Gasirea Necunoscutului
20 Sep 2008, 14:08
Raizen Isildur observa semnul prietenului sau si se indrepta spre el aruncand priviri neincrezatoare in jur. In taverna mai era Goblin cu o gluga pe cap si o femeie cu tenul inchis la culoare. Nimeni nu scotea o vorba. Se aseza la masa la care statea prietenul sau si spuse:
"Nosgoth ! Ma bucur sa te revad !"
"Si eu prietene ! Totusi, esti sigur ca am als locul potrivit pentru o astfel de intalnire ?" zise barbatul in soapta.
"Da, sunt sigur. Am vorbit cu Aberforth dinainte, si a vrajit masa la care tocmai stam. Nu ai de ce sa-ti faci griji."
"Atunci fie. Ai vorbit cu Grazgalok despre potiune ?"
"Desigur. A spus ca va fii gata in doua saptamani" raspunse Raizen dandu-si rucsacul din spate jos.
"Doua saptamani ?? Dar nu putem astepta atat Raizen ! Stii prea bine ca trebuie sa plecam in maxim o saptamana. Nu suntem singurii Cautatori." zise Nosgoth agitat.
"Stiu prea bine Nosgoth, insa nu avem alta alternativa. Potiunea Varzeg nu poate fii gata in cateva zile. Grazgalok munceste de doua luni si ceva la ea. Iar fara ea, nu putem pleca. Am risca mult prea mult." raspunse Raizen batand cu degetele in masa.
In acel moment Aberforth se indrepta spre ei cu doua halbe de Berezero urandu-le vun venit.
"Multumim Aberforth. Pentru tot." zise Raizen recunoscator.
"Cu placere fiule. Sa mai trceti pe aici cand puteti" si cu asta batranul barman se indeparta.
"Nosgoth, am doua vesti pentru tine. Daca sunt bune sau rele, asta ramane la aprecierea ta." spuse Raizen dregandu-si vocea. Apoi lua rucsacul jerpelit de jos si scotoci o vreme prin el. Scoase dinauntra un cufar mic, pe care il atinse cu bagheta si rosti ceva. Il deschise si scoase un obiect mic si lucios. Parea a fii o piatra uluitor de bine slefuita. "In ultima mea calatorie am gasit Oul Nirowen." zise barbatul zambind siret,
Nosgoth se uita naucit la el, nestiind daca sa creada sau nu ca avea in fata ochilor o legenda.
"Nu pot sa cred ! Cum ? Unde ? Deci de asta te-ai hotarat sa plecam in calatorie ?"
"L-am gasit in Norvegia, in Muntii Dvarnei. Legenda este adevarata Nosgoth ! Din acest Ou, va iesii legendara creatura, Nirowen !" raspunse Raizen incantat la culme.
"Bine, dar, de ce avem nevoie si de potiune ?" intreba prietnul sau.
"Pai, in primul rand cred ca va dura ceva pana vom afla cum putem invia Creatura. Si oricum, nu va putea zbura cu amandoi deodata decat dupa 2-3 luni. Si asa ajungem la a doua veste. Va mai veni cineva cu noi in calatorie. Trebuie sa apara aici din clipa in clipa."
"Poftim ? Dar de ce ? Si Cine ?" intreba Nosgoth suparat.

Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Re: Gasirea Necunoscutului - by Raizen Isildur - 20 Sep 2008, 14:08
Re: Gasirea Necunoscutului - by Raizen Isildur - 20 Sep 2008, 14:55
Re: Gasirea Necunoscutului - by Raizen Isildur - 20 Sep 2008, 17:06