We find each other
22 Aug 2011, 20:46 (This post was last modified: 17 Sep 2011, 17:24 by Eliza G. Blest.)
Viperina se asteptase ca prietena ei sa reactioneze la vederea acelei dezordini monstruoase din camera ei , dar fusese fix pe dos . Aylee daduse din cap absenta , ochii ei fiind atintiti asupra unui lucru . Eliza ii urmarise privirea , aceasta cazuse peste patul ei simplu , dupa parerea ei , cu asternut mov si perne verzi , ca parul ei . Surprinsa , se intorsese spre Aylee , ochii acesteia sclipind puternic in lumina slaba ...
*Olala ! Ce va urma ! *... fugise ca o atleta , cu capul drept inainte apoi sarise pe pat , razand cu toata gura si topaind in sus si in jos . Green statea la locul ei , dreapta cu mainile la piept si cu o expresie “nu ai voie “pe chip .
*Daca mama ar vedea asta ... *, incepuse pe un ton straniu , ce nu ii apartinea deloc , privind.o pe Pink in ochi , pana cand aceasta isi aplecase capul si terminase cu topaiala .
*Macar sa nu dea vina numai pe tine ,*terminand fraza cu un zambet siret . Raven isi ridicase capul, pe fata ei aparandu.i uimirea si neincrederea .Viperina facuse un salt mare , de o lungime de 3 metrii si o latime de 1,25 , apoi o tumba si mai sus , aterizand pe patul moale , langa prietena ei . Se uitara una la alta in ochi pentru o fractiune de secunda , dadura din cap simultan si sarira pe saltea , patul zgaltiindu.se odata ce acestea il atingeau. Aylee se ridicase imedia , cerandu.i Elizei ustensile de scris si un pergament . Aceasta din urma se ridicase incet de pe pat , se apropiase de birou , luase cele necesare , dupa multe cautari prin sertare , pe urma facuse curat pe birou si pe scaun , acestea fiind supraaglomerate , aruncand cu un simplu gest din mana toate obiectele de pe ele .

Raven se asezase si scrise pe pergament , incepand cu “Draga Mamam” , cuvinte ce o induioseau , insa isi ridicase privirea din foaia ei , stiind ca ceea ce ii va spune mamei sale , era intim. Se asezase pe pat , tragand cearsaful langa ea , infasurandu.se , in pozitia ei preferata , in stil turcesc , iar cealalta viperina trimisese scrisoare , apoi prapusindu.se la podea , jucandu.se cu maneca unui hanorac . Isi aplecase capul , concentrata la maneca , luand.o la interogatoriu pe Eli cu subiectul : “Shane” . Insa , nu se asteptase deloc ca raspunsul viperinei sa o lase uimita , dar totusi , nu intelegea cum de ea sa nu fi vazut peisajul mirific al ei . Amandoua priveau podeaua incruntate , de parca ea era de vina pentru toate . Green era surprinsa si zbuciumata de nedumerirea prietenei ei .*N.am mai auzit de asa ceva ! Aylee sa fie intr.un peisaj total de pe alta lume , cand colo se afla in gara . Chiar nu mai inteleg !*
Se uitase la ceas , ora 19:44 . Cu o ultima privire adresata lui Raven , stransese toate hainele de pe jos , impaturindu.le apoi le aruncase in dulap . Dupa ce podeaua “stralucea de curatenie” , se postase in fata oglinzii , strambandu.se la infatisarea ei .
*In mai putin de o ora vor veni ai mei acasa si cu siguranta o sa faca panarama la vederea lui Pink . Si cu atat mai mult, sa ma vada imbracata asa . Oare cum ii placea mamei mele sa arat ? Poate ar trebui sa imi pun o bluza lunga verde , o pereche de pantaloni scurti , movi , sa imi prind parul cu o clama , una care ii place mamei si posibil ,cu o astfel de tinuta ii mai imbunez .CHHH ! O sa arat ca o fetita ! Ca Amelia ! *Plecase din fata onglinzii , cautand.o pe Aylee .

