Lectia XII
|
21 Oct 2011, 19:59
|||
|
|||
Trecuse atatea luni de cand viperina nu mai fusese la orele lui Rose . Incepuse un nou an scolar , si , vroia cu atata ardoare sa o vada incat isi propusese sa mearga la prima lectie . Desi era tarziu , fugea prin coridoarele castelului , cu geanta in spatele ei , zburand in viteza ei si cu mana stanga ridicata la nivelul ochilor , in lumina palida a soarelui sclipind ceasul argintiu . Aproape fix si ea era abia la etajul I din castel . Trebuia sa urce multe scari pana sa ajunga in varful turnului ,ceea ce insemna aproape 5 minute , deci urma sa intarzie . "Great , a cata oara mi se intampla asta ? Pfff .. prima ora si deja intarzii , tipic mie. "
Nervoasa , pusese frana si se oprise in mijlocul unui coridor intunecat , fara nicio fereastra . Un culoar secret , care ducea .. cine stie unde . "Bon , sa o luam logic ! Unde ma aflu ? Din cate am vazut eu , sunt abia la etajul 3 , in partea cealalta a castelului , deci , in partea opusa unde se afla turnul de previziuni . Cel mai bine ar fi sa zbor , dar .. cum ? " Mii de vraji ii zburasera in secunda aia prin mintea ei , insa nici una nefolositoare cu exceptia uneia . Zambise machiavelic si fara sa faca o miscare , in locul ei aparuse o panteruta ce isi spala o labuta din fata . Ridicase capul si incepuse sa alerge repede , trecand in viteza prin coridoare , apoi zburand pe scari , asa cum ii placea ei . Ajunsa in fata usii cunoscute din lemn , se oprise , gafaind usor , apoi isi luase forma ei initiala si batuse la usa cu falingele a doua degete a mainii drepte . Lasand.o sa cada pe marginea acesteia , atinsese clansa si o impinse . Pasise pragul , usa inchizandu.se in urma ei . O zarise din prima pe Rose , ce astepta cu o privire satisfacatoare la masuta ei , daduse din cap si isi cautase la randul ei o masa la care sa stea . Ochise una , se asezase pe scaunul moale si isi scosese cateva pergamente , siruindu.le pe masa . "Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."
![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|