|
|
19 Jul 2011, 12:07
(This post was last modified: 19 Jul 2011, 12:09 by Raizen Isildur.)
|
|
Raizen Isildur
|
RP Posts: 353
Casa: Astropufi
Galeoni: 1976
|
|
- În câteva minute, sala se umplu, doar câteva bănci rămânând libere. Lumea părea interesată de poțiuni, fiecare avea un pergament pe care scrisese titlul de pe tablă. Raizen le zâmbi elevilor și se ridică spunând:
„Salut, eu sunt Raizen Isildur, noul vostru profesor de Poțiuni. Dar cred că v-ați dat seama da asta deja”
Pe o măsuță în stânga lui se afla un teanc de cărți groase, cu coperta de culoare verde închis. Le cumpărase cu o zi înainte de la Pete și Caligrafie. Nu-i plăcea să-și supună elevii la cheltuieli pentru ceva ce poate nu-i interesează.
„Domnișoara din prima bancă de la geam, poți te rog să împarți cărțile elevilor ?” spuse el privind cum fata se ridica îndreptându-se spre măsuța cu manuale.
După ce toată lumea căpătase căte unul, Raizen continuă:
„Mulțumesc. Puteți păstra cărțile. Iar acum să începem. Deschideți manualul la pagina 6.” un foșnet răsună în toată clasă. „Severus Snape a spus «Poțiunile pot vrăji mintea, subjuga simțurile și chiar împiedica moartea». La ora de poțiuni voi încerca să vă prezint o latură a magiei care este cu mult mai puternică decât pare.” în clasă era liniște mormântală. Le zâmbi misterios și continuă „Cuvântul poțiuni are ca origine latinescul potio, care înseamnă băutură și grecescul poton, ceea ce se bea. După cum știți poțiunile sunt un amestec de substanțe adesea făcut într-un ceaun, folosit pentru a provoca diferite efecte asupra celui ce le bea. Practic putem spune că o poțiune este o vrajă lichidă. Acum, cine-mi poate spune câteva poțiuni cunoscute pentru 10 puncte ? ”
|
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
|
|
|