Thread Closed 
Dezbatere elevi (IV) - Partea A
30 Apr 2012, 11:54
  • Lexie Stryder Wrote:La urma urmei, cu siguranta ura aceea pe care Snape o simtea pentru James se datora si faptului ca el ramase cu Lily.

Snape il ura pe James inainte sa se intample asta. Si nu numai pentru faptul ca el era la Cercetasi. Snape incerca mereu sa-i gaseasca cusururi lui James dupa ce a aflat ca era mai bun decat el si-i captase oarecum atentia lui Lily. ( Va amintiti momentul in care Snape ii spiona pe James, Lupin, Sirius si Pettigrew cand se strecurau afara din scoala cand era luna plina? Snape voia sa gaseasca ceva care sa dovedeasca faptul ca James nu era atat de "perfect" cum pretindeau toti. )

Isabella Rive Wrote:
    Luciana Flamel Wrote:Am mai intalnit sintagma: un viperin care a murit ca un cercetas; doar pentru ca, fata de lordul Voldemort el a iubit cu adevarat? - nu cred ca niciun alt viperin nu a iubit vre-odata.

Posibil, foarte posibil, insa noi ne raportam strict la ce informatii primim in carti. Si ce primim este ca Viperinii nu se gandesc decat la ei, ca nu pot pune binele altcuiva inaintea propriilor nevoi, ca nu misca un deget daca nu le iese si lor ceva and so on.

Insa e mai bine ca la unele aspecte sa ramanem la ce ne este strict dat - si chiar si asa, doar pentru ca Snape a fost o exceptie si s-a indragostit cu adevarat, poate au mai existat Viperini care au fost in aceeasi situatie.

Nu prea as crede ca Viperinii sunt incapabili de iubire. La urma urmei, tot fiinte umane raman. Poate ca pun propriile lor nevoi inaintea altora, dar tot isi doresc dragoste si apropiere, chiar daca nu vor sa recunoasca. Multe din actiunile lor sunt numai de fatada. Unii chiar ar face orice ca sa-si protejeze familia ( Remember Draco in book six?). Totusi, cred ca acum am trecut putin in afara temei dezbaterii..

Luciana Flamel Wrote:Dar cred ca in toate orgoliul a fost mai presus: l-a tradat pe Cap de mort manat de rana provocata de nerespectarea cuvantului si a trecut de partea binelui (dupa moartea lui lily) pentru a se rezbuna pe cel care nu-i indeplinise rugamintea.

Da, probabil miscarea aceasta a fost si din cauza orgoliului lui Snape, si nu numai din dragostea pentru Lily. La urma urmei, ce Viperin nu si-ar dori o razbunare, mai ales cand vine vorba de o razbunare din iubire?

and the crashes are heavy for a sinner like me ~

[Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o1_250.gif]    [Image: tumblr_m672ztrjKL1qa5eu4o2_250.gif]
You're too pretty for your own good. That's why you destroy everything you touch.

Love you, Bells.
Visit this user's website Find all posts by this user
Thread Closed 

Messages In This Thread
RE: Dezbatere elevi (IV) - Partea A - by Desiree Rose Goth - 30 Apr 2012, 11:54

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Dezbatere elevi (V) Isabella River 4 2,243 27 Oct 2012, 21:17
Last Post: Isabella River
  Dezbatere Adulti (V) Isabella River 0 1,371 26 Oct 2012, 19:36
Last Post: Isabella River
  Dezbatere elevi (IV) - Partea B Isabella River 19 4,117 30 Apr 2012, 15:00