Recomanda o carte
|
20 Sep 2008, 13:06
|||
|
|||
he Chronicles of Amber conþine douã cicluri mari, de câte cinci romane fiecare, ºi câteva povestiri scurte. Primul ciclu îl are ca protagonist pe Corwin, cu care facem cunoºtinþã în romanul de început, Nine Princes in Amber. Mi-e foarte greu sã discut despre romane în sine fãrã sã dau de gol numeroasele surprize care-i aºteaptã pe cititori, dar o sã încerc sã-mi croiesc calea cu grijã.
Nine Princes in Amber începe cu un Corwin amnezic, care se trezeºte într-un spital de lângã New York. Dupã o evadare spectaculoasã, Corwin o gãseºte pe sora sa, Florimel, ºi descoperã repede cã lucrurile sunt mult mai complicate decât par ºi se pot dovedi chiar fatale, mai ales cã el nu-ºi aminteºte nimic. Descoperim imediat câteva lucruri despre familia lui Corwin, o familie mare dar nu chiar fericitã. Fiecare din cei nouã fraþi îºi doreºte tronul regatului Amber, lãsat vacant dupã ce tatãl lor, regele Oberon, a dispãrut subit. ªi, spre îngrijorarea lui Corwin, nici unul dintre fraþi nu se va da în lãturi de la nimic pentru a pune mâna pe tron. De ce este tronul atât de râvnit? Pentru cã Amber este singura lume adevãratã, iar toate celelalte lumi sunt doar umbre ale sale. Familia regalã din Amber a învãþat cu multã vreme în urmã sã cãlãtoreascã prin aceste umbre ºi sã le manipuleze dupã bunul plac, folosind un set de cãrþi de tarot fãcute de Dworkin, un geniu nebun. Cititorul este introdus treptat în aceste lumi, cãlãtorind spre Amber împreunã cu Corwin ºi fratele acestuia, Random. Cei doi conduc un Mercedes pe ºosea, în timp ce lumea din jurul lor începe sã se schimbe, transformându-se în umbre din ce în ce mai asemãnãtoare cu graniþele regatului Amber. Nimeni nu poate manipula realitatea din Amber-ul propriu-zis, unde Corwin va trebui sã meargã sã-ºi recapete amintirile. Dar fraþii sãi îl aºteaptã acolo. Deci Noua printi din Amber a fost o carte extraordinara. Este pe locul 4 in topul cartilor mele favorite O recomand celor care au peste 15-16 ani deoarece este o carte foarte greoaie, insa merita citita. Roger Zelazny e un geniu al SF-ului. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|