She should live
|
19 Oct 2011, 15:20
|||
|
|||
Lumina slaba a incaperii se asternuse peste chipul intunecat al viperinei , inundandu.i putin privirea . Nu era sigura in ce parte a castelului se afla , dar stia un lucru , se intalnise cu o viperina . Zambise usor cand aceasta ii spusese pe nume si pasise pragul usii , inchizand.o dupa ea in liniste . Ochii ei se roteau in jurul incaperii , analizand fiecare spatiu . Mai multe cabine cu toalete , cateva chiuvete ale caror vopsea se stergea tot mai mult , prin unele locuri fiind total roasa si un gri ciudat , necurat iesind la iveala . Isi luase imediat privirea de la ele si si.l indreptase spre tavan , ca capul dat pe spate . Ramasese asa cateva secunde , gatul incepand sa o doara tot mai mult , in ochii ei vazandu.se clar albeata , cu urme de mucegai , de pe acel tavan . “Hmm .. ce ? Ahh , sunt bine . Tu ? Ce faci pe aici ? Te hmm .. ai plans cumva ? Esti intr.adevar bine ? Spune daca vrei , daca nu , soarta . “ Daduse din umeri nepasatoare si facuse cativa pasi , adidasii ei facand cunostinta cu apa rece , care , din motive ciudate , aparuse acolo si se indreptase spre oglinda , langa Odette . Se privise in aceasta suspicioasa si cu multe semne de intrebare . “Hmm, nu arat prea bine . Se vede ca nu am dormit azi.noapte , desi , pot sa jur ca am facut.o . Ohh! Ce am devenit ??? “ Oftase din nou enervata la culme si ii intorsese spatele oglinzii mari , privind prin incapere din nou ,dar de aceasta data , in gol . Intrase in gandurile ei sinistre si ramasese nemiscata pentru un timp indelungat , pana aparuse o fantoma , imbracata intr.un costum demodat , cu fusta in carorui , lunga pana la genunchi si un sacou mai mare decat ea . Chipul ei nu se schimbase deloc , ramanand la fel de plangacios si umed cum fusese si cu 70 de ani in urma , la decesul acesteia . “Buna dimineata Myrtle . Ma bucur sa te revad dupa atata timp . Ce te mai aduce pe aici ? « Aceasta , suparata de tonul rece al viperinei , venise , in zbor mai bine spus , in fata acesteia , nasul ei fiind la un milimetru departare de al Elizei . Zambise strenghereste , in ochii ei aparand amuzamentul , dar nu se clintise din loc . “Ai patit ceva ? “ continuase ea sa intrebe . "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|