Era in acelasi loc , tot cu capul aplecat . Un gol imens isi facuse culcus in sufletul ei , punandu.si patura si aranjandu.si perna . Se apropiase de ea , o atinsese usor pe umar , aplecandu.se pana la urechea ei si.i soptise sa se duca in pat .
*Daca ti.ai ridica capul , ai vedea ca este curat , *spuse ea , dar prietena ei nu daduse niciun semn de viata . Dupa cec o zgaltiise , aceasta murmurase o intrebare ce pesemne , ii statea ca un ghimpe pe inima .
*Oare ne vom mai intalni cu ei ?*Eli ramasese un timp pe ganduri , speriata sa gaseasca un raspuns la ce voia sa afle .
*Orice ar fi , ii vom intalni la scoala ! Aylee , te rog , ridica.te si stai pe pat ! Nu imi convine deloc sa te vad astfel ...* *Daca nu faci asta, iti voi schimba eu nitel sentimentele si starile pentru un timp ,* continuase in gand . Voia sa o atinga din nou, dar Raven se smucise , ridicandu.se si apoi se puse pe pat , privind.o pe viperina cu ura . Se ridicase si ea la randul ei in picioare , surprinsa de comportamentul ei straniu *Doar nu ti.am schimbat starea in mai rau .. sper . *

Ii intoarse spatele , ducandu.se la dulapul mare din lemn de cires , isi alesese hainele cu care dorea sa se prezinte parintilor , impinsese o usa din apropierea acestuia , intrand in baia personala . O oglinda avea reflexia inspaimantata a viperinei , aceasta trantinse hainele de marmura alba , stralucitoare si se indreptase spre chiuveta , lasandu.se cu bratele pe ea . Se privise intrebatoare in oglinda , daduse drumul la apa , stropindu.si chipul inflacarat . Luase hainele una dupa alta , imbracandu.se incet cu ele , din cand in cand mai incurcandu.se pe unde venea gatul sau un picior . Mai privise pentru o ultima oara reflexia din oglinda apoi iesise .
*Ce zici Aylee ? *o intrebase scurt , clipind des din pleoape .
*De nerecunoscut ! *ii raspunse , zambind cu toata fata , molipsind.o si pe Green . Aceasta isi prinsese parul cand , in usa , se auzisera batai . Era Lupe , vrand s.o anunte ca stapanii casei au ajuns .
*Esti pregatita Aylee ? * Ea daduse din cap si se apropiase , plutind parca , pana la ea . Coborasera scarile cu Lupe in frunte , ajungand intr.un hol mare , luminat de niste candelabre in forma de trandafiri . Dadura coltul , intrand intr.o incapere mare , pe pereti fiind tablouri cu personaje din familie , Eliza aparand numai in cateva , celalalte erau ocupate de chipul zambaret al surorei ei .

In mijlocul acestora se afla semnul Lordului Intunecat , negru , pe peretele verde stralucitor , acompaniat de niste serpisori ce.si aratau coltii, pe atat de mici , pe atat de ascutiti .Toate acestea se aflau pe peretele din stanga , insa in dreapta era o fereastra mare , ce cuprindea tot peretele . In partile laterale , era o perdea neagra ca onixul cu trandafiri rosii in tesut . In spatele ferestrei dechise pe dinafara era o priveliste ca in povesti . Copaci marisori faceau umbra gradinii mamei Elizei . Pe niste fotolii mari , doua la numar , stateau asezati parintii fetei , tinandu.se de mana , in capatul sufrageriei . In stanga si in dreapta lor se aflau masute rotunde cu o lampa in forma de trandafir verde . Pe tavan atarna un candelabru negru cu verde , maiestuos , cu sapte trandafiri si intre ei cate o frunza cu spini , totul din sticla . Dar sa ne intoarcem la capetele familiei : mama pe numele Amelia Cyreno , cu parul blond ccazand in cascada si pe capetelor lor , ca si cum focul il cuprinde , cateva linii rosii , prins la spate de o clama-trandafir, lasand fruntea libers , senina. In jurul ochilor era machiat intens , intr.o culoare rosie ca sangele , irisul cenusiu intensificandu.se . Nasul era usor distorsionat , inclinat intr.o parte , daca o priveai din profil , iar buzele erau date cu un ruj rosu , stralucind in lumina sangerie a apusului . Gatul era perfect drept , alb ca laptele si fin ca matasea .

