post was last modified: 04 Dec 2011, 22:13 by Eliza G. Blest.)
|||
|
|||
@Elizabeth , ei bine , ca sa fiu sincera , nu prea stiu de ce a murit
![]() Asa .. Bon , am mai scris azi , dupa ce multi colegi de ai mei mi-au luat caietul ca sa citeasca fic-ul , continuarea , dar e hmm .. cred ca va iesi la fel de scurta ca precedentul ![]() Capitolul 4 : Cine e facut asta ? M-am trezit , tremurand din toate incheieturile desi nu intelegeam de ce . In minte isi reproducea cu greu visul pe care tocmai il avusesem . Vag , vedeam o persoana in mijlocul unei balti de sange . Speriata , m-am ridicat de la podea privind atent imprejur . Eram inca in bucatarie , si aceeasi dezordine , sangele , se aflau acolo . Dar lipsea ceva . ''Mama ? '' am murmurat eu cu sperante in glas . Pentru mai multe clipe , am crezut ca toate iluziile de mai devreme s-au adeverit . Dar m-am inselat , caci , in locul unde trebuia sa fie corpul , era urma acestuia . Dar era . Nu intelegeam cum de disparuse . Sau macar de ce disparuse . Nici macar la intrebarea din ce motiv a fost ucisa nu am raspuns . Dar desigur , in minte imi venea aceeasi replica a mamei cand vroiam sa aflu totul imediat , ,,Toate la timpul lor '' . Si cat aveam de asteptat ? Daca trebuia sa astept un an , doi , un infinit ? Nu ! Nu vroiam sa astept atata . Am sa aflu cine a facut toate astea si o sa regrete . Am privit in jur dupa niste indicii , poate vreo urma de pas , sau macar ceva ce avea legatura cu disparitia asta sumbra . Nici macar nu stiam cat era ceasul , cat timp am dormit . Chiar am dormit ? Nici macar asta nu stiam . Imi aminteam numai de o senzatie ciudata de ameteala , doar atat . M-am apropiat de locul gol , unde in mod normal trebuia sa fie ea . Desi nu vroiam sa o mai vad deloc , nu cum era atunci pe jos . In schimbul mamei , se afla o hartie indoita. Am luat-o , si am intors-o pe toate partile , dar culmea , era alba . Alba ca argintul . Am pipait-o . Nu parea sa fie o foaie normala . Deodata , mi-am amintit de cartile citite cu Sherlock Holmes . Felul in care analiza fiecare caz in parte , si cum gasea solutiile logice , ma fascina si cel mai mult iubeam faptul ca el credea cu atata convingere in inexistenta magiei . Eram intr-u totul de acord cu el , simteam ca magia este doar o fantezie pentru copilasi . Si ca asa va fi intotdeauna ! Iar ceea ce s-a intamplat , disparitia corpului , trebuie sa fie facut cumva , doar nu putea sa fie ,,vrajit '' printr-un ,,Hocus Pocus '' cum ziceau ,,magicienii'' de la televizor . Am pus hartia pe o masa alaturata si am cules de pe podea un ciob patat de sange . Imi amintisem perfect felul in care se afla ADN-ul din sange , doar am fost atenta la ora de biologie , numai ca acum jurnalule , imi cer mii de scuze , dar am uitat complet cum se face , fapt pentru care trebuie sa o studiez din nou . Imi amintesc doar ca am aflat raspunsul testului si era afirmativ , era al mamei , adica al .....meu . O lacrima cazuse pe ciobuletul acela , intinzand sangele tot mai mult , diluandu-se in acea mica picatura a sufletului meu . Am ramas acolo , terorizata , cu lacrimile cazand in continuare pe obrajii mei rumeni , avand mintea complet goala si niciun resentiment in inima mea si cu atat mai mult in suflet . Priveam pur si simplu acea bucata de sticla , o bucatica mica ce era o mare valoare . Detinea sangele mamei mele . Minutele treceau incet incet , de parca cineva oprise timpul . Nu se auzea nimic . Nici macar pasarile de noapte, nu mai canta cu minunatul lor glas .Doar .. stateam si asteptam . Dar ce asteptam .. nici macar eu nu pot sa raspund la aceasta intrebare . Brusc un fragment dintr-o carte cu Sherlock , in care acesta trebuia sa afle scrisul de pe o foaie , imi venise in minte , odata cu ,,teoria '' acesteia . Am luat hartia de pe masa , si-am urcat scarile in graba , intrand repede in camera mea . Parca trecuse o eternitate de cand iesisem de acolo . M-am indreptat spre birou , impiedicandu-ma din cand in cand de cate o hainele imprastiate , dar le-am ignorat. Am tras sertarele de la birou , aruncand tot ce se afla inauntru pe jos .Dupa multe cautari , aruncari si din cand in cand , lovindu-ma de cate un ciob , lucru pe care nu am inteles cum au ajuns alea acolo . Erau in numar de patru si fiecare avea cateva linii trase cu o culoare violeta . Nu le-am dat prea mare importanta , fapt pentru care le-am aruncat impreuna cu celalalte prostii de pe jos . Intr-un final , am gasit ceea ce cautam cu atata ardoare . Creionul cu graffiti . Am intins foaia pe birou , si am inceput sa-o mazgalesc usor si niste simboluri , de un rosu inchis , se prelinsera pe aceasta . La prima vedere , am zis ca apartinea codului Morse , dar daca priveai cu mai multa atentie , observai faptul ca , aveau si alte semne pe langa puncte si liniute . Scrisoare era asa : ,,<| =(<\ , )#(*~+-@ ? +| %\!+\ /\^| , ^~ ? \!\ <|# \|#+(#| $|^+#~ !(!( +( . ^~ ! - (! $~+~+ %+($(^\ . |%( (%( )| =#(*;( , %\ $| ;(^*( (%+( \!\ <|#|( #-@ =(< . )|%\*~# |#( ~;+\!( )@#\^+( , )|<\ +#|/~\( %( @ \^)$;\^|%< . /~^ , %( #|>|^\! ;( %~/\|<+~; \^\+\(; . (<~! (\ #(!(% =(#( $#\&\^ . %\^*~#( \^ (<|(+( ;~!| . $#|%~$~^ <( |%+\ /~<~#@(%( . (<~! \+\ $@+\ \^)|$;\^\ +@(+| >\$|;| $| <(#| ;|-(\ (>~+ . ^~ +#|/~\| #( |!| !~;+~!|#+| , )|%\ (\ $~+|( %( +#|<\ $| ;( !\^| \^ <(] )| (\ ^|>@\| )| (&~+@# . %\ \^<( ~^ ;~<#~ , <@$\;( . =\\ <~ @<'\\ \^ $(+#~ . | =@($+| $@#\/\; #( ^| >|)|! . <~ /\^| , )#(*( . ^|#%@] .
Am analizat fiecare semn in parte dar nu aveam nicio idee ce era scris acolo . Imi treceau fel si fel de idei , si unul dintre ele era cum ca acesta ar fi codat , dar , din punct logic , as avea nevoie de alfabet. Lucru pe care nu il detineam defel . Atunci , o ideea ratacita ajunsese in creierul meu supraincarcat . Am luat haria si creionul , si m-am indreptat , cu pasi repezi spre biroul mamei . Am tras de clanta ,asteptandu-ma sa fie incuiata , dar s-a intamplat o minune .. era descuiata . Am intrat , cu usa deschizand-o incet , ramanand in prag ca un tablou .... "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|