|
11 Feb 2012, 21:35
|
|
Isabella River
|
RP Posts: 1180
Casa: Viperini
Galeoni: 2430
Slujba: Profesor "Farmece"
|
|
- Oh, God, finally cineva care vrea sa dea la CML [Colegiul Militar Liceal] !

Dar daca spui ca urasti matematica.. nu iti sugerez. CML este de profil militar, iar specializarea este matematica-informatica - nu ai posibilitatea sa alegi filologia sau stiintele sociale and so on acolo, pentru ca.. nu exista. Singurul profil este mate-info.
Eu am vrut de cand ma stiu sa dau la Colegiul Militar Liceal "Stefan cel Mare" - Campulung Moldovenesc si m-am antrenat vreo 5 luni, de trei ori pe saptamana cu o antrenoare foarte severa, anul trecut [sunt in clasa a 9-a acum] pentru ca cea mai grea proba este cea sportiva - pe langa cea psihologica, testarile la lb. romana si matematica, pentru ca fiecare liceu are dreptul sa isi impuna o testare propie, daca vrea, gen.. testarea pe care o dai inainte sa dai la bilingv engleza/franceza.
Cand am realizat ca totusi matematica nu e punctul meu forte, am cam renuntat la ideea cu CML - plus ca na, e departe de casa [locuiesc in orasul Botosani si nu e departe de Campulung, but.. still]. Am regretat ceva timp, pentru ca asta a fost visul meu de ani de zile, dar acum imi dau seama ca e mai bine sa urmez un liceu civil. Plus ca daca faci CML si nu faci o scoala militara dupa sau o academie.. nu esti considerat in armata. O fi el profil militar, dar doar cu liceul, nu iesi nimic in domeniul armatei. Alta chestie e ca poti face un liceu civil, stai frumos acasa, ceva mai lejer [ca desi e liceu, severitatea este ... fix ca in armata ], apoi faci o academie militara sau o scoala militara si tot aia e. Singura diferenta este ca daca faci liceul militar, te acomodezi mai repede cu programul, alte diferente.. nu sunt.
Iar mediile sunt destul de naspa, imi permit sa spun - ultima medie cu care s-a intrat in 2011 la fete a fost 9.75. E mai aiurea pentru ca sunt 20 de locuri pentru fete si 100-120 pentru baieti, deci iti dai seama ca baietii au sansele mai mari. Competitia este foarte mare, avand in vedere ca sunt doar trei Colegii Militare in toata Romania [CML "Dimitrie Cantemir" - Breaza; CML "Stefan cel Mare" - Campulung Moldovenesc si CML "Mircea cel Batran" - Alba Iulia - sper sa nu le fi incurcat].
Oricum ar fi, eu iti spun totul pe real, ca sa te gandesti bine - eu eram ceva gen "azi vreau acolo, maine nu mai vreau", era foarte greu sa ma decid, plus ca trebuie lucrat mult, foarte, foarte mult.
Dar daca te hotarasti sa dai acolo pana la urma, nu iti pot ura decat succes si sa dea Dumnezeu sa intri, pentru ca este un mare pas INAINTE in viata si ceva care iti va modela caracterul intr-un fel inimaginabil de frumos ! > <
You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
|
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
|
|