Printre campioni
|
06 Oct 2011, 20:31
|||
|
|||
Impunatoare , maiestuoasa , imbracata intr.o rochie eleganta , cu bretele argintii , ce scanteiau in lumina palida a lumanarilor de pe rafturi, albastra ca safirul si la poalele acestora , care ajungeau pana la pamant , aveau un firisor gros din argint . Pasi in incapere cu o mana alba si fina pe clanta si cu cealalta pe langa corp . Ochii ei de casmir analizau incaparea scurt si o lasase sa cada asupra sabiei lui Godric ce era asezata frumos la masuta. Inchisese usa lent in urma ei si se apropiase de aceasta , asezandu.se langa Godric , parul ei lung , curgand ca o cascada pe spatele ei drept in timp ce mergea cu maiestrie si calm spre locul ei . Zambise celor trei fondatori si apoi isi ridicase privirea asupra celor trei elevi ce stateau in picioare .
Eliza nu isi mai putea lua privirea de la ea . Si cu atat mai mult nu de la diadema ce ii statea frumso asezata pe crestetul ei . In fata ei erau cei patru fondatori . Simtea cum inima incepea sa ii bata tot mai tare , mintea sa i se goleasca si mai ales , in stomac sa se asterne un val de emotii ciudate , cazand una peste alta . Nici macar muschii nu si.i mai simtea insa , trebuia sa isi revina . Avea senzatia ca se comporta ca o maimuta la zoo ce cauta o banana si cand colo vede un bax mare plin de astfel de fructe galbene si dulci . Pufnise incet , amuzata de acea imagine si revenise in lumea celor vii , usor retrasa . Dupa cateva minute , in care toti isi aruncau priviri intrebatoare si chiar cu raspunsuri , si cu multe inclinari de cap , Ochi-de-Soim izbutise sa rosteasca: "Domnisoara Firael , va rog sa parasiti cancelaria . " Astropufa daduse din cap , spusese ceva nedelusit pentru viperina si iesise , cu usa inchizandu.se in urma ei . Ramasesera numai ei sase . Patru adulti si doi elevi . "Oki...daca se intampla ca vreunul dintre ei sa ne blesteme , cum ne aparam ? " Isi alungase acea intrebare si se rezemase de peretele din spatele ei , incercand sa nu ii mai priveasca pe acestia . Intr.un final , Helga daduse glas urmatoarelor : "Da Godric , acestia sunt elevii despre care vorbeste tot castelul de cateva ore . Si totusi , nu par atat de diferiti fata de noi . Cati ani aveti dragilor ? " Eliza raspunsese prompt , ca si cum se afla la o ora de curs . "Eu am 16 ani si prietenul meu 17 ani .." "Am inteles , destul de mari , dar sa fiti sanatosi si sper sa ajungeti cu bine acasa . Acum , spuneti.ne tot ce s.a intamplat . Cum ati ajuns aici , in acest secol ? " "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
~O noua prietenie printre sute de trofee~ | Rosalie Vivienne Alden | 3 | 1,380 |
18 Oct 2010, 20:11 Last Post: Denise Lynch |