Cesar Millan
14 Apr 2012, 02:53
  • Oh, God, tocmai am vizionat un episod din "Cesar si Cainii' si tot ce pot spune - repeta, defapt - este ca omul asta e genial, pur si simplu.

Totul m-a "afectat" mai tare pentru ca - recunosc - episodul a fost despre un rottweiler. Unul care a trait pe strazi timp de cativa ani - 2 sau 3, daca imi amintesc bine - si a fost adoptat de o familie. Fiind rottweiler si pentru ca a trait pe strazi, neavand contact cu oamenii in mod special sau cu alti caini, nivelul de agresivitate a crescut cu mult - rott (mascul) + contact scazut cu oamenii/alti caini = combinatie proasta.
    Nu doar ca rasa asta e cunoscuta pentru inteligenta lor (ca si GSD) si dorinta de a munci, de a cara lucruri, dar sunt cunoscuti si pentru agresivitatea lor (ceva diferit de GSD, ei sunt mai calmi - plus ca nu se cunoaste un GSD in lume care sa-si fi muscat stapanul macar o data. so yeah) si dorinta masculilor de a domina pe oricine si orice (femelele sunt ceva mai putin dornice sa domine).

Si in fine, cainele respectiv - Nicky - era ok in aproape toate privintele: mai putin una. Si anume faptul ca atunci cand vedea un caine - o lua razna pur si simplu, era gaza sa rupa in bucati cainele acela.

Am fost uimita sa vad cum Cesar l-a imblanzit si l-a facut sa scape de acea "frica" sau mai bine zis acel "obicei". Este una sa fie in garda, sa fie protector cu familia in preajma altor caini - dar e alta sa se izoleze compet de caini, sa nu poata iesi deloc pentru ca se poate intalni cu alt caine si e in stare sa il rupa.

Problema lui Nicky, asa cum zice Cesar, este ca nu a avut niciodata prieteni - nu stia ce inseamna sa fie mirosit, sa miroase, sa se joace cu un caine sau sa fie in preajma lor fara sa o ia razna.

Totul era de natura psihologica, se parea.
    Aceasta experienta o poae trai si cineva cu un caine de alta rasa/metis - toti reactioneaza in mare la fel, cu mici diferente - diferente care le caracterizeaza rasa uneori.
    ^_^

P.S. - Am scris de pe telefon (e 3 noaptea si PC'ul e inchis, so yeah), deci va dati seama. =)))))))

You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Cesar Millan - by Kennya Allen - 18 Feb 2011, 23:46
RE: Cesar Millan - by Melisse Y. Carter - 16 May 2011, 21:29
RE: Cesar Millan - by Isabella River - 30 Dec 2011, 23:13
RE: Cesar Millan - by Isabella River - 14 Apr 2012, 02:53
Re: Cesar Millan - by Isabella River - 19 Feb 2011, 00:12
Re: Cesar Millan - by Rosalie Vivienne Alden - 03 Mar 2011, 14:17