I must to live but I won't !
|
19 Aug 2011, 16:35
|||
|
|||
Ian iesi din padurea bantuita impreuna cu pisica sa, Misa.
-Stiam eu ca o sa iti placa...rase el, privind blana alba a pisicii acum murdara de noroi si ceva sange.Dar,crede-ma, data viitoare nu te mai lupti cu nimeni!Nici mie nu-mi plac paianjenii dar asta nu inseamna ca tre sa ii omori pe toti care-i vezi.Ok?ii zise el cat de serios putu. Din nefericire, si cei pe langa care trecea auzira conversatia. -Alo,copilas!Cu cine naiba vorbesti?rase unul din elevi.Ohoho...si ce monstruozitate mai e si aia?Unde ai gasit-o?La experimente esuate?continua el razand,apropiindu-se de pisica. Era cu cativa centimetri buni mai scund decat Ian si cu siguranta mai tanar.Ceilalti din grupul lui incepura la randul lor sa faca glume si sa rada. Ian ii privi cateva clipe in tacera apoi studie imprejurimile.Niciun profesor la orizont.Ii zambi larg baiatului care vorbise primul asteptand sa vada ce avea de gand sa faca.Baiatul intinse mana,iar Misa isi ridica privirea, fixandu-si ochii albastrii asupra strainului.Apoi, incepu sa maraie.Zambetul lui Ian disparu la fel de repede.Prinse mana baiatului in miscare si i-o intoarse la spate.Baiatul se apleca fortat in fata si apoi cazu intr-o balta de noroi, aparuta in mod inexplicabil chiar in fata sa. -Ar trebui sa imi multumesti acum.zise Ian printre dinti ,in urechea lui.Ai fost mai aproape de moarte decat iti poti imagina. Misa se oprise din marait si il privea acuzator pe Ian.Acesta ofta si pleca mai departe. "Cat naiba mai trebuie sa o tin asa?Copii astia chiar nu se invata minte niciodata?!"ofta el, mergand intr-o directie oarecare."Nici nu stiu cat mai rezista Misa, cu atatia care se holbeaza la ea zilnic.Mi-e si frica sa ma gandesc de ce in stare...isi zise Ian, masandu-si ochii si fruntea. Un mieunat prelung il aduse cu picioarele pe pamant.Misa disparuse.Incepu sa se uite crispat dupa ea,insa nu o vedea nicaieri.Incepu sa o strige dar nu ii raspunse nimeni. Pisica trecuse in linistite de salcia batausa, ignorandu-l pe Ian, si se aseza la picioarele unei fete necunoscute. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|