Despina Damianeci
|
11 Oct 2008, 14:42
|||
|
|||
Wow, ms pentru commu'ri.
Capitolul 7 *** Despina nu intelegea de ce toti cascau gura la tipul de langa prof. Snape. Fata mai observa ca Malfoy zambea multumit si cand il privi mai atent pe oaspetele nepoftit, isi dadu seama ca seama mult ... prea mult cu Malfoy ... parul de un blond palid, aproape argintiu, lung si pieptanat ingrijit pe spate. Ochii cenusii si reci ... plini de ura. Mantia dintr'un material foarte scump si cu un sarpe pe piept. Mai avea manusi din piele neagra, iar in maini tinea un obiect, asemeni unei carje cu cap de sarpe. Sigur era tatal lui Malfoy. "Oare i'a spus despre intamplarea de ieri?!" gandi Despina inspaimantata. - Azi trecem direct la practica. Va voi imparti in perechi, dupa voia mea. Vom face dueluri, caci am acordul prof. Dumbledore. Mr. Malfoy ne va asista si isi va face notite pentru Ministerul Magiei. "Deci e tatal lui Malfoy ... hmm ... nimic nu e spre bine" gandi fata, dar o aduse la realitate vocea Hermionei, care zise cu manie: - O da! O sa asiste la ora! Unde s'a mai auzit ca Malfoy sa'si viziteze fiul tam-nisam. Sunt sigura ca a venit pentru altceva ... dar pentru ce?! - Pentru mine cred. Vrea sa ma vada, zise Despina plictisita. - Ce? Cum adica?! - Iti voi explica dupa ora ... acum trebuie sa fim atente la lectie. - Bine, zise Hermione privind'o cu curiozitate. In timp ce prof. Snape isi nota ceva pe un pergament, mr. Malfoy s'a rezemat de un perete si privea atent prin clasa. Snape termina de scris. - Asa. Incepem. Primii sunt ... hmm ... mr. Malfoy si mr. Weasley. Draco zambi ironic si se scula din banca, iesind in fata clasei si parand extra-sigur pe sine. Ron cam ezita, dar iesi si el, mormaind ceva printre dinti. Isi pregatira baghetele si cand prof. Snape a ridicat mana in sus in semn de start, s'a inceput duelul: - Serpensortia!!! striga Malfoy si Ron dovedi sa se protejeze: - Protego!!! Atunci sarpele care trebuia sa'l atace pe Ron se intoarse inapoi la Draco. Draco striga: - Vipera Evanesco!!! si sarpele disparu. Draco repede ridica bagheta iar inspre Ron si rosti: - Expeliarmus!!! De data asta cercetasul nu dovedi sa se protejeze si vraja il facu sa zboare in peretele din spatele sau, pierzandu'si si bagheta din maini. Draco surase multumit. - +30p. pentru viperini si - 30p. de la cercetasi. Nici o intrebare in plus! striga Snape, vazand ca cercetasii incepura sa protesteze. Toti tacura si profesorul continua: - Acum mr. Potter si miss Damianeci. Despina amuti. "Cum naiba ... voi trebui sa ma lupt cu El ... cu cel pe care'l plac atat de mult!" - Dar d'le profesor ... nu vreau sa ma lupt cu Despina! Vreau cu un baiat! - Mr. Potter ... nu va supraapreciati ... si ce daca e fata?! Te vei lupta cu cine am spus si sa va fereasca Merlin sa cedati vre'o unu ... va scad cate 100p. Incepeti! Despina se scula din banca si iesi in fata clasei. Harry proceda la fel. Despina rosti pe un ton ironic dar prietenos: - Harry ... sper ca ma vei ierta daca te va durea prea tare ... Harry rase si zise: - Despina draga, sper ca si tu ma vei ierta in caz de ceva. Isi zambira, apoi, privindu'se in ochi, rostira ambii intr'un glas: - Expeliarmus! (Harry) - Septonio! (Despina) Din baghetele fiecaruia iesi cate o lumina stralucitoare (la Harry rosie, iar