Lupta prentru Dumbledore-continuare(aceleasi persoane)
|
27 Jul 2008, 19:25
|||
|
|||
Ginny arunca o privire in jur. Era singura pe un coridor lung si larg. Pe pereti erau oglinzi mari, cate 6 pe fiecare perete al coridorului, si cate o masa lunga, pe care erau cateva cutii mari si mici. Unele cu par, una avand un mozaic reprezentand ministrul magiei de la inceputul secolului XIV, toate continand documente. Ginny se privi intr'o oglinda. Nu vedea decat celalalt perete.
'Bun,' isi zise ea. 'Vraja este okey.' Se uita intr'o cutie cu un aspect ciudat de pasare, care avea forma unei sfere si multe pene. Partea de sus avea un ditamai ciocul gaurit, prin care se bagau si se scoteau actele. Ginny baga mana, dar ramase surprinsa simtind doar fundul moale al cutiei. Se uita inaintru. Se vedeau multe foi! Dar cand mana sa intra prin gaura, intrarea cutiei se strangea astfel incat sa nu vada nimic din ce facea mana ei p'acolo. Incerca sa bage ambele maini, dar se intampla la fel. Iar capul, nici vorba sa'i incapa! Trecu la alte cutii, uitandu'se mereu in oglinzi pentru a verifica vraja de deziluzionare. Toate cutiile faceau la fel, indiferent de forma, culoare, material... Ginny incepu sa se enerveze. Auzi voci pe holul din stanga partii pe unde trebuia sa iasa. Fiind mai aproape de partea aia [trecand de la cutie la cutie parcursese deja aproape tot coridorul], nu avea timp sa se ascunda. Cantarind situatia, nici nu avea unde. Tot ce trebuia sa faca era sa stea linistita, stiind ca vraja inca functiona. Si sa fie pregatita. Spera ca grupul de vrajitori care venea nu era prea mare... Erau doua vrajitoare, una tanara si una putin mai in varsta. "Helena, uite!" murmura speriata vrajitoarea cea tanara. "Cine esti tu, copila?" intreba cea chemata Helena. "Ahm.. ma vedeti?" spuse uimita Ginny. "Sigur!" Ginny observa ca nici vrajitoarele nu se vedeau in oglinda. 'Oglinzi false!' spuse ea, furioasa ca nu se gandise la acest lucru. "Sunt Ginny, trebuie sa'mi caut prietenele si sa iesim de aici..." "Esti sigura, fetito?" spuse o voce pitigaiata. Umbridge! "Wingardium Leviosa!" Umbridge fu luata pe sus cu o asa putere, incat bagheta ii zbura din mana. Ginny o prinse si rosti o a doua vraja: "Pietrificus Totalus!" Umbridge ramase ca stana de piatra, intinsa pe jos. Ginny le privi jenata pe celelalte doua vrajitoare. "Super!" striga vrajitoarea cea tanara. "Baba afurisita! De cand asteptam sa i'o platesc..." Ginny zambi. "Din cauza ei, tatal meu a.. a.. murit in Azkaban.. iar eu cu greu am obtinut un post aici.." Helena o analiza pe Umbridge impietrita, in timp ce Ginny si vrajitoarea cea tanara faceau cunostinta: "Eu ma numesc Nymphadora. Incantata," spuse vrajitoarea. "Si eu am o prietena foarte buna pe nume Nymphadora" tresari Ginny. "E.. dragutza. Cam ca tine." Nymphadora zambi, in timp ce Helena folosea vraja de memorie pe Umbridge. "Ginny," spuse Helena. "Esti prietena cu o fata blonda, cu ochii albastri? Nereida, asa o cheama." "Da!" zise Ginny. "E in pericol." murmura Helena. "Nu stiu de celelalte prietene ale tale. Am aflat de Nereida din amintirile lui Umbridge. Uhm.. daca vrei, iti fac o vraja de deziluzionare, care dureaza mai mult. Am mai multa experienta." "Multumesc mult.." zise Ginny. In cateva secunde, Ginny redeveni invizibila. Le saluta pe cele doua vrajitoare care promisera sa nu spuna nimic legat de ea si pleca sa o caute pe Nereida. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|