Thread Closed 
Dezbatere elevi (III) Partea A
25 Feb 2012, 23:17
  • Ok, voi ati punctat mare parte dintre lucrurile pe care aveam de gand sa le spun, asa ca nu mai am asa de mult de scris Finna

Dupa parerea mea, Voldemort este un personaj foarte complex si bine studiat de catre Rowling. Faptele lui se rezuma la razbunare si ucidere. Visul sau era sa creeze o lume a vrajitorilor, una in care doar cei privilegiati cu sange pur sa beneficieze de drepturi. Si, dupa copilaria sa, acest lucru e destul de previzibil.

Voldemort este o furtuna de sentimente. E adevarat ca niciodata nu a iubit, dar asta nu inseamna ca nu a simtit nimic niciodata. Cele mai intense sentimente de furie si dispret fata de Incuiati si vrajitorii ce nu proveneau din parinti cu puteri magice ii tulbura sufletul. Cand a aflat din Profetie ca se va naste un copil ce il va putea invinge, a fost speriat, dupa parerea mea. Totusi, era sigur ca avea sa scape de copil si a ajuns ucigandu-i parintii.

Harry Potter a scapat si, cat timp el crestea, Voldemort cauta metode prin care sa revina. Eu cred ca acelea au fost cele mai intunecate si pline de suferinta momente a lui Voldemort. Si totusi, fostul Tom Riddle nu a renuntat. Mai intai Quirell, apoi Camera Secretelor, urmand ca in anul IV de scoala al lui Harry sa revina. Nu prea pot sa-mi imaginez sentimentele care l-au incercat pe Voldemort in momentul in care s-a ridicar pe propriile picioare din nou. Trebuia sa fie intr-un extaz nebun. Imaginati-va sa fiti obligati sa traiti paisprezece ani ca o umbra a ceea ce erati de fapt.

Asa ca, dupa ce fortele i-au revenit, a cautat sa-l distruga pe cel datorita caruia a ajuns de la bun inceput in aceasta stare, si anume, pe Harry Potter. Astfel, urmatorii trei ani ai vietii sale, Voldemort i-a dedicat luptei impotriva baiatului. Stia clar ca nu va fi usor, nu era prost deloc. Desi era sigur ca atunci cand va arunca Blestemul Fatal asupra lui, de data aceasta va muri de tot, ceea ce ii dadea o incrdere in sine nebuna. Si asta la dus la pierzanie.

Asa cum am zis, Voldemort este un personaj complex, mai ales pe plan spiritual, iar eu cred ca arma pe care Harry o avea impotriva lui era simpla dragoste.

i'll stop at nothing to achieve freedom
[Image: sig_zpsq7yanydg.png]
“Life doesn't stop for anybody.”

Find all posts by this user
Thread Closed 

Messages In This Thread
RE: Dezbatere elevi (III) Partea A - by Ivy Thibault - 25 Feb 2012, 23:17

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Dezbatere elevi (V) Isabella River 4 2,244 27 Oct 2012, 21:17
Last Post: Isabella River
  Dezbatere Adulti (V) Isabella River 0 1,371 26 Oct 2012, 19:36