Printre campioni
|
18 Sep 2011, 14:22
|||
|
|||
Viperina il urmase inca avand capul aplecat si cu mintea aiurea , trecand prin campii si dealuri . Din cand in cand isi mai ridica privirea si intotdeauna aceasta cadea in ochii adanci si inspaimantatori ai lui ce erau atintiti asupra ei . Si.o luase imediat , ramanand incruntata . "Vai de mine ! Oare ce o fi facand John ? Cine o fi castigat duelul ? Si cu atat mai mult , duelurile sunt accesate in acest secol ? "
"Ai venit singura aici sau mai esti cu o persoana ? " Intrebase Viperin , parca citindu.i gandurile. Eliza se asteptase la o astfel de intrebare . Ce mai ... o fata , de 16 ani ,sa se plimbe singurica printr.un castel "bantuit " ? Nici vorba ! Mai trebuia sa mai fie cu o persoana . Ceea ce si era logic . Daduse din cap si si.l ridicase . "Asta e prea de tot ! Sunt o lasa sau ce ? Intrece orice masura . Intr.adevar , am ajuns intr.un secol in care sunt prezenti si fondatorii scolii , si pentru asta trebuie sa ma inchid in mine ? Sa fiu rusinata ? Ce minte mai am si eu uneori ! " Era dezgustata de felul ei de a fi . Uneori chiar trecea peste limita . Isi continuase drumul si daduse ultima cotitura intrand din nou in acelasi coridor pe care il parasise cu scurt timp in urma . Acelasi grup de elevi era acolo , ba mai mult , se inmultise . Fluierase usor , surprinsa se acel amalgam . Toti isi indreptara privirea spre cei doi , si se dadusera la o parte . Ramasese locului , uimita si cu nervii crescandu.i tot mai mult . Acel viperin , pe care il zarise si inainte , era in spatele lui John , cu bagheta indreptata spre el . Sa sara sau nu la atac ? Salazar era langa ea , dar nu facea nimic . Putea sa jure ca il auzise soptind "O merita pe deplin! " ceea ce o scosese total din sarite . Isi scosese bagheta si , cu o singura vraja ce ii venise in minte , alergase pana la ei si o spusese in gand . Un jet de lumina argintie iesise din bagheta ei de ulm si il lovise direct in arma acestuia . Fulgerele se prelinsera pe negura acelui bat , pana la bratul lui , zguduindu.l si apoi pe tot corpul . Se daduse in spate cu cativa pasi , uimit de ce se intampla cu el . Tremura din tot corpul , si lumini orbitoare veneau dinspre el , luminand tot coridorul si lasandu.i cu gura cascata pe toti cei de fata . Eliza se asezase pe vine langa John analizandu.l cu ochii ei ageri . "Esti bine ? " intrebase eu , cu o urma de ingrijorare in glas . Acesta aprobase din cap si ii aratase cu privirea spre fata din bratele lui . "Asta cum de a mai ajuns aici ? " O tresarire din partea acesteia o facuse pe viperina sa isi dea seama ce se intamplase . "Iti bati joc de bine ? Acesta este un blestem de neiertat ! Am mai vazut efectele acestuia si pe victemele lui taicamiu ... Si este un remediu . " "Trebuie sa o ducem in spital ! " zise ea repede , ingrijorata si cautandu.l din priviri pe Salazar , insa nu se mai ivea pe nicaieri . "Hei hei ! Ce este galagia aceasta ? " intrebase o voce pitigaiata , de femeie , care venise in graba si intrand in cercul elevilor . "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
~O noua prietenie printre sute de trofee~ | Rosalie Vivienne Alden | 3 | 1,439 |
18 Oct 2010, 20:11 Last Post: Denise Lynch |