Prima lectie-Introducere
16 Jul 2011, 21:52
Prima lectie-Introducere
Lily se trezise foarte devreme in dimineata aceea. Avea sa predea prima lectie de
Vajthat. Isi anunatse toti elevii ca prima lectie nu se va tine pe teren si in clasa deoarece era nevoie de o mica introducere in lumea Vajthatului, inainte de practica.

Ajunse in fata usii, trase adanc aer in piept apoi intra in clasa.
-Buna dimineata, zise ea cu o voce mica privindu-si elevii.
Acestia ii raspunsera la salut. Lily se uita prin clasa si se simti foarte bine sa vada ca nu absenta nimeni. Pe chip i se asternu un mic zambet.
-Dupa cum v-am anuntat astazi ne vom baza mai mult pe teorie. Stiu ca nu toti sunteti entuziasmati de asta dar nu va puteti urca pe matura fara sa stiti ce este un balon-ghiulea si multe altele, zise Lily incepand sa se simte din ce in ce mai in largul ei.
-Si despre ce vom vorbi? Intreba o eleva entuziasmata.
-Maturi, zise Lily simplu. In prima lectie vom vorbi putin despre maturi. Consider ca cel mai bine este sa o luam de la zero chiar daca sunt convinsa ca multi stiti o multime de lucruri despre maturi. Aveti zece minute sa copiati prima parte a lectiei de pe tabla.

Inca din trecut vrajitorii cauta metode pentru a putea zbura dar cu totii stim ca nici o vraja care sa te faca sa zbori nu a fost descoprita. Foarte rari sunt animagii care se pot tranforma in pasari. Vrajile de levitatie nu ai nici ele prea mult succes deoarece te ridica de pe pamant cu doar cativa metri. Si asa au aparut maturile. Fiecare vrajitor trebuie sa aiba in casa o matura.
Vrajitorii si Vrajitoarele foloseau maturi inca din anul 962. Un manuscris din acea vreme arata ca maturile de atunci nu erau foarte confortabile. Un vrajitor scotian a scris in 1107 ca majoritatea vrajitorilor aveau probleme cu aschiile. Asa arata matura mediavala:

[Image: j8ch7o.jpg]

-Acum as vrea sa va pun o intrebare. De ce credeti ca nu am adoptat si noi metoda covorului zburator care este adoptata in Est, sau de ce nu am facut fotolii zburatoare si tot felul de astfel de obiecte vrajite apoi pentru a fi capabile de zbor? Zise Lily dupa ce trecura cele zece minute.

Odette Bellatrix Malfoy
[Image: 210muiw.png]

In Slytherin you'll make your real friends....

Find all posts by this user

Messages In This Thread
Prima lectie-Introducere - by Odette B. Malfoy - 16 Jul 2011, 21:52
RE: Prima lectie-Introducere - by Ema Snow - 18 Jul 2011, 12:18
RE: Prima lectie-Introducere - by Evelyn Steel - 22 Jul 2011, 13:15
RE: Prima lectie-Introducere - by Ema Snow - 30 Jul 2011, 15:31

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia I - Introducere in Vajthat Luna Slytherin 13 2,778 05 Nov 2010, 12:34
Last Post: Samantha Hawkins