la Despina de un alb orbitor) Baghetele se unira formand un intreg (asemeni baghetelor lui Harry si Voldemort, cand Harry era in anul 4). Ambii se straduiau sa castige. Cum nu era straniu, nimeni nu cunostea vraja rostita de Despina. "Oare ce efect are?" gandeau toti elevii. Doar Snape o privea enervat la culme, iar Mr. Malfoy cu un interes imens. Deodata vraja Despinei il strapunse pe Harry, care se prabusi la pamant si lesina. Toti scoase'ra un "ahh" (chiar si viperinii). - Isi va reveni in 5 minute, zise Snape privind mutrele uimite ale elevilor ... si miss Damianeci, sa'mi aduceti aminte sa va explic de ce nu se folosesc vraji necunoscute de toti elevii la orele de ACMN. In fine, + 40p. pentru viperini si -40p. de la cercetasi. Cercetasii nu mai zisera nimic. Recunosteau si ei ca Harry fusese doborat perfect de viperina. - Acum ultimii ... miss Parkinson si miss Granger. Fetele iesira in fata si se priveau cu ura. Profesorul facu semn cu mana si Pansy nici nu dovedi sa deschida gura ca Hermione deja rostise vraja: - Petrificus Totalus!!! Acum toti o priveau pe Pansy cea impietrita. - Ei bine. +50p. pentru cercetasi si - 30p. de la viperini. - Dar ... incepu Mione. - Nici un "dar" miss Granger. Treceti la loc pana nu v'am luat punctele castigate. In timp ce Hermione se aseza pe scaunul sau, se trezi Harry: - Ce'a fost asta?! intreba el privind buimac spre clasa. - O vraja ce aduce lesinul, mr. Potter. V'am satisfacut curiozitatea?! Acum treceti la loc. In timp ce Harry trecu la loc, Snape se apropie de Despina: - Miss Damianeci, dupa Potiuni sa fiti prezenta la mine in cabinet. Cred ca cunoasteti pricina. - Bine, zise Despina, amintindu'si de orele suplimentare de legimentatie. - Acum notati tema pentru acasa: paragraful 23, 24 si 25 ... de invatat la perfectie! Dupa spusele astea a sunat la pauza si Snape zise: - Pregatitiva de Potiuni ... ve'ti afla rezultatele de la teste. La pauza s'a intamplat un lucru foarte neasteptat pentru Despina. De ea s'a apropiat Lucius Malfoy: - Miss Damianeci ... pemiteti'mi sa ma prezint: Lucius Malfoy. - Incantata, ii raspunse fata cu o expresie de gheata pe fata. - Cu ce va pot ajuta? - Pai cred ca cu nimic. Am vrut doar sa va cunosc. In duelul cu Potter ati fost impresionanta. De unde o fata asa tanara cunoaste asa vraja? - Nu cred ca "Septonio" e o vraja asa rara ... - Sigur. Ca si "Spiritias", zise Lucius cu ironie in voce apoi zambi intr'un mod sarcastic. "Deci totul si'a informat ticalosul taticul!" gandi Despina si zise: - Ei bine. Ati venit sa aflati de ce m'am purtat astfel cu feciorasul d'voastra? Cred ca el stie raspunsul mult mai bine ca mine. - Draco deja mi'a spus ce a avut de spus. Cel mai mult mi'a atras atentia faptul ca o adolescenta cu parinti incuiati a fost sortata la viperini. Oare din ce cauza? - Ma intrebati pe mine? ii raspunse Despina, privind'ul indiferenta. - Mai bine ca dvs. nu stie raspunsul nimeni miss Damianeci, zise Lucius apropiindu'se de ea. O privea cu ura si cu interes in acelasi timp, dar cand vru sa mai zica ceva se auzi o voce in spatele lor: - Poate stiu eu ... Lucius. Despina rasufla usurata, iar Lucius Malfoy se intoarse sa vada cine a indraznit sa intrerupa o discutie atat de infierbantata ... *** ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|