Magia si secretele sale...
15 May 2011, 11:57 (This post was last modified: 19 May 2011, 17:02 by Roran S. Thorbjörn.)
[size=2]Capitolul 8: Prima lectie de magie
Trecusera cateva zile de cand Meredith ajunse in Idreea si era timpul sa isi inceapa invatatura. Primise instructiuni in legatura cu modul in care sa ajunga la Maestrul sau. Dupa cate intelese ea, Maestrul Dorren Bladmin avea o casa intr-o poenita destul de departe de Flewa, capitala Regatului elfilor, Idreea, unde se afla fata.
Acest lucru nu o impiedica. Ii facea placere sa aiba putin timp singura, in care sa se gandeasca la cele intamplate. Se gandi la cate se schimbasera in ultimele de zile, la cat de nestiutoare era inainte si cate a aflat in atat de putin timp. Se gandi la cum vor reactiona parintii ei cand vor observa ca lipseste. Parintii ei.... Asa, cum se plimba prin Padure, Meredith se gandi daca isi va mai vedea vreodata parintii. La acest gand, o lacrima i se scurse pe obraz, dar fata si-o sterse repede. De ce trebuia ca ea sa salveze poporul elfilor. Ce castig avea ea din asta? Dar se uri imediat ce gandi acest lucru. „Nu! In joc sunt mai multe vieti. Ale elfilor, piticilor si ale faunilor. Nu-i pot lasa, cand eu sunt ultima lor speranta.”
Merse mai departe prin Padure, gandindu-se la cele intamplate, la parintii ei, la Elouns, la Glore si la intalnirea cu Mestrul sau, cand ajunse in poenita. Era minunat. Iarba era de un verde elecric plina cu aceleasi flori necunoscute ca si palatul Reginei, iar in mijlocul poenitei trona un arbore mare, foarte mare. Cand se apropie, Meredith isi dadu seama ca acel copac trebuie sa fie casa elfului. In varful fiecarei ramuri, fata observa cate o frunza cu un scris frumos si ordonat. Adolescenta nu isi dadu seama ce anume scria pe frunze. „Orice ar scrie, se gandi ea, sunt sigura ca scrie pe limba elfilor.” Asa ca studie mai departe copacul. Observa mai spre varf un mic gemulet. Meredith presupuse ca de acolo, de sus aveai o panorama asupra intregii paduri. Obsreva o crapatura in scoarta, suficient de mare pentru a incapea un om in toata firea prin ea.
Si, in sfarsit, ii observa si pe Maestrul ei, impreuna cu pantera sa, Cold. Acestia stateau la o masa, in aer liber, meditand. La vreo saiseci de metri de ei se afla lacul Frozenstar. Meredith isi dadu seama ca era malul opus celui pe care statusera ea si Glore acum cateva zile.
Fata nu voia sa fie nepoliticoasa, asa ca facu un pas spre Maestrul ei si spuse:
-Bunza ziua, Mestre Dorren Bladmin, statu un pic pe ganduri si apoi: si tie, Maestre Cold. Eu sunt cea care v-a fost trimisa sa o invatati artele magiei.
Cei doi isi deschisera ochii deodata si se uitara la ea. Intr-un final, Dorren Bladmin spuse:
-Buna ziua, copila Flevr. Imi permiti sa te intreb care este numele tau uman?
-Meredith Allens, spuse fata.
-Meredith... avem multe de discutat unul cu celalalt. Te rog sa iei loc.
Fata se apropie de scaunul liber, asezandu-se. Pantera de langa ea o privi cu ochi inteligenti. Apoi spre surprinderea fetei, Cold declara cu o voce grava si profunda:
-Bine ai venit in Infint, Meredith-Flevr. Pe umerii tai cade o responsabilitate foarte mare. Trebuie ca esti consienta de acest lucru.
Meredith ramase cu gura cascata, dar isi reveni repede.
-Da, Maestre Cold.
-Eu si Cold vom fi Maestrii tai. Te vom invata tainele magiei si limbile de baza de care ai nevoie, spuse Dorren. Dar mai intai, povesteste-mi tot ce ai facut pana acum, cum ai ajuns aici si ce ti s-a intamplat pana acum.
Asa ca Meredith incepu sa-si spuna povestea, la inceput cu sfiala apoi cu mai mult curaj, incepand sa gesticuleze si sa-si spuna emotiile din acele momente.
Pe cand termina, soarele aproape ca ajunsese la linia orizontului.
-Bine, Meredith, destul pentru azi, spuse Dorren, cand fata termina.
-Maestre, mai am o intrebare, spuse Meredith, sfioasa. L-am auzit pe Glore vorbind despre Miderrona, in prima viziune. Ce este mai exact aceasta Miderrona?
-Miderrona este Regatul nostru, celor care ne imptrivim lui Rennon, spuse Cold. Elfii, pitici si faunii, noi formam Miderrona.
-Si nu este niciiun om care sa i se impotriveasca lui Rennon? mai intreba fata.
-De ce ar face-o? Rennon le da pamanturi si avutii, iar majoritatea se lasa orbiti de aceste daruri, pentru a vedea raul din spatele acestora, spuse Cold.
-Cu toate acestea, sunt cativa oameni care au ales sa vina cu noi, care sunt de incredere. Ei sunt singurii oameni care fac parte din Miderrona. Se numeste Fratia Celor Cinci si ne aduc informatii serioase din Glissoris, una dintre ele fiind si moartea lui Elouns. Poate destinele voastre se vor impleti candva, prin aventurile tale, termina Dorren. Acum se face tarziu. Ne intalnim maine. Pana atunci, te rog sa te gandesti la alte intrebari pe care le ai. Inainte sa incepem sa te invatam magia, trenbuie sa ai totul limpede in minte.
Meredith isi lua la revedere de la Maestrii sai si se indrepta spre cabana ei, cu toate gandurile invalmasindu-i-se prin minte.

Ieeii! Am un fan!Finna[/size]

~with enough courage you can do without a reputation~
[Image: oie_17182150ifrYgKS0_zpsae2dc6eb.gif]
"I realised once I started to be more individual and more weird, that's when I started to fit in."

Ivy's clone
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
RE: Magia si secretele sale... - by Emily Swan - 10 May 2011, 16:05
RE: Magia si secretele sale... - by Ema Snow - 10 May 2011, 22:48
RE: Magia si secretele sale... - by Ema Snow - 12 May 2011, 20:31
RE: Magia si secretele sale... - by Ema Snow - 14 May 2011, 08:23
RE: Magia si secretele sale... - by Roran S. Thorbjörn - 15 May 2011, 11:57
RE: Magia si secretele sale... - by Ema Snow - 21 May 2011, 11:52