Misterele vietii..
25 May 2011, 14:13 (This post was last modified: 04 Dec 2011, 22:20 by Eliza G. Blest.)
(10 May 2011, 22:38)Ema Snow Wrote: Am intrat , cu usa deschizand-o incet , ramanand in prag ca un tablou ....

Chiar stii sa ne tii in suspans, iar chestia asta o ador Love
Genial capitolul! Desi acum sunt curioasa care este IQ-ul fetei, aproximativ. 150 pentru media de 100?

Asta mi-a placut dintotdeauna .. suspansul Love Si nu stiu ce IQ are fata .. ceva pe acolo Wink)

Asa.. so am adus si continuarea Finna (desi ar trebui sa va tin mai mult in suspans Wink) )

Capitolul 5 : Raspunsuri neobisnuite

,,Era o camera circulara , vasta , cu peretii pictati intr-un albastru senin ca cerul fara de dupa ploaia de primavara . Cate o pata alba micuta si lunguiata , putin deslusita , se arata pe ici pe colo dar .... miscau . Norisorii aceia nu stateau intr-un loc . Am privit uimita mersul lor incet si lin , nevenindu-mi sa cred ceea ce vedeam . Mi-am luat ochii de la acestia , analizand ce era in camera . Un birou maiestuos cu semne ciudate sculptate , imi atrasera privirea . Erau exact aceleasi semne ca cele de pe scrisoare . Pe acesta se aflau multe hartii asezate in cateva teancuri . Jos , in fata usii si pana la birou , era un covor stil francez , moale cu forme triunghiulare si rotunde . Fiecare avea inscris in mijlocul acesteia cate un semn . O biblioteca se rezema de un perete , avand gratii groase dar nicio urma de lacat . In spatele biroului , o fereastra mare cuprindea tot peretele , ascunsa dupa o pedea fina , culmea ! , cu aceleasi semne .

Am trecut pragul acesteia , apropiindu-ma de scriptoriu . Am luat primul dosar , rasfoindu-l , dar nu era decat un scris de mana , cel al mamei mele . Acest gand ma amuza . Stiam ca mamei ii placea sa spuna povesti , dar nu m-as fi gandit niciodata ca ea ar fi in stare sa scrie mai mult de 5 pagini . L-am pus distrata . inapoi la locul lor , dar un titlu desenat cu litere mari mi-a atras atentia :
,,Enigma Imperiului Valinor '' Am citit acele cuvinte de multe ori , dar nu le-am priceput sensul . Nu auzisem niciodata de acest Imperiu .De fapt , pe acesta planeta nici nu exista vreun imperiu .

Nu credeam ca acea imparatie ar fi o fantezie inventata de mama ci ceva real , ciudat . Am dat prima pagina la o parte si Capitolul 1 intitulat
[,,Descoperirea planetei Dreinars'' incepea cu fragmentul: ,,In univers , se afla mai multe gauri precum Calea Lactee in care exista planeta Terra alaturi de Saturn , Marte , Pluto , Neptun , Venus , Jupiter , Mercur si Uranus . Acestea sunt guvernate mai mult sau mai putin de cei doi sateliti din afara galaxiei : Soarele si Luna . In afara acestui sistem solar mai exista si altele de diferite nume dar necunoscute si n-au nicio legatura cu Calea Lactee .

La mii de ani lumina de acest sistem se afla o umbra de forma unui trandafir cu multe picatele stralucitoare in diferite locuri . Aceasta urma se numeste Fisnorda Amyr ceea ce inseamna , in limba pamanteana , Puterea Trandafirului . Aceasta galaxie a aparut de pe urma unei explozii a unor meteoriti ce aveau o substanta puternica numita Mavocar , ce e in stare sa distruga o planeta intreaga cu numai o picatura din aceasta . Insa , dupa aceasta ,,explozie '' , 3 bucati din meteoriti ar ramas in sistem guvernand Dreinars prin luminile lor puternice de culori diferite : Meteoritul Phaser - albastru deschis , Meteoritul Nimser - rosu deschis si Meteoritul Flamser - negru ...''

Capitolul se termina in acel punct , insa urmau altele mult mai lungi . Am pus inapoi manuscrisul , ochii mei fiind atintiti asupra sertarelor . Aveau un aspect curios , nu era nicioa incuietoare , ca biblioteca . Desi niste numere se incadrau intr-un dreptunghi . Prin mintea mea incetosata , imi aminteam cu vag cateva filme de aventuri ce aveau astfel de coduri ca problema . De obicei prin aceste filme se punea data de nastere a unei persoane ce avea legatura cu asa ceva sau .. un numar diferit . Privema cifrele de la 1 la 9 nestiind daca sa pun data nasterii a mamei sau nu . Caci , daca gresesti codul , erai prins intr-o capcana de unde nu mai scapai cu viata . Gand ce ma ingrozea . Dar , cu toata puterea de caracter , de care ma indoiam , am tastat cifrele ...

Nu se intamplase nimic , era o liniste desavarsita . Dupa cateva momente , ce pareau un infinit necrutator , un bip incet se auzise iar sertarul se deschise instantaneu . Inauntru se afla un carnetel micut , cat palma mea . Era infasurat de un material fin , mai fin decat matasea , avand o culoare de un galui aprins , ca soarele de vara dupa-amiaza . Pe la colturi era o liniuta violeta . L-am deschis , si pe prima pagina erau scrise aceleasi caractere ca-n scrisoare . Pe a doua pagina era ... alfabetul . Mi-am luat repede o hartie , un pix de pe birou si cu scrisoare in stanga si alfabetul in dreapta , am tradus textul . Era astfel :

Ce faci dragut-o ? Te simti bine , nu ? Imi cer iertare pentru mama ta . Nu m-am putut stapani . Era asa de fragila si ma ruga cu atata insistenta sa o omor . Era si ultima ei dorinta , deci trebuia sa i-o indeplinesc .
Bun , sa revenim la subiectul initial . Acum ai ramas fara sprijin . Singura in aceasta lume frumoasa . Presupun ca esti bucuroasa . Acum iti poti indeplini toate visele pw care le-ai avut . Nu nu nu , nu trebuie sa-mi multumesti , desi ai putea trece pe la mine in caz de ai nevoie de ,,consolare '' . Si inca un lucru copila . Voi fi intotdeauna in spatele tau .
Cu bine ,draga . Kerzan .

P.S. Mama ta e la mine , mi-a facut placere sa te revad .

Simteam cum nervii imi clocoteau in mine . Am aflat cine a ucis-o pe mama si cum a disparut . M-am trantit pe un scaun privind in gol . Brusc geamul de deschise larg, lovindu-se cu putere de pereti , cioburile cazand lent pe podea ...

"Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."

[Image: Formysweetsis_zps9d530966.png]
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Misterele vietii.. - by Eliza G. Blest - 14 Apr 2011, 20:39
RE: Misterele vietii.. - by Effy K. Dietrich - 14 Apr 2011, 23:08
RE: Misterele vietii.. - by Fleur Delacour - 15 Apr 2011, 16:25
RE: Misterele vietii.. - by Eliza G. Blest - 15 Apr 2011, 17:44
RE: Misterele vietii.. - by Effy K. Dietrich - 15 Apr 2011, 19:58
RE: Misterele vietii.. - by Ema Snow - 04 May 2011, 10:40
RE: Misterele vietii.. - by Eliza G. Blest - 04 May 2011, 13:27
RE: Misterele vietii.. - by Effy K. Dietrich - 04 May 2011, 20:01