Printre campioni
|
08 Sep 2011, 22:46
|||
|
|||
Se apropiase de o vitrina mare si analizase in tacere medaliile si cupele din interiorul acestuia . Unele erau mici , alte mari , ba din bronz , argint sau chiar din aur . Cele din aur erau magnifice si extravagante . Nu erau intocmai pe gustul viperinei , caci , nu putea sa.si inchipuie cum o persoana umana ar duce atat in mana cat si la gat un astfel de obiect . Isi scuturase capul in semn de dispret si maraiase usor . Si.l intorsese brusc in directia lui John , surprinsa de spusele acestuia . Se simtea...flatata. Zambise scurt , vag , inconstienta de ce urma sa zica , lasandu.si gura sa i.o ia inainte.
"Daca doresti , te pot ajuta eu sa formezi un patronus . Mie imi iesa , dar dupa sute de incercari. Cheia este sa ai o amintire cat de cat potrivita si sa te lasi condus de ea . Insa , problema e ca nu e usor sa o gasesti . Depinde de persoane . Eu , de exemplu , nu am trecut prea ... fericit . " Spusese ultimul cuvant cu jumatate de gura , privind in gol , prin astropuf , cu glas domol si incet , sacadat . Oprise o lacrima care dorea sa se prelinga pe fata ei ca marmura , clipind des din ochi si ignorand privirea ciudata si totusi , plina de resentimente al baiatului . "Cat despre ceea ce fac eu aici , ei bine , am inceput sa ma plictisesc de melancolia naturii si am vrut sa ma las inghitita de trecutul altor persoane , motiv pentru care am venit in acest loc . Dar tu ? Ce te.a adus aici ? Doar nu sa.ti exersezi vrajile asupra acestor obiecte nu ? O sa ai mari probleme , insa ,stai calm , nu o sa zic nimanui . " Continuase pe un ton vesel , chinuit , ascunzand tristetea care aparuse brusc in ea . Vroia sa scape de acele senzatii reci pe care incepea sa nu le mai suporte. "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
~O noua prietenie printre sute de trofee~ | Rosalie Vivienne Alden | 3 | 1,374 |
18 Oct 2010, 20:11 Last Post: Denise Lynch |