Thread Closed 
Dezbatere elevi (III) Partea B
25 Feb 2012, 23:37
  • Eu as vrea sa vorbesc despre Neville Longbottom.

Mi se pare minunata evolutia lui de la un baiat fricos, cu capul in nori la eroul tuturor, cel care suporta Blestemul Cruciatus doar pentru a tine vie speranta ca Harry se va intoarce cat timp cel din urma era in cautarea Horcruxurilor. Banuiesc ca Rowling a vrut asta de la bun inceput. Neville a ajuns la Hogwarts ca un copil orfan ce traieste alaturi de bunica sa, foarte uituc si impiedicat si care adora Ierbologia.

In anul I, Neville a fost cel care a incercat sa ii opreasca pe Harry, Ron si Hermione cand se strecurau pentru a cauta lucruri despre Piatra Filozofala. Acesta a fost primul act de curaj. De asemenea, de multe ori ne-a fost aminti faptul ca Neville avea probleme sa intre in Turnul Cercetasilor deoarece uita intr-un a parola.

Apoi, anul in anul II nu a iesit in evidenta prin nimic special. Era acelasi Neville impiedicat, prietenul celor trei despre care a vorbit Isa mai sus. Anul III evidenteaza prin lectia profesorului Lupin despre Bongi frica lui Neville fata de profesorul Plesneala, cel de Potiuni. Si de asemenea toti ne-am distrat atunci cand acelasi profesor a aparut in hainele bunicii in fata Cercetasului.

In anul IV Neville a fost cel care l-a ajutat pe Harry sa intre in lac timp de o ora, cu Algebranhii [e adevarat cu niste sfori trase de Barty Coruch Junior, falsul Moody]. Atunci ne-am dat seama cu toii despre inclnatiile lui spre Ierboligia vrajitorilor.

Si din anul V, curajul care statea ascuns in Neville iese afara. De la aventura sa cu Harry in Minister, s-a declansat o serie de evenimente care l-au facut un om cu un caracter superb si cu un curaj nemaivazut. S-a remarcat cel mai mult in anul VII cand i-a tait gatul lui Nagini, ultimul Horcrux a lui Voldemort.

De-a lungul anilor ce urmeaza aflam ca a ajuns profesor de Ierbologie la Hogwarts.

*Acum mai in gluma, mai in serios, cat de dragut a ajuns Matthew Lewis Love ?*

i'll stop at nothing to achieve freedom
[Image: sig_zpsq7yanydg.png]
“Life doesn't stop for anybody.”

Find all posts by this user
Thread Closed 

Messages In This Thread
RE: Dezbatere elevi (III) Partea B - by Ivy Thibault - 25 Feb 2012, 23:37

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Dezbatere elevi (V) Isabella River 4 2,220 27 Oct 2012, 21:17
Last Post: Isabella River
  Dezbatere Adulti (V) Isabella River 0 1,364 26 Oct 2012, 19:36