Era imbracata intr.o rochie de vara , simpla , de un alb stralucitor , dand cateva reflexii pe pereti, fara bretele , bratele stateau pe langa corp , antebratele fiind acoperite cu manusi din matase galbena ca mierea . Faldurile rochiei ajungeau pana la putin deasupra genunchilor , lasand sa i se vada pielea alba . Picioarele erau incaltate intr.o pereche de sandale rosii cu trandafiri desenati , cu un toc mic de zece centimetrii . Pentru cateva secunde o strafulgerase pe fiica ei cu privirea apoi o analizase pe Aylee din ochi , un zambet siret aparandu.i pe chip . Tatal viperinei se ridicase in picioare , fetele masurandu.i inaltimea . Era mai mare decat ele cu 43 cm , parul era lung , pana la umeri , crem si suvite crem , carliontat la varfuri.Ochii mov sclipeau , in ei reflectand imaginea Elizei , absenti , fara niciun resentiment . Purta o camasa crem , cu maneci lungi dar suflecate la antebrate,descheiata la gat , lasand sa se observe lantisorul argintiu cu o nestemata mov , rotunda , mica . Purta o pereche de pantaloni negri , mulati de la genunchi si pantofi de aceeasi culoare , luciosi .Se indreptase cu pasi repezi spre fiica lui , sunetele facuti de pantofii lui rasunand ca un ecou in toata camera .

O luase in brate si ii spusese cu o voce rasunatoare si puternica :
* Eliza , scumpa mea ! In sfarsit ai venit acasa ! * O strangea cu forta la pieptul lui , aproape rupandu.i cateva oase , apoi ii daduse drumul si o pupase usor pe obraz . Langa el aparuse mama fetei , intinzandu.si ca o vipera mainile in jurul sotului ei , sprijinindu.se de umerii lui .
*Draga mea , nu ne prezinti .. “prietena” ta ,*intrebase ea , in timp ce dadea din pleoape de mai multe ori apoi ii facuse cu ochiul lui Raven . Green se indepartase de cei doi , fara sa arate uimirea ce salasluia in ea , dar un gand simplu o alungase .*Prefacatorie ! Ce mai oameni,*isi zise ea dezgustata , pe urma se intoarse spre Pink , incercand sa ii transmita gandul . Cu un ton idiferent , total lipsit de bun simt , le raspunse parintilor.
*Mama , tata , ea este Aylee Raven Pink Pent , cea mai buna prietena a mea iar , draga mea , ei sunt Amelia si Kiroka .* Fata daduse din cap , putin timida , dupa cum observase Eliza .*Si va sta la noi toata vara ,*continuase ea repede . Parintii isi intoarsera privirea de la Raven la fiica lor , usor uimiti , dar zambind .
*Sigur! Nu.i nicio problema ! * zise tatal . *Daca doresti , Aylee , daca nu gresesc , sa iti vezi camera . Lupe , te rog , condu.o!*

Servitoarea se supuse , facuse o plecaciune si o luase pe Pink cu ea , inchizand usa in urma ei . In incapere ramasese o liniste profunda , parintii si viperina luptandu.se din ochi , pe urma mama daduse gongul de inceputul luptei , vocea ei rasunand in toata camera , peretii vibrand la tonalitatea ei .
*Cum adica va stai aici toata vacanta ? Aia e fata ?Cum de te.ai imprietenit cu ea ? NU E DE NASUL TAU ! *
*Mai intai vreau sa stiu in ce casa este la Hogwarts si pe urma mai vorbim , * spuse tatal pe o voce jasa .
*Poftim ?!? Atat te intereseaza ? * intrebase Amelia uimita si cu greu abtinandu.se sa nu ii dea cateva palme .
*Da! Si abtinete femeie ! Ce te apuca asa nervii dintr.odata?Cu atat mai mult , ma enervezi si pe mine ! Eliza , raspunde la intrebare ! * Viperina se sprijinise de perete , isi incrucisase picioarele si mainile , uneori privindu.si unghiile ei date cu negru , asteptand ca cei doi sa se calmeze.Sper ca Raven sa nu auda aceasta discutie . Era deja in toane proaste , nu vreau sa mai fie si la noapte si ... din vina mea , *gandise , strangand cu putere din pumn , apoi ii raspunse tatalui pe un ton glaciar.

*La Viperini , in acelasi an cu mine ! Mai faceti multa panarama pentru nimic ?*adaugase ea repede .
*Cum indraznesti sa imi vorbesti in acest fel nesimtit.o ? Asa ai fost invatata ? Dupa tot ce am facut pentru tine tu ne... *, zise mama , pierzandu.si firea .
*Nu! Nu asa am fost invatata ! Dar in ultimii ani abia mai stiti ca exist ! M.am saturat ! Nu am sa mai rezist mult timp pe urma ignorarii voastre ! De fiecare data cand vin de la scoala voi ma trimiteti la bunici . De fiecare data cand doresc sa imi ajut sora , caci ea nu le stie pe toate , dar asta nu inseamna ca nu le poate invata pe parcursc , chiar si de la mine , ea crede caimi bat joc de ea si ca o critic ! Apoi sare cu gura la voi si desigur voi dati vina pe mine . Dar ... Dar unde se afla acea mama care imi stergea fiecare lacrima de pe obraz ? Sau tatal care pe timpuri ma ajuta , ma invata , ma sfatuia la intelesul magiei negre ? Unde ? Asta vreau sa stiu ! Si cu atat mai mult , vreau sa va ganditi la acest lucru , in caz de va mai pasa de mine ! *

Fara sa le mai arunce vreo privire ratacitoare parintilor ei ce ramasesera tintuiti locului , Viperina iesise din camera , trantind.o dupa ea , apoi se sprijine de aceasta , lacrimile nemaicontenind sa se opreasca din curs . Dupa un timp , in care isi daduse tot naduful , se sterse cu cotul palmei , pe urma urcase scarile la etajul doi. Credea ca prietena ei se afla in camera de oaspeti , ceea ce se si intamplase . Apasase cu mana tremurand pe clanta si se impinsese in lemnul tare . Imediat ce intrase , facuse acelasi lucru cu usa precedenta . Se asezase pe parchet , privind peisajul incantator , cate o pasarica venind langa ea .
*Imi pare rau Raven ! N.am vrut sa se intample asta . Parintii mei sunt ... idioti ! Nu te lasa niciodata pacalita de aparenta lor . In sinea lor sunt cruzi si nu merita sa te pui cu ei . Nu inca . Pe moment vei sta in aceasta camera . Sedere placuta si somn usor *, cu un ultim oftat , se ridicase in picioare , mai privise odata silueta tacuta si nemiscata a lui Aylee , apoi daduse sa plece insa.. vocea stinsa a prietenei ei se auzise pana la urechile ei .

"Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."

[Image: Formysweetsis_zps9d530966.png]
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
We find each other - by Eliza G. Blest - 21 Jul 2011, 18:11
RE: We find each other - by Aylee L. Lovel - 22 Jul 2011, 13:21
RE: We find each other - by Eliza G. Blest - 22 Jul 2011, 13:26
RE: We find each other - by Aylee L. Lovel - 22 Jul 2011, 13:34
RE: We find each other - by Eliza G. Blest - 22 Jul 2011, 13:35
RE: We find each other - by Aylee L. Lovel - 22 Jul 2011, 13:41
RE: We find each other - by Eliza G. Blest - 22 Jul 2011, 13:43
RE: We find each other - by Aylee L. Lovel - 22 Jul 2011, 13:53