|
14 Feb 2012, 17:12
|
|
Veronique A. Dupont
|
RP Posts: 754
Casa: Viperini
Galeoni: 2873
Animal: Pisica - "Dinah"
Slujba: Angajat la Vrajustitie
|
|
Eu sunt la un profil umanist, filologie bilingv engleza. Este un profil perfect pentru cei ce sunt buni la limbi straine si nu o prea au cu materiile de real. Am ales acest profil deoarece doresc sa-mi continui studiile dupa liceu undeva in Marea Britanie sau in Suedia si mi se pare foarte potrivit in acest caz.
Eu am prins perioada in care s-au dat si tezele cu subiect unic si examenele nationale. La teze am luat in jur de 6-7 la matematica si 8-9 la romana, iar la examene am luat 8 si ceva la matematica si 8, 60 la romana (am vrut sa fac contestatie pentru ca nota nu mi s-a parut corecta, dar toata lumea m-a sfatuit sa n-o fac). Dupa cum se vede in topicul admitere 2010 am vrut sa intru la liceul bilingv George Cosbuc, dar am intrat in schimb la Colegiul National I. L. Caragiale. N-am intrat in Cosbuc deoarece n-am avut noata de admitere destul de mare. S-a intrat cu peste 9, iar eu am avut in jur de 8,70 (din cate-mi amintesc). Oricum, m-am impacat cu liceul meu si n-as vrea sa-l schimb (as vrea totusi sa ma duc la liceul de arte plastice Tonitza, dar mama nu ma lasa pentru ca spune ca acolo nu se face scoala mai deloc).
Cand spuneam in clasa a VIII-a ca eu vreau sa intru la Caragiale toata lumea imi spunea sa n-o fac ca acela e un liceu de fite si ca nu se face scoala. Aproape renuntasem la aceasra idee, dar mama m-a convins sa pun Caragiale prima mea optiune si asa am facut. Cand am intrat la liceu ma asteptam sa frec toata ziua menta si sa nu fac nimic - doar auzisem ca liceul nu e bun -, dar am aflat din primele zile ca nu-i asa si ca la toate materiile trebuie sa depun acelasi efort.
Ceea ce vreau sa zic este ca nu trebuie sa ascultati tot ce vi se spune. Desigur, e bine sa auziti ce se zice in stanga si-n dreapta, dar asimilati doar informatile care vi se par corecte. Vorbiti eventual cu copii de la diferite licee si intreabti-i cum sunt orele/programa/profesorii etc. Aveti grija cand va alegeti liceele si nu va duceti numai dupa prestigiul acestora deoarece la multe s-a pastrat doar numele.
my momma { raised } me a prophet
|
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
|
|