Cea mai ingenioasa potiune
|
31 Aug 2008, 12:05
|||
|
|||
Ma inscriu si eu in concurs. Am ales Angel's Potion.
Angel's Potion Ingrediente: -o pana din aripa unui inger -3 ml suc de gutui -4 petale dintr-un trandafir ce a fost udat doar de 3 ori -un fir de par alb, apartinand unei persoane in varsta de 50 ani, 4 luni si 6 zile -40 de seminte de mac -o margareta -3 picaturi ulei de lavanda [stat 50 zile intr-o biserica] -un inel de cupru -4 fire de iarba norvegiana -40 brate de caracatita Ustensile: -un ceaun cu diametrul de 1m -o lingura din lemn de fag -un pocal din bronz, presarat cu smaralde -capac pentru ceaun facut din lut Mod preparare: Aceasta potiune nu poate zi facuta decat in zilele de marti si numai daca atunci este Craciun. Ceaunul este pus pe foc si este lasat 31 de minute la incalzit. Dupa aceea se pun 2 picaturi de ulei de lavanda si se acopera cu capacul din lut. Dupa 4 minute se adauga cele patru fire de iarba norvegiana. Se lasa 47 secunde, dupa care se adauga cele 40 brate de caracatita. In timp ce faceti asta spuneti: Mar rosu si rumeniu 40 de brate-am pus O dorinta in schimb eu cer Se lasa 2 ore si 40 minute la fiert, neacoperit. In acest timp, cel ce face potiunea trebuie sa cante neincetat: Fii albastra Fii frumoasa Colorata eu te vreau Dupa aceasta operatiunea se adauga pana de inger, semintele de mac si inelul de cupru. Se lasa 8 ore, acoperit. Cel ce face potiunea nu are voie sa adoarma in decursul acestui timp. Daca s-au respectat intocmai cerintele de mai sus, in ceaun ar trebuie sa fie 200g de pasta lipicioasa, intr-o nuanta turcoaz. Daca este asa se poate continua. Daca nu, ar fi mai intelept sa aruncati totul intr-un lac in care traiesc sirene. Se continua, adaugand ultima picatura de ulei de lavanda ramasa, margareta, si cele 4 petale de trandafir. Cand ultimul ingredient este pus in ceaun se spune: Pasta neagra, lipicioasa Culoare vei capata Poate rosie ca marul Poate alba ca o pana Insa un lucru nu uita Nu te fa mov deloc. Din aceasta pasta negricioasa O licoare limpede va fi. Se asteapta 1 minut, dupa care trebuie urmarita culoarea si consistenta pe care a capatat-o potiunea. In cazul in care potiunea este alba si limpede se poate continua. Daca are alta culoare vedeti [Nerespectarea indicatiilor]. Se adauga apoi firul de par alb si sucul de gutui. Se asteapta 1 ora si 59 de minute dupa care se amesteca incontinuu timp de 7 minute, folosind lingura de lemn. Licoarea ar trebui sa capete o nuanta albastruie. Potiunea este apoi lasata pana la prima luna plina, cand poate fi bauta. Nerespectarea indicatiilor: Daca dupa adaugarea unei picaturi de lavanda, a margaretei si a petalelor de trandafir potiunea nu este limpede si este mov sau albastra nu trebuie lasata mai mult de 5 minute in acest stadiu. Daca nu este aruncata intr-o prapastie adanca de 512m, cel ce a facut potiunea se transforma intr-un soarece, fara posibilitatea de a mai deveni vreodata om. Daca potiunea este facuta in alta zi decat cea de marti, cel ce a facut-o va fi blestemat timp de 5 ani. Daca incredientele nu sunt in cantitatea exacta, cel ce a facut-o va fi transformat intr-o bufnita cu pene cenusii. Cum trebuie bauta potiunea: Pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat, potiunea trebuie turnata in pocalul cu smaralde. Cel ce doreste implinirea dorintei trebuie sa fie si cel ce a preparat potiunea. Acesta trebuie sa sara intr-un picior, sa faca trei tumbe si jumatate si sa recite: La final am ajuns O dorinta eu mi-am pus Tu mi-o vei indeplini Fara a te clinti Singurele dorinte ce nu pot fi puse sunt moartea si cele ce ranesc alte persoane. Efecte secundare: Cand dorinta este pusa se pot simti furnicaturi la incheietura mainii. Deasemenea, in a treia noapte dupa ce ati baut potiunea veti avea un cosmar. Inventatorul licorii: Potiunea a fost creata de Meg Cinthia Rowel [1932-1973] in dorinta de a fata o alta varianta a licorii Felix Felicis. Meg Cinthia Rowel era o vrajitoare respectata, insa fara o stare materiala buna. Meg a dorit sa ii fie indeplinita dorinta de a avea o casa, faima si o familie fericita. Ingredientele cerute au fost foarte greu de gasit. Meg a pus reguli stricte in speranta ca nimeni nu va mai face vreodata potiunea. A ascuns reteta ei, care a fost gasita la 4 ani dupa moartea regretatei vrajitoare, in anul 1977. Potiunea a fost facuta doar de 3 ori de la crarea ei. De Meg Cinthia Rowel, in anul 1956, de Albus Dumbledore [anul necunoscut] si de Salazar Slytherin imediat dupa descoperirea retetei